Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

Rzeczywiście pięknie, ja mam kiścienia jest trochę podobny do pierisa z tym że czerwone odrosty ma prawie cały rok. Muszę pomyśleć o takim egzemplarzu.
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ja mam wszadzone trzy odmiany razem, i jak zaczynają się przebarwiać to coś pięknego
niestety pieriski są drogie wszędzie, nawet na allegro za małą sadzonkę trzeba dać 10 zeta, jeszcze nie spotkałam się z tańszymi, a udało mi się inne roślinki kupić bardzo tanio na wyprzeadżach, pierisków niestety nie, ale co tam 10 zł, kiedy one są takie śliczne na jesień i są zimozielone :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

ooo, jaki śliczny pieris... mój przemarzł w maju tzn. najnowsze przyrosty, latem co prawda nadrobił, tylko czemu zawsze wiatr w oczy z tymi roślinkami...i różyczki kwitną (płożące- takich jeszcze nie mam).

Coś bez sensu brzmi to zdanie, ale chyba wiesz o co chodzi :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

mój pierisek jest dwu-kolorowy (biało-zielony), teraz zaczął zmieniać barwę na czerwony :D
Fajnie, że masz owocek pigwowca-mój ślicznie kwitł, ale owocków nie ma. Jak długo u Ciebie już jest?
Cudny kolorek płożącej różyczki
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

cześc dziewczyny :wit
kropelko u mnie w maju też był w jedną noc straszny mróz, ale spadło też dużo śniegu wtedy, więc pierzynka była na roślinach, a, że niektóre były malizny i były całkowicie przykryte przez śnieg więc je mróz oszczędził :wink: na szczęście,
a różyczkę kupiłam ostatnio i zaraz po wszadzeniu zakwitła, też mi się bardzo podoba :D
lulka pigowca kupłam wiosną tego roku, takiego maluszka, bardzo dużo urósł mi tego lata :D latem kwitł, ale nie zawiązał owoców, teraz zakwitł chyba 4 kwiatkami, z czego mam jednego owocka, który bardzo mnie cieszy

A dzisiaj wracając z pracy, otworzyłam w aucie okno bo..... ;:42 i nagle poczułam zapach palonych traw i faktycznie kawałek dalej ludzie wypalali trawy, zapach jesieni niesamowity i tak miło mnie ten zapach połechatał po nosie, ale jednocześnie zrobiło mi się smutno, że niestety czasu nie oszukamy......tak jakoś mnie to zdołowało, pomyśleć, że znowu 6 miesięcy czekania,, :(
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

u mnie w ogródku coraz więcej liści ;:223 niestety jeden klonik ten który najszybciej zrzuca liście niestety jest coraz bardziej łysy, oznacza to tylko jedno.. :evil: drugi jeszcze jakoś się trzyma
ale inne roślinki cieszą, hibek po kilkunastu nieudanych próbach zakwitnięcia w końcu dał radę

Obrazek

różyczka płożąca wsadzona niedawno pokazuje swoje uroki coraz bardziej

Obrazek

i zaopatrzyłam się dzisiaj w nasionka coby mieć co robić w zimie, kiedy człowiek bedzie taki niestyrany robotą w ziemi

Obrazek Obrazek

a i pierwsze zbiory z mojego ogródka
w tym roku nie ma ich dużo bo majowe przymrozki zrobiły swoje, ale mam nadzieję, że w przyszłym będzie wiecej :D

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Aniu, widzę że zamierzasz wysiewać bratki, masz piękne kolory, co aktualnie robisz w ogrodzie? Wiesz z owoców pigwowca jest wspaniała naleweczka. Położony w bieliźniarce lub szafie wspaniale pachnie.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

haha już robisz zapasy na zimę :;230 :;230 no czymś się trzeba bedzie zająć a potem znowu nie bedzie miejsca na parapetach ;:224 :;230 :;230
ale ładne orzechy........ :uszy
u mnie też coraz więcej liści a ja już mam po dziurki w nosie ich grabienia i składowania w jednym miejscu - potem nimi wszystko przykrywam albo zostawiam na rabatach a potem wiosną nie mam tam chwastów ;:224 a jeszcze tyle zostało na drzewach ;:223
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31

Post »

Aniu u mnie też coraz więcej liści,jak pomyślę o tym ,że nie długo w ogóle znikną................masakra.
Bardzo ładna ta róża płożąca,śliczny kolorek ;:108
Wczas zaczęłaś zakupy :;230 do końca jesieni to ho,ho.....przybędzie jeszcze ;:138
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

cześć moje kochane, dzisiaj w końcu odpoczłęłam, odespałam tygodniowe zmęczenie :D
wczoraj szalałam i wyrywałam chwasty cay dzień :evil:
zwkwait co robię ? :D tylko sprzątam, wyrywam chwasty, zbieram liście i jest mi smutno zawsze jak się kończy lato :evil: a bratki będę wysiewać bo właśnie strasznie spodobały mi się te kolory, krwista czerwień i ten lazurowy :D muszę wybrać się na jakieś porządne zakupy nasionkowe, tylko gdzie ja to postawię jak wysieję, bo przy moich sierściuchach to taczej parapety nie wchodzą w rachubę ;:223 a naleweczka ;:138 oczywiście, ale może za parę lat bo z jednego owocka .... to raczej nie wyjdzie, ale jak mówisz pachnie ? to co wziąźć tego owocka i wsadzić do szafy?
Shiral ja jak wiewiórka zbieram na zimę, bo co ja będę robiła? nawet nie chcę myśleć o tym ile przed nami czekania na cieplutkie dni i tyranie, poniewieranie...... Boże tak to lubie, sponiewierać się i ;:136 usiąść i podziwiać rezultaty, a takie mam plany od wiosny, pergole, ciurkadełko ....już nawet mam plan narysowany ;:224 wszystko już kupiłam łącznie z pompą, ale wszystko dopiero na wiosnę, bo co ? zrobię teraz i czekać na wiosne z obsadzeniem oczka chyba by mnie trag szlafił :;230
Alu u mnie też liściorów pod dostatkiem ;:223 różyczka ma śliczny kolor żałuję, że nie wzięłam jeszcze jasno różowej, ale chyba się tam jutro po tyrze wybiorę, bo jeszcze są i dosadzę sobie jaśniejszej
a zakupki oczywiście , że sie powiększą, bo lista jeszcze długa :;230

a i moje maluszki, nie wiem jak się nazywają, ale strasznie mi sie podobają

Obrazek

i mój ukochany fioletowy roduś mnie nie zawiódł, pączków ma masę, będzie piękny na wiosnę :D

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Kropko, będą jeszcze piękne jesienne dni babiego lata.I słońce prześwitujące przez żółte liście :)
Rodek będzie piekny na wiosnę :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ale roduś ma pączki - oj bedzie piękny na wiosnę :tan :tan
zaś te maluszki śliczne - ten niebieski jest najfajniejszy bo w moim ulubionym kolorze :;230 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

RH wygląda wspaniale z tą masą pączków, ja widzę u siebie tylko po kilka na na każdym krzewie i nie mam pojęcia co im nie pasuje. Muszę chyba w przyszłym roku bardziej o nie zadbać.
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

no i z mioch planów nici, miałam dzisiaj dokańczać porządki na ogrodzie i co leje jak diabli :evil:
a wiecie co będzie w piątek :?: pierwszy dzień.....no właśnie jesieni
ewo wiem jesień też potrafi być piękna, ale mi jest szkoda lata
Shiral widzę, że też lubisz takie kolory jak ja :D
Aancyk wiesz co ja o swojego dbałam można powiedzieć bardzo mało, od czasu do czasu synęłam mu nawozu do rożlin kwaśnolubnych, takiego dla rh, azalii, hortensji
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Muszę Wam powiedzieć, że mój RH o którego nie dbałam w ogóle ma więcej pąkow od tego na który chuchałam i dmuchałam ;:32 Oba fioletowe, ale czy takie same? Nie wiem :oops:
Kropko ja też się zaopatrzyłam w nasionka, przy okazji zakupów cebulkowych
Kurde jak grzmi, chyba niezła burza będzie ;:110 NIE LUBIĘ BURZY, BOJĘ SIĘ ;:99 A moje młodsze dziecko ze szkołą na wycieczce :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”