Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Grzegorz B

Post »

Karolinko, oczywiście zgadzam się z Tobą. Taka zaradna kobieta jak Ty, to dopiero skarb :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

A pewnie, ha ha! :wink: :lol:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Karolinko, masz rację.Kobitka jak coś postanowi to robi.Z facetem to jest tak: najpierw pomyśli, potem popatrzy, później przetrawi, następnie zapomni, jeszcze później nakrzyczy, że nie przypomniałaś.Zlatuje miesiąc, drugi, trzeci.Po pół roku z nerwami, bierze się za robotę i w pół godziny jest zrobione.Przecież mówiłem,że zrobię.To jest scena wyjęta żywcem z życia.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wierzę Elu, że tak może być ;:112 U nas po prostu rodzice owszem lubią ogród, ale bzika mam tylko ja. Dla nich jak na coś nie ma miejsca, no to trudno, nie ma. Ja wychodzę z założenia, że miejsce MUSI się znaleźć, a jak nie, to trzeba je stworzyć :wink:
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Moje gratulacje Karolinko klimaty jak z basenu morza Śródziemnego. Twoja pomysłowość , no cóż po prostu extra. Cały czas mówię o tej murowanej rabatce. Nasunęło mi to pewną myśl. Jak wiesz moja stara studnia też czeka na remont. Długo nie mogłam się zdecydować jak ją "zrobić", ale już zaczyna mi coś świtać w głowie :lol: Dziękuję za świetny pomysł. Duże buziaki.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Ewo! Cieszę się jeśli moja "budowla" Cię zainspirowała :D Powodzenia!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie masz z czego się tłumaczyć.
Lepiej zrobić cokolwiek - dobrze lub żle - niż nic nie robić i tylko narzekać. Ja popieram każdą inicjatywę niezależnie od tego czy wymyśli to kobieta czy mężczyzna. A przecież nie każdy mężczyzna umie murować czy gotować. Więc kobieta też nie musi umieć wszystkiego od razu.
A jak pokażesz murek obsadzony ziółkami, to na pewno będzie ładny i będą Ci zazdrościć. :wink: :roll: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Racja Grażynko! ;:108 Na fachowców mnie nie stać, więc robię sama jak umiem (albo jak nie umiem :wink: )
Ziółka już przesadzone, znowu pomyliłam się w kwiestii ilości miejsca, zioła mają tam prawie tak samo ciasno jak przedtem :? , ale za to mają więcej słońca :D Fotka jutro, bo dziś już padam...
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolino chylę czoła.Jestes fantastyczna. Bardzo podoba mi się efekt Twojej pracy. I nie przejmuj się estetyka ,tak wyglada o wiele lepiej bardziej naturalnie. Ach już nie mogę sie doczekać zdjęć z ziółkami na pewno wygląda wszystko tak ,że słów nam braknie na wyrażenie swego podziwu :D

Pozdrawiam ;:2
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

KarolinaL pisze:........Na fachowców mnie nie stać, więc robię sama jak umiem (albo jak nie umiem :wink: )
Ziółka już przesadzone, znowu pomyliłam się w kwiestii ilości miejsca, zioła mają tam prawie tak samo ciasno jak przedtem :? , ale za to mają więcej słońca :D Fotka jutro, bo dziś już padam...
Czekam niecierpliwie na prezentacje nowego zielnika. :D
Sytuacje możesz trochę "rozlużnić" ustawiając niektóre zioła w donicach na murku ,który wybudowałaś i między posadzonymi lużniej już ziołami.
Uzyskasz dodatkowy efekt - "wypiętrzenia " swojego zielnika.
Uważam,że to również będzie ładnie.
Wymagające mniej słońca zioła jak np.mięta- możesz ustawić w dużych donicach przed i obok murku.
Będzie cudownie Karolino.
Jestem pełna podziwu dla Ciebie.
Wiadomo artystyczna dusza. Pozdrawiam serdecznie. i czekam i czekam i czekam :D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Karolinko , a jak tam Twoja obiecana kolekcja zdjęć? Czekam bo jestem zafascynowana budowlą, więc nie zwlekaj zbyt długo.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, dziękuję! Zdjęcia z ziółkami poniżej :D

Krysiu, murek jest trochę za wąski żeby postawić na nim doniczki, każdy kto przechodzi by mi je strącał. Myślałam, że mięta też woli słońce :? , szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, to bym ją może zostawiła.

Ewo, masz rację, napisałam, że wkleję, a nie wklejam :oops: Już się poprawiam :D

Zielnik w trzech odslonach:

Obrazek Obrazek Obrazek

A tu moje kolejne "dzieło" :wink: Uzyskałam zgodę na poszerzenie rabatki z poziomkami, więc wyżej wspomniane poszły na świeżo wybudowaną "groblę" z kamieni, a w środku mam nowe miejsce na roślinki! :D Wiem, że to nie najlepsza pora mna przesadzanie poziomek :oops: , ale w sprawach ogrodowych tracę zupełnie cierpliwość, jak coś wymyślę, to musi być już i natychmiast! :oops: :wink: Ale jak padną, to sobie nie wybaczę :(

Obrazek Obrazek

Obok poziomek zmieścił się jeszcze drugi mikroskalniaczek. Przeniosłam tam już rozchodniczka ostrego i karmnik (bo mi cymbalaria na nie wlazła), oraz dwa rojniki, bo chyba miały za ciemno.

Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

;:138 ;:138 ;:138
Czy coś jeszcze dodać?
Fantastycznie, niewiarygodnie pięknie wsztstko Ci powychodziło.
Brawo Karolinko.
Wiedziałam ,że słów mi braknie by zachwycać się Twoim zielnikiem i nie tylko nim ;:31
I jeszcze raz ;:138
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

NO i proszę jakie śliczne poziomki w kamieniaczku. Jak dobrze będziesz podlewać to na pewno przeżyją. A ceglaczek ja bym pomalowała wapnem z boków i z góry - cegły nie będą widoczne i wszystko będzie wyglądało jak z wapienia.Ale myślę że roślinki po czasie zrobią swoje i też będzie dobrze. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Karolino, patrzę, patrzę i patrzę i oczom nie wierzę. Naprawdę samo to zrobiłaś tak szybko? O poziomki bądź spokojna, przeżyją. Ja robie gorsze rzeczy jak mnie najdzie, przesadzam w upały i susze nawet mniejsze krzewy, bo ja też muszę już i teraz.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”