Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"

Post »

Gosiu, faktycznie bardzo kolorowo u Ciebie.
Teraz prym wioda hortensje i rozchodniki. Uwielbiam je
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Witajcie
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.
Hortensje to : limonkowa, w środku annabell, a ta największa, to okaz nieznany, uratowany jako prawie umierający, kupiony za kilka zł w castoramie.Różowa, to ogrodowa, najwięcej przy niej pracy, bo trzeba domek na zimę budowac, ale za to jaka piękna.

Pierwszy przymrozek tego roku!Niecierpki padły.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Mam Cię! ;:168
O rany ja o niecierpkach zapomniałam... ;:145
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Niecierpki co rok nowe kupuję, a mozna je przezimować :?:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Dowiedziałam się, że tak! Ponoć można przesadzić do doniczki i uprawiać jako kwiatek domowy, a Ktoś inny pobiera szczepki z tych w ogrodzie i też zimuje w domu. :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Witam wszystkich

No i mamy późną jesień...U mnie szalony remont, mam nadzieję, ze do Bożego Narodzenia się wyrobimy.
Ogród trochę zaniedbany, muszę jeszcze skosić trawę i wygrabić liście, ale w domu tyle pracy, a do tego aura nieszczególna i tak ciągle się rozgrzeszam brakiem czasu...

Październik mieliśmy piękny, słoneczny i bezdeszczowy.Mam przed domem ogromną lipę, postawiłam pod nią ławkę i czekałam na złote liście.W słoneczne popołudnia przesiadywaliśmy na niej, piliśmy kawę.
Ogród mienił się czerwienią liści sumaka, fioletem marcinków i bordową szatą rozchodników.

Teraz, w listopadzie też jest cudny, często osnuty mgłą, taki tajemniczy, cichy, jak z bajki...wysłany żółtymi igłami modrzewi, zapomnianymi liśćmi brzozy, tak piękny, że aż nierealny.

Do naszej rodziny dołączył Kubuś-królik mojego synka.Mamy więc Schillę, naszą bernardynkę, całe akwarium czarnych jak smoła molinezji, które mnożą się na potęgę, no a teraz królika.
Jest bardzo milutkim stworzeniem, kiedy podchodzę do klatki, on również podbiega, siada na kuprze i czeka na smakołyki.Urósł dość duży, jest pięknie umaszczony, biało-szary, miękki i pachnący siankiem.

Chciałam dodać kilka zdjeć, ale niestety fotosik nie działa.Może uda mi się jutro.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Dziś też próbuję dodać zdjęcia przez fotosik, ale nie mogę.Nie wiem w czym problem?Próbowałam tej drugiej opcji, ale nie potrafię niestety.
Może innym razem się uda.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, ze wszyscy narzekają na fotosik. Można dodawac zdjęcia z głównej strony fotosika. To trochę więcej roboty niż korzystanie z forumowego fotosika, ale idzie nieźle.
Gratuluję nowego mieszkańca.
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu jesienny ogród wygląda cudnie.... uwielbiam takie złociste szeleszczące liście pod nogami, brodzenie w nich to dla mnie wielka przyjemność :roll: :lol: A widzę, ze nie tylko dla mnie bo i Twoje dzieciątko podziela moją radość :D
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Liście zostawiłam właśnie dlatego, że były suche i można było się świetnie pobawić w nich.Kiedy jesień jest deszczowa, nie ma tej frajdy.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olbrzymi ten Twój piesio.
Dzieci uwielbiają zabawy w liściach. Mój już jest za duży.
Ostatnie zdjęcie śliczne
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Witajcie

Właśnie pada pierwszy śnieg.

W ogrodzie zrobione wszystkie niezbędne prace, trawa skoszona, wrażliwe rośliny zakopcowane.Naszykowałam też okryć, agrowłókniny i innych, aby zabezpieczyć przed srogim mrozem niektóre krzewy.

Od 19 października "walczymy" z remontem.Mam nadzieję, że zdążymy do świąt.W ciemne i dość nudne wieczory, gdy mąż zabiera się za kolejny etap prac remontowych, ja szykuję różne ozdoby i stroiku na święta i nie tylko.

Malowałam na złoto ryż :D farbą w sprayu.Wyszło bardzo ładnie.Nasypałam go do wysokich szklanek, do tego złota świeca.Zdjęcie nie oddaje całego uroku tej aranżacji.

Naturalną rafią obwiązałam słoiki, do których wstawiłam waniliowe świece, oraz zakupione za grosze świeczki w szklanej oprawie.Zakupiłam juz czerwoną rafię, razem z czerwonymi świecami powinna stworzyć równie ładną kompozycję.

Bawiła się też troszkę w sztukę decoupage, na zdjeciach moje pudełka na igły i nici.W podobnym tonie zrobiłam chlebak.

Znalazłam na youtube instrukcję wykonania stroika na podkładzie słomianym, z serwetek, z dołaczonym kompletem światełek.Zrobiłam więc taki odp podstaw, tzn od wykonania podkładu.Muszę tylko dokupić i dokleić więcej serwetek.

Bawię się też w robienie różnych wzorów z gipsu na ścianie.Mnie się podoba, 'M' też.Pewnie z czasem dodam trochę zdjeć.Postaram się też dodać zdjęcia stroików i innych ozdób.Ogród teraz śpi, więc czymś innym trzeba zająć ręce i czas.

Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych.

Zapraszam do oglądania zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super Gosiu, ja nie mam takego zacięcia, ale pomysł z ryżem i rafią (jeżeli ją kupię)postaram się wykorzystac.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, obejrzałam sobie Twoje ogrodowe zmagania - strasznie mi się Twój ogród podoba, a że niedługo będę miała do zagospodarowania podobny areał, to na pewno Twoje wyczyny będą dla mnie inspiracją :) Nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć i pomysłów.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”