Zachwycam się ostróżkami, są prześliczne i taka ich u Ciebie rozmaitość
Kolorowy Ogród Geni cz. 4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4
Witaj Geniu
Nie było mnie troszkę na forum, przybiegłam pooglądać Twoje cuda, a ten wredny fotosik poblokował, mam nadzieję, że szybciutko będzie to odkręci.
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Geniu - już sobie załatwiłam niebieską ostróżkę po sąsiedzku - u Mag zamówiłam nasionka :P
Widać u ciebie oko kolekcjonera, dla większości wystarczą zwykłe ostróżki ale nie dla ciebie
Widać u ciebie oko kolekcjonera, dla większości wystarczą zwykłe ostróżki ale nie dla ciebie
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witaj Geniu u Ciebie co gatunek to zaraz cała lista pięknych odmian
, bardzo urocze te ostróżki
, kupiłem nasionka mieszanka kolorów ciekawe co mi z nich wyrośnie?
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Gieniu, nie wiem od czego to zależy, ale u mnie też tylko ostróżki niebieski przeżywają, sadziłam różne, a na drugi rok i tak niebiesko.Ale co tam - chaberek jest piękny. 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Karinko masz rację forum uzależnia , miałam już wcześniej sporo pięknych kwiatów , ale od czasu jak jestem na forum to moje kolekcje się rozrosły
właściwie jakie kolekcje , po kilka odmian z jednego gatunku to jeszcze nie kolekcja .
Bogdan nie wiem co trzeba robić ja nic nie robię ale zauważyłam że ciemno niebieska z białym oczkiem , pół kępy jest ciemno niebieska a pół blado niebieska

To jest 1 kępa była cała ciemna w zeszłym roku .Może dlatego że rosną przy białych .
Witaj Aga zapraszam bardzo mnie cieszy że mój ogród Ci się podoba .
Agnes-Agnieszko to nie wina fotosika tylko moja że nie sprawdzam ile mam jeszcze na kącie no i nie czytam poczty bo dostałam powiadomiono mnie 3 dni wcześniej że skończyły się pieniądze , ale przez tydzień nie zaglądałam do poczty .
Mariolu jak mogę mieć ładniejsze to czemu nie ,oczywiście moim zdaniem innym maja prawo bardziej podobać się te zwykłe jak je nazwałaś przecież są też piękne .
Przemku witaj a kupiłeś wieloletnie czy jednoroczne .
Igo mnie też najbardziej podobają się te chabrowe i są nie do zdarcia cały czas je dziele a kępa taka sama jak wcześniej
Genia
Bogdan nie wiem co trzeba robić ja nic nie robię ale zauważyłam że ciemno niebieska z białym oczkiem , pół kępy jest ciemno niebieska a pół blado niebieska

To jest 1 kępa była cała ciemna w zeszłym roku .Może dlatego że rosną przy białych .
Witaj Aga zapraszam bardzo mnie cieszy że mój ogród Ci się podoba .
Agnes-Agnieszko to nie wina fotosika tylko moja że nie sprawdzam ile mam jeszcze na kącie no i nie czytam poczty bo dostałam powiadomiono mnie 3 dni wcześniej że skończyły się pieniądze , ale przez tydzień nie zaglądałam do poczty .
Mariolu jak mogę mieć ładniejsze to czemu nie ,oczywiście moim zdaniem innym maja prawo bardziej podobać się te zwykłe jak je nazwałaś przecież są też piękne .
Przemku witaj a kupiłeś wieloletnie czy jednoroczne .
Igo mnie też najbardziej podobają się te chabrowe i są nie do zdarcia cały czas je dziele a kępa taka sama jak wcześniej
Genia
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Gieniu dziękuję, nie miałam pojęcia dlaczego inni podziwiali a mnie się nie otwierają. Już lecę na początek wątku podziwiać twoje liczne irysy
- e-genia

Przemku mam nadzieję że będą też inne kolorki .
lawendo zdjęcia już odblokowane .
Genia
lawendo zdjęcia już odblokowane .
Genia
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Ale piękne te ostróżki,coraz bardziej mi się podobają i zastanawiam się dla czego ich jeszcze nie mam

Geniu Twoje ostróżki pięknie się prezentują , takie mocne , zdrowe okazałe kępy .
Moje w tym roku marne i jeszcze ślimaki je skonsumowały .
Moje w tym roku marne i jeszcze ślimaki je skonsumowały .
- e-genia

Graziu ja swoje kupowałam w sklepach ogrodniczych kwitnące w doniczkach , dlatego mam w różnych kolorach .
Adam u mnie prawie co rok są takie mocne tylko muszę je przywiązywać do ogrodzenia bo inaczej wiatr je przewraca .
Genia
Adam u mnie prawie co rok są takie mocne tylko muszę je przywiązywać do ogrodzenia bo inaczej wiatr je przewraca .
Genia
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Piękne są twoje irysy, niektóre wyglądają jak motylki. Ja kupiłam tej wiosny kilkanaście TB, ale jeszcze nie kwitły.Czy pryskasz liście? bo widać ze są ładne zielone.
- i-skra
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 24 cze 2010, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam pozwoliłam sobie zerknąć i napatrzeć się nie mogę na te wszystkie piękności ja dopiero zaczynam swoją przygodę z ogrodem pozdrawiam serdecznie 
pozdrawiam Kasia
"Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki."
"Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki."
- e-genia

Lawendo witaj na iryski to czasem i 2 lata trzeba czekać aż zakwitną .
Kasiu po woli i Twój ogród będzie wyglądał tak jak byś chciała , ja swoje roślinki zbierałam przez ponad 25 lat i nazbierało się , choć w ostatnich latach przybyło mi sporo nowości , iryski to te ładne już miałam z 10 lat ,choć w tym roku przybyło mi sporo i jeszcze sporo przybędzie nowych odmian, ale je będziemy mogli podziwiać za rok lub dwa .
Genia
Kasiu po woli i Twój ogród będzie wyglądał tak jak byś chciała , ja swoje roślinki zbierałam przez ponad 25 lat i nazbierało się , choć w ostatnich latach przybyło mi sporo nowości , iryski to te ładne już miałam z 10 lat ,choć w tym roku przybyło mi sporo i jeszcze sporo przybędzie nowych odmian, ale je będziemy mogli podziwiać za rok lub dwa .
Genia
- e-genia

U mnie kwitną już pierwsze lilie

No i pierwszy liliowiec

Zakwitły tez następne pustynniki

No i pierwszy liliowiec

Zakwitły tez następne pustynniki