Ogród Różany Bogusia45

Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Różany Bogusia45

Post »

Zaniemówiłam na widok Twojego różanego ogrodu. Ilość i jakość róż jest oszałamiająca. Tak bujnie kwitnących róż dawno nie oglądałam. Widać rękę fachowca, pomieścić tyle róż w ogrodzie to naprawdę wielka sztuka. Tak z ciekawości zapytam ile ich zgromadziłeś, pamiętasz, czy już odpuściłeś sobie? :wink:
Wszystkie zdrowe, bez oznak jakichkolwiek chorób,pięknie u Ciebie ;:180 Taki ogród to moje marzenie, dla mnie nieosiągalna rzecz jak do tej pory.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Bogus45
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

WITAM CIĘ. Staram się jak mogę w tym roku mija 20 lat jak zajmuje się różami w zasadzie jestem samoukiem i dociekliwym obserwatorem przyrody za przyczyną pasji różanej.Trzy lata temu miałem apogeum różane 180 sztuk na dzisiaj zostało to pomniejszone o 1/5. Podstawa sukcesu ziemia odżywianie podlewanie cierpliwość i umiłowanie do Róż to one się odwzajemnią. Pozostałą wiedzę czerpiemy z moich poprzednich odpowiedzi no i oczywiście z forum ogrodniczego.
Pozdrawiam Boguś 45 !

Obrazek
Pozostałość po przemarzniętej sztamowej.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne, czy to Alchymist?,
Widać, że je kochasz z wzajemnością. Podziwiam, że utrzymujesz je w dobrej kondycji przez cały sezon, mnie niestety nie zawsze się to udaje. Ziemia u mnie ciężka, gliniasta i często wiosną bardzo wysoki poziom wód gruntowych. Podwyższone rabaty trochę ratują sytuację zimą i wiosną, za to latem, przy aktualnych suszach chyba nie bardzo się sprawdzają. Ale jak to mówią każdy orze jak może ;:333 , robię co mogę a one i tak marudzą. Może to kwestia wyboru odpowiednich gatunków, sama nie wiem.
Osobiście naprawdę gratuluję, bo masz prześliczny ogród ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Bogus45
200p
200p

Post »

Tak to Alchymist przepiękna róża królowa pnących u mnie mam tysiące jej zdjęć. Mam 6 krzewów połowa rozmnożona na pędach własnych pierwszych kupionych 20 lat temu dwukrotnie przemarzły do gruntu. Rozmnażanie na pędach własnych ma zaletę że nie odrastają dziki z podkładki jak jest złej jakości.
Pozdrawiam Boguś 45 !

Obrazek

Obrazek
Na przemarzniętej sztamowej
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Dostałam różanego zawrotu głowy w twoim różanym raju! :D
GRATULUJĘ tych wszystkich cudowności tak urodziwych!! ;:138
Pamiętam że kiedyś oglądałam cię na YT ale jakoś "odpłynąłeś" już daleko z yt... rozumiem brak czasu bo królowe są "zazdrosne" i zabierają cały twój czas :roll:
Co to za róża pnąca którą masz przy samym domku?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Bogus45
200p
200p

Post »

WITAJ IGO róża przy ganku to Paul Scarlet miała powtarzać kwitnienie lecz bardzo małe ledwie może 5% to już lepszy Flamentanz bogato kwitnie jeden raz ale wytrzymały na mróz.
Pozdrawiam Boguś 45 . [/b]
Obrazek[/
Przy garażu też Paul Scarlet
[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/f3ae2c4fd047f9cf]Obrazek
Może się podobać?

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak długo kwitnie ci Flamentanz? To ty sam malowałeś ten piękny obraz ?
Od razu przypomniały mi się i zamarzyły letnie wakacje :D
U mnie niektóre róze mają malenkie pączki a u ciebie?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie, że może się podobać, tym bardziej, że to przecież morze. które kocham ;:215 , z górami trochę gorzej ;:306
Też mam kilka róż z patyczków i bardzo ładnie rosną, praktycznie nie widać różnicy między nimi a szczepionymi.Przygoda zaczęła się niewinnie od tui, później to już czysta ciekawość, czy się uda a to z krzewami a później też z różami. Wiele się nie przyjmuje ale te które rosną są bardziej "moje" :wink:
Alchymist nie powtarza kwitnienia prawda? Gdyby nie to, że mam już takich kilka, na pewno bym się skusiła na takie cudo ;:108 .
Film obejrzałam, cudne róże z przepiękną muzyką, duet doskonały ;:215 i zrobiło się romantycznie na początek sezonu oby był lepszy jak poprzedni.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Bogus45
200p
200p

Post »

IGO Flamentanz kwitnie około 40 dni jest to czas wystarczający aby nasycić się pięknem tej róży, pszczółki też ją uwielbiają zbierają pyłek żółty od rana do wieczora słychać jak tysiące pracusiów używa elektronarzędzi. Miło tego słuchać wieczorem na tarasie.Wieczorem zimą w wolnych chwilach maluję
Pozdrawiam Boguś 45.[/b]
Obrazek
Szmaragd w złotych płatkach
Obrazek
Flamentanz i Alchymist

Obrazek
Gdzieś na końcu świata chyba Kap Horn.
Bogus45
200p
200p

Post »

WITAJ DAYSY No to jeszcze raz niesamowite Alchymist że nie wypowiedzieć.
Przekierowanie usunęłam/Karo
Pozdrawiam Boguś 45.

Obrazek
A to sobie już ne wrati jeno foto ostalo
Obrazek
Bogus45
200p
200p

Post »

Ostatnio przesłałem foty o dopuszczalnym rozmiarze 800x500 pixeli i to zostało zmniejszone widzę że ów modernista nie ma pojęcia o przekazie obrazu. Ciekawe co jest powodem tego działania i komu to tak bardzo wadzą większe foty dawniej tego nie robiono chyba że ktoś dał całkiem duże.Wysyłam teraz foty o zadawalającym rozmiarze dla modera i podobnych miłośników miniatur.
Obrazek

Obrazek

Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum. Regulamin dotyczy wszystkich forumowiczów bez wyjątku. Takie wpisy jak powyżej będą usuwane.
dorotka350

viewtopic.php?t=29351

§ 2.3 Nie zezwala się Użytkownikowi forum na publiczne podważanie decyzji i działań moderacyjnych Moderatorów i Administratorów. Ewentualne skargi na pracę Moderatora, należy kierować do Administratora poprzez PW, a nie publicznie. Administrator jest ostateczną instancją decyzyjną na forum i jego decyzje dotyczące prowadzenia forum, zarządzania serwerem, uprawnieniami Użytkowników, nie mogą być w żadnym wypadku przedmiotem dyskusji publicznych.
Bogus45
200p
200p

Post »

CZERWIEC 2023
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiesz że własnie sobie o twoich różach pomyślałam wczoraj,że u ciebie to juz musi być "ten raj różany" w pełnym rozkwicie bo u ciebie zwykle jest wczesniej niz u mnie. Przepięknie i radosnie, bo wreszcie mamy to na co tak długo sie czekało :D To masz cudowny aromat w ogrodzie!?
Bogus45
200p
200p

Post »

Witaj Igo. Tak Róże w pełnym rozkwicie jest jeszcze sporo pąków nierozwiniętych. Rzeczywiście zapach cudowny za sprawą: Lawende Lassie, Rógozy, Kazan Lik, Luis Odier, Leike Found, New Dawn, i wiele innych nazwy nie pamiętam. Można obejrzeć ogród na jytube wpisać nazwę; Róże Bogusia 45 to starsze pokazy slide. Nowsze to; Rosen Bodo. Pokazy są w rozdzielczości Ful-Hd z muzyką należy ustawić rozdzielczość monitora do hd .Najlepiej oglądać przez TV z kinem domowym. Miłego oglądania.
Pozdrawiam Boguś 45.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bogus45
200p
200p

Post »

Japońska Fascynacja Różami !【Private Residence】Two Types of Private Gardens 2023 by Master Gardener. 2023
Piękno stworzone rękami ludzi którzy to czują i przeżywają dla ludzi o podobnej osobowosci.

www.youtube.com/watch?v=VzyHAyiyKLY
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”