Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusia2 pisze:....Co do Podwórkowego, powiem tylko, że Cię podziwiam. Ja już dawno bym to rzuciła, biorąc pod brak wsparcia ze strony sąsiadów.
A ja Ewę doskonale rozumiem. Jak widzę kawałek niezagospodarowanej gleby - to też bym natychmiast siała, sadziła i patrzyła jak rośnie :lol:
A odnośnie sąsiadów to słów mi brakuje (chociaż z natury dość wyszczekana jestem ;:17 )
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.......
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj na rabatkach u Konstantego: Woda mimo dalszych opadów wsiąkła.Ani pół kałuży, nawet i bez błota.Stoi tylko w rowie Roberta, bo ma tam tamę.Patrzyłam to stary rów odwadniający do rynny, ma drenaż ceramiczny warstwami.Najbardziej tam cieknie z dziurawej czy zapchanej rynny poziomej,normalny prysznic.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pojawił się zwiadowczo ślimak winniczek na szczęście w liliowcach a nie w hostach. Został deportowany do sąsiedniego liceum na kursy dokształcające.
Ambo-właśnie tak!Ja długi czas się jąkałam z powodu usilnego przestawiania z na prawą rękę i nie potrafię się zwykle zdobyć na awanturę słowną.
Aśko -boję się,że parzydło Wojtuś mógłby wziąć do buzi.
Aśko i Lisko-Ostróżki kupione spore no i w podwórkowym mają zacisznie między domami i drzewami.Nie ma w tym mojej zasługi żadnej.
Bogusiu-tak tamte okolice obfitowały w poziomki,ale jeszcze więcej było na pewnej polanie w pobliżu Paryża(tego koło Dulowej, na mapie szukajcie przy Krzeszowicach) :lol:
Evluk-zakwitł ten liliowiec stary jest po prostu rudy.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewa, miło było Cię dziś znów spotkać :wink: Kupiłam dziś u Kamedułów taki przewodnik po świecie eremu.....Pasjonująca lektura :)
U mnie zaczynają kwitnąć liliowce- będę wklejać w miarę ich rozwoju zdjęcia- niektóre zapowiadają się bardzo ciekawie :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-a ja po pierwsze także bardzo się cieszę, zwłaszcza jak Michałek z pełnym zaufaniem brał mnie za rękę,chcąc coś pokazać,po drugie żałuję,ze nie wzięłam aparatu fotograficznego.Daj na pw jakiś inny Two adres wyślę Michałowi zdjęcia z wieży.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
elwirka
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 21:23

Post »

Jeżeli nie parzydło to służę różową wiązówką ,też wysoka (spotkałyśmy się na Klimeckiego)

Obrazek
Pozdrawiam Elwira
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

EWA jak ładnie zmienia się podwórko :lol: Wystarczy trochę pracy i chęci i już są efekty :wink:
Zeby jeszcze inni się dołączyli , chociaż o zadbanie Twojej pracy - otoczenie byłoby zielone :P
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Elwirko i Ewko Szczecińska-mam nadzieję sama podołać, żeby tylko nie psuli.Elwirko to tak,już piszę pw.

Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Podglądam po trosze urządzanie podwórkowego ogródka i podziwiam Twoje zacięcie, Ewo.
Na poziomkówkę uważaj, mi zarosła więcej niż powinna :lol:
Jakie rośliny chciałabyś jeszcze w podwórkowym posadzić?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ewo coraz to piekniej w podwórkowym. Doceniam Twoje starania ale sąsiedzi chyba nie.

pozdrawiam
i życzę lekkiego i miłego tygodnia
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Ewa, skoro masz w sąsiedztwie dziecko, to obrywaj owoce poziomkówki. Może nie trująca, ale niejadalna. Ja obskubuję - podobnie jak dużo bardziej niebezpieczne konwalie i ligustr...
Wiązówki, którą zaproponowała Ci Elwirka sama jestem ciekawa, wiosną zawitała do mojego ogrodu - niestety w formie suszu. Niedawno zrobiła mi niespodziankę i wypuściła liście :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani-nadal mocno deszczowo.Byłam na Bielanach bo jest Dzień Ojca(ojców jest tam dwu, jeden Benedyktyn czyli przeor i jeden Kameduła),a br.Furtian obchodzi dziś imieniny.Wracając na przystanku autobusowym spotkałam pana, który we wczesnej młodości był zatrudniony na folwarku kamedulskim,pogadaliśmy chwilę i wracam z piękną malutką sadzonką bzu liliaka do podwórkowego!
EwkoPaw-nasiona szałwii muszkatołowej doszły, właśnie wyjęłam je ze skrzynki pocztowej.
Aśko-cenna uwaga w sprawie poziomkówki, nie jest trująca wprawdzie ale bez smaku no i z ziemią.
Ewo Ogis-dzięki!
Elsi-chciałabym jeszcze żółte iryski które przywiozę niebawem od Olgi,może wierzbówkę?, biały bez, którego sadzonkę obiecała mi zrobić Zyta,różową wiązówkę od Elwirki może,jakąś drobną znoszącą lekkie zacienienie różyczkę pnącą, która też jest obiecana.Liliowce trzeba będzie przesadzić i dumam nad tym jak, podoba mi się jeszcze bordowy, którego nie mam.Może wpadnie jeszcze jakiś irys w kolorze którego nie mam.Na pewno jest miejsce na żurawki.Popracuję nad panem kamienicznikiem ,żeby się zgodził na wycięcie tej starej,nie owocującej leszczyny za to zakleszczonej i właściwie to drzewiastej.Byłoby dużo jaśniej.Młodą leszczynę purpurową ma obiecaną.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Ewo, rzeczywiście działasz w wyjątkowo ekspresowym tempie ... podwóreczko nabiera uroku, a wydawało się to niebywale trudnym przedsięwzięciem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś... - wieczorem wpadnę zobaczyć Twoje nowe nabytki roślinne.
...powiedz jak to jest - że naprzeciw "Rabatek Konstantego" widnieje budynek innego świata ... inny od tego w którym mieszkasz?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-mieszkam w budynku narożnym,ja od innej ulicy jak na adresie,a obok jest starannie odnowione również stuletnie liceum i widać go z ogródka w podwórku.
Cynamonku-witaj!No staram się,tak się cieszę z tego bzu,ten pan z przystanku wrócił do domu, złapał łopatę i wykopał.Wiem,że ten jego bez pięknie pachnie, bo kilka razy mi dawał bukiet.
Ado-trzykrotkę mój dyplomant już dostarczył do pracy,on aktualnie jest na zajęciach na Wawelu,a ja pod Wawelem na drugim końcu ul. Kanoniczej.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

EWA cieszę się , że nasionka doszły . Teraz nic innego jak wysiać :wink:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”