Tereniu-ty jesteś obcykana w temacie widzę,to powiedz mi,czy czas powrotu z podróży służbowej wlicza się do 11 godzinnego odpoczynku dobowego czy nie?

Teresko, no właśnie, teraz do 25 sierpnia związki uchwaliły u nas, że można dobrowolnie podać się do zwolnienia, za porozumieniem stron, osoby takie dostają odprawę.Mama Aguni pisze:Za obopólną zgodą można zawsze i o każdym czasie zwolnić się z pracy tzw. porozumienie stron i nie ma mowy o okresie wypowiedzenia. Asiu może tak bardzo cię cenią w zakładzie,że nie chcą stracić super pracownika
Basiu wszystko zależy od tego na jakim stołku siedzi twój m. Jeśli ma delegację służbową np. na 2 dni to czas powrotu nie wlicza się do odpoczynku tylko do czasu pracy , ale jeśli jest kierowcą to oni mają inne przepisy i u nich się to liczy inaczej .basga pisze:No to idż na L-4.![]()
Tereniu-ty jesteś obcykana w temacie widzę,to powiedz mi,czy czas powrotu z podróży służbowej wlicza się do 11 godzinnego odpoczynku dobowego czy nie?
Tu też wszystko zależy od firmy i od stołka jaki zajmowałaś.Lekarz może ci napisać zaświadczenie ,że nie nadajesz się na ten stołek (u nas laborantka załatwiła sobie zaświadczenie że odczynniki ją uczulają to ją szef przeniósł do papierkowej roboty) ,a szefostwo może ci znaleźć inny i dalej cię trzymać w firmie.Haim pisze:]Widzę jeszcze jedno wyjście, tylko nie wiem, czy mój pulmonolog się na to zgodzi Rolling Eyes
Żeby wypisał mi zaświadczenie, że ze względu na astmę nie mogę pracować w tej firmie, gdyż opary i inne badziewia źle wpływają na zdrowie Rolling Eyes
Co myślisz o tym Question
Tereniu, ja pracuję w Flextronics w Tczewie, w dodatku na produkcji, pracowałam jako zwykły pracownik zastępowałam też brygadzistkęTu też wszystko zależy od firmy i od stołka jaki zajmowałaś.
Jaki okres wypowiedzenia cię obowiązuje? ile masz jeszcze wychowawczego?czy bierzesz pieniążki za wychowawczy?(pytania retoryczne ) bo od tego zależy co dalej mogłabyś zrobić![]()
Dominiko a Twój M. też pracuje w tej firmieZgredo pisze:Asiu, mój m. mówi, że zna Twoją firmę i robicie pewnie to samo ^^ i że pewnie jesteś dobra, skoro nie chcą Cię puścićZ lekarzami różnie bywa, jedni wolą, jak się jasno powie, że się potrzebuje zwolnienia, inni, że wolą aby im mówić, że boli i dokucza...