Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanku-Twój żółty jest śliczny!a beniaminki wypiastowałeś bardzo ładne.Mnie szczepka od Aconite niestety padła, moze była zbyt młoda, a może grudzień nie jest najlepszym miesiącem na ich rozmnażanie.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Tulipanku bardzo podoba mi się ten żółciutki phalaenopsis i kroton.
Ania
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewo - na wiosnę jak nie zapomnę to Ci ukorzenie :D . Ja mam 5 tych łaciatych... :lol: i jeden zielony od babci , Dała mi szczepki posadziłem 2 razem , ale na razie małutkie są , puściły kilka młodych listków :P . Zobaczymy co się da zrobic to i moze tamten spróbuje ukorzenić :P .
Aniu - dziękuję :oops: :P
Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Aaaa... , bym był zapomniał... Bo mama powiedziała, że jak tak chce jechac na wystawę jakąś storczyków... to mógł by tata ze mną pojechać do Krakowa ;:216 . Musze tylko sprawdzić kiedy wystawa... :lol: Ewo Ty miszkasz w Krakowie to Ci podrzucę beniaminki ;:112 ;:216 .
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Artur, czy Twoj kroton kwitnie?? bo mój ma jakieś takie dziwne czerwone kuleczki :shock: Tak sobie patrze na Twojego żółciutkiego falka i czuję, że jednak żółty powoli dołącza do mojej listy chciejstw :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tulipan998 pisze:Aaaa... , bym był zapomniał... Bo mama powiedziała, że jak tak chce jechac na wystawę jakąś storczyków... to mógł by tata ze mną pojechać do Krakowa ;:216 . Musze tylko sprawdzić kiedy wystawa... :lol: Ewo Ty miszkasz w Krakowie to Ci podrzucę beniaminki ;:112 ;:216 .
Mogę Cię odebrać z pociągu i zaprowadzić z powrotem na dworzec z wystawy jeśli o to chodzi :lol:
Za benki będę wdzięczna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Blue Monkey pisze:Dusia, teraz mam 22. W liceum ludzie są dojrzalsi i jacyś tacy bardziej tolerancyjni bo sami już mają bardziej sprecyzowane zainteresowania, ja bardzo dobrze wspominam zmianę towarzystwa na to licealne :)
Artur, śliczne słoneczko :D a tam wśród innych roślinek dobrze widzę krotona? Mojemu tez tak liście żółkną i czerwienieją, już żaden nie ma ani grama zieloności i w ogóle jak palma wygląda-tak powinno być?
to by było dobrze, gdyby byli dojrzalsi. ja bym chciała iść do technikum architektury krajobrazu, ale dopiero się zastanawiam... mam nadzieję, że gdziekolwiek pójdę, spotkam miłe, poważne, tolerancyjne osoby o ciekawych zainteresowaniach. ja od wielu lat mam sprecyzowane zainteresowania (kwiaty, skamieliny, minerały, od 4 lat storczyki), niestety nie można tego powiedzieć o osobach, z którymi chodziłam do szkoły.

a żółty Phalaenopsis przepiękny. podobny do mojego, ale mój ma dużo mniej kwiatów (1 rozwinięty i 4 pąki).
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie ! W storczykarni było wspaniale :D :lol: , widziałem kilka wymarzonych... :roll: . Pózniej pojechałem do Auchama i Leroy Merlin... i... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nic nie ma.... !!!!!! Pani mówi , że po świętach wszysyko padnięte.... :cry: . Falki przekwitniete , z padniętymi liśćmi zasuszone , taniocha.. tylko 30 zl.... :shock: :cry: , paphopedila po 30 , z plamami na liściach zasuszonymi i z wełnowcem... :shock: , vandy przekwitniete... przecenione na 90/80 zł... :cry: , Pani mówiła , że na więcej nie może i na pewno nikt nie kupi i zdechna... :cry: :cry: :cry: , ale mi ich szkoda.. , płakac mi się chciało.. i tak nie były w za dobrej kondycji.. , ale ze 2 były ładne :P :roll: , ale wole kwitnące kupowac...
Jestem załamanay.... :cry: , maoże pojade na te wystawe do Krakowa , tylko kiedy jest.. ? A do Rzeszowa pjade na poczatku lutego :P , wtedy na pewno juz będą w sklepach ładne storczyki :D . na razie jestem troche zły.. , muszę zwytrzymac jeszcze troche czasu...

Blue Monkey - kroton kilka razy puścił pędy.. i miał białe kwiatki... :shock: , teraz znowu puszcza , tyle , że ze stożka wzrostu.... :shock:

Ewo - Zobaczymy jak to będzie i czy się ukorzenia.. , bo coś ostatnio mi to nie wychodzi.... :roll: :cry: . Będe rwał szczepki i rwał , aż się przyjmą.. :wink: A kiedy będzie wystawa w Krakowie.. ? Bo ja tak mówie , że bym się wybrał , bo nie jest tak stasznie daleko... :roll:

Duśka - Dziekuje , widziałem twojego i tak jest piekny , co z tego że będzie maił 5 kwiatów , ale cieszy :P .

Mam ze sto fotek ze storczykarni... :shock: , nie wiem kiedy ja to wkleje... , napeno troche za chwie :P .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reszte jutro.. , bo nie mam dziś juz czasu.. Dobranoc !
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Oj ale porcyjka na dobranoc. Nie będę mogła spać chyba dzisiaj :(
Widok piękny, ale jak działa na moje serce ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artur - kolorowe sny teraz murowane :wink:
Bardzo Ci zazdroszczę tej bliskości Łańcuta :oops: Ja się tam wybieram dopiero 15 sierpnia... :? Dzisiaj dzięki Twoim zdjęciom mogłam sobie przypomnieć to cudowne miejsce :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

zazdroszczę Twojej wizyty, świetne gatunki i jaka różnorodność w te zimowe dni ....
chyba i ja zaczynam chorować na wandę.... :(

pozdrawiam,
Wuzetka :wink:
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Artur czy w tej storczykarni można ZAMIESZKAĆ?? :lol: fantastyczne zdjęcia, obyś miał czas wrzucić ich więcej :D
Wuzetka wspominałam w Wątku Storczykowej o promocji na Vandy w Warszawie w LM na Głębockiej-może się skusisz? :D
pozdrawiam,
Basia
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

Blue Monkey pisze: Wuzetka wspominałam w Wątku Storczykowej o promocji na Vandy w Warszawie w LM na Głębockiej-może się skusisz? :D
Basia
dzięki za informacje, ale nie raz juz sparzyłam sie kupując storczyki, czy inne kwiaty w marketach :( dlatego zazwyczaj unikam a jak jestem to zawsze oglądam :)
a i Głębocka to dlamnie drugi koniec Wa-wy!

poczekam do wiosny, bo ta odmiana wcale nie wydaje mi się łatwa w uprawie, pomimo, że czytam różne rzeczy, ale nawet z dostarczeniem jej do domu przy 11 stopniowym mrozie nie będzie łatwe ..... :oops:

pozdrawiam,
Wuzetka :wink:
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Ja tez juz bylam na wielu wystawach. Nie mozna sie napatrzec. Najchetniej by sie wszystkie wzielo, albo z kazdego rodzaju po jednej i zabralo do domu. Jak ja to zawsze möwie to balsam dla naszej storczykowej duszy :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”