Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ewo - na wiosnę jak nie zapomnę to Ci ukorzenie
. Ja mam 5 tych łaciatych...
i jeden zielony od babci , Dała mi szczepki posadziłem 2 razem , ale na razie małutkie są , puściły kilka młodych listków :P . Zobaczymy co się da zrobic to i moze tamten spróbuje ukorzenić :P .
Aniu - dziękuję
:P
Pozdrawiam

Aniu - dziękuję

Pozdrawiam

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Aaaa... , bym był zapomniał... Bo mama powiedziała, że jak tak chce jechac na wystawę jakąś storczyków... to mógł by tata ze mną pojechać do Krakowa
. Musze tylko sprawdzić kiedy wystawa...
Ewo Ty miszkasz w Krakowie to Ci podrzucę beniaminki
.

-
- 500p
- Od: 31 gru 2008, o 20:04
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mogę Cię odebrać z pociągu i zaprowadzić z powrotem na dworzec z wystawy jeśli o to chodziTulipan998 pisze:Aaaa... , bym był zapomniał... Bo mama powiedziała, że jak tak chce jechac na wystawę jakąś storczyków... to mógł by tata ze mną pojechać do Krakowa. Musze tylko sprawdzić kiedy wystawa...
Ewo Ty miszkasz w Krakowie to Ci podrzucę beniaminki
![]()
.

Za benki będę wdzięczna.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to by było dobrze, gdyby byli dojrzalsi. ja bym chciała iść do technikum architektury krajobrazu, ale dopiero się zastanawiam... mam nadzieję, że gdziekolwiek pójdę, spotkam miłe, poważne, tolerancyjne osoby o ciekawych zainteresowaniach. ja od wielu lat mam sprecyzowane zainteresowania (kwiaty, skamieliny, minerały, od 4 lat storczyki), niestety nie można tego powiedzieć o osobach, z którymi chodziłam do szkoły.Blue Monkey pisze:Dusia, teraz mam 22. W liceum ludzie są dojrzalsi i jacyś tacy bardziej tolerancyjni bo sami już mają bardziej sprecyzowane zainteresowania, ja bardzo dobrze wspominam zmianę towarzystwa na to licealne
Artur, śliczne słoneczkoa tam wśród innych roślinek dobrze widzę krotona? Mojemu tez tak liście żółkną i czerwienieją, już żaden nie ma ani grama zieloności i w ogóle jak palma wygląda-tak powinno być?
a żółty Phalaenopsis przepiękny. podobny do mojego, ale mój ma dużo mniej kwiatów (1 rozwinięty i 4 pąki).
- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie ! W storczykarni było wspaniale
, widziałem kilka wymarzonych...
. Pózniej pojechałem do Auchama i Leroy Merlin... i...
Nic nie ma.... !!!!!! Pani mówi , że po świętach wszysyko padnięte....
. Falki przekwitniete , z padniętymi liśćmi zasuszone , taniocha.. tylko 30 zl....
, paphopedila po 30 , z plamami na liściach zasuszonymi i z wełnowcem...
, vandy przekwitniete... przecenione na 90/80 zł...
, Pani mówiła , że na więcej nie może i na pewno nikt nie kupi i zdechna...
, ale mi ich szkoda.. , płakac mi się chciało.. i tak nie były w za dobrej kondycji.. , ale ze 2 były ładne :P
, ale wole kwitnące kupowac...
Jestem załamanay....
, maoże pojade na te wystawe do Krakowa , tylko kiedy jest.. ? A do Rzeszowa pjade na poczatku lutego :P , wtedy na pewno juz będą w sklepach ładne storczyki
. na razie jestem troche zły.. , muszę zwytrzymac jeszcze troche czasu...
Blue Monkey - kroton kilka razy puścił pędy.. i miał białe kwiatki...
, teraz znowu puszcza , tyle , że ze stożka wzrostu....
Ewo - Zobaczymy jak to będzie i czy się ukorzenia.. , bo coś ostatnio mi to nie wychodzi....
. Będe rwał szczepki i rwał , aż się przyjmą..
A kiedy będzie wystawa w Krakowie.. ? Bo ja tak mówie , że bym się wybrał , bo nie jest tak stasznie daleko...
Duśka - Dziekuje , widziałem twojego i tak jest piekny , co z tego że będzie maił 5 kwiatów , ale cieszy :P .
Mam ze sto fotek ze storczykarni...
, nie wiem kiedy ja to wkleje... , napeno troche za chwie :P .

Jestem załamanay....

Blue Monkey - kroton kilka razy puścił pędy.. i miał białe kwiatki...

Ewo - Zobaczymy jak to będzie i czy się ukorzenia.. , bo coś ostatnio mi to nie wychodzi....

Duśka - Dziekuje , widziałem twojego i tak jest piekny , co z tego że będzie maił 5 kwiatów , ale cieszy :P .
Mam ze sto fotek ze storczykarni...

- Tulipan998
- Kontakt:
-
- 500p
- Od: 31 gru 2008, o 20:04
dzięki za informacje, ale nie raz juz sparzyłam sie kupując storczyki, czy inne kwiaty w marketachBlue Monkey pisze: Wuzetka wspominałam w Wątku Storczykowej o promocji na Vandy w Warszawie w LM na Głębockiej-może się skusisz?
Basia

a i Głębocka to dlamnie drugi koniec Wa-wy!
poczekam do wiosny, bo ta odmiana wcale nie wydaje mi się łatwa w uprawie, pomimo, że czytam różne rzeczy, ale nawet z dostarczeniem jej do domu przy 11 stopniowym mrozie nie będzie łatwe .....

pozdrawiam,
Wuzetka