Toskowe co nie co :-)))
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że znalazł się spec od rosiczek. Ja jakiś czas temu wysiałam dwa rodzaje rosiczek. I wydaje mi się, że coś tam się pojawiło w doniczce, ale takie maciupeńkie, że nie wiem na razie czy to jest rosiczka
Osoba, od której brałam nasionka powiedziała, żeby doniczka stała cały czas na podstawce z wodą, ale strasznie mokra ziemia była, więc nie stosuję się do tego. Mam nadzieję, że coś z tego będzie 
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- treissi

Jak urośnie chociaż jedna to już będę szczęśliwa
w ogóle to jak dostałam nasionka to dołączona była do nich informacja, żeby otwierać ostrośnie, bo nasionka są bardzo malutkie. A, że to moje pierwsze rosiczki to nie miałam pojęcia, że aż prawie niewidoczne. Otwożyłam więc pierwszy papierek a tu nic. Wyżuciłam i otwożyłam drugi - też nic. Szukam i szukam, aż tu M. mówi, że chyba na stole coś jest 
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Moniczko rosiczka jest rośliną bagienną, musi mieć stale w podstawce wodę destylowaną. U mnie pokazałam maleństwa z nasionek
Początkowo faktycznie były ledwo widoczne
. Nasiona są niemal niewidoczne :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
marzena 63

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Moniko
to prawda ze nasionka rosiczek są mikroskopijne,a wyrasta z nich dosłownie mnóstwo sadzoneczek.Ja pierwszy raz jak zasiałam to przesadzałam je pensetą a oczy to bolały mnie strasznie, tak były małe.Moje stoją cały czas na podstawku z wodą a ziemia jest bardzo mokra.Ale one tak lubią .Inaczej Ci zaschną.Zerknij czy jest rosa na tych mikroskopijnych sadzoneczkach.Powinna być,ślicznie wtedy wyglądają
to prawda ze nasionka rosiczek są mikroskopijne,a wyrasta z nich dosłownie mnóstwo sadzoneczek.Ja pierwszy raz jak zasiałam to przesadzałam je pensetą a oczy to bolały mnie strasznie, tak były małe.Moje stoją cały czas na podstawku z wodą a ziemia jest bardzo mokra.Ale one tak lubią .Inaczej Ci zaschną.Zerknij czy jest rosa na tych mikroskopijnych sadzoneczkach.Powinna być,ślicznie wtedy wyglądają
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- treissi

Dziewczyny ale ziemia jest strasznie mokra, aż widać na wierzchu wodę. na razie więc nie dolewam wody na podstawek. Ale nie dopuszczę oczywiście do wyschnięcia ziemi 
Marzenko na razie nie jestem w stanie zobaczyć nawet czy to naprawdę wzeszły rosiczki. Coś się zieleni, ale to dosłownie maleńkie punkciki
Marzenko na razie nie jestem w stanie zobaczyć nawet czy to naprawdę wzeszły rosiczki. Coś się zieleni, ale to dosłownie maleńkie punkciki
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
-
marzena 63

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
-
marzena 63