Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

No, no Mariuszu jakże się zrobiło piwoniowo ;:215 Kolejne cudności po liliach , a ta to może mi powiesz jak się zwie: https://www.fotosik.pl/zdjecie/5c892b578161c90b .
Zaraz wchodzę na stronę, gdzie kupujesz te cuda żeby pooglądać.

Ja też coś nie coś zamówiłam na wiosnę - mam nadzieję, że uda mi się to gdzieś posadzić :wink:

Pozdrawiam serdecznie :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mariusz u mnie tez czasu brakuje zawsze coś do zrobienia. Piwonie cudowne ja mam 3 może 4 rodzaje i to posadzone w 2017 które zakwitły mi jednym kwiatkiem ale u Ciebie można oko nacieszyć. Pozdrawiam życzę miłego dnia :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Mariusz, zachwyciłam się Twoją kolekcją piwonii ;:oj co jedna to piękniejsza. ;:215
Gdyby tylko nie padało jak kwitną, bo opite deszczówką , chylą ciężkie główki do samej ziemi, natomiast słoneczko im sprzyja. ;:3
Dużo zdrówka dla Babci i brawa dla Ciebie za troskliwą opiekę nad Nią. ;:63 ;:333
Ty również trzymaj się zdrowo, jak gnaty trzeszczą musowo trzeba je naoliwić. Mnie pomógł wstrzyknięty kwas hialuronowy, ten mocniejszy. ;:7
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Mariuszu , wiosna nie tylko przebiśniegiem nas wita , ale też potrafi przypominać się nam przy pogodowych zmianach i wtedy rwie nas w kościach niestety ;:oj , sama właśnie tego też mocno ostatnio doświadczyłam , więc Cię dobrze rozumiem , a o opiece nad starszyzną też coś wiem .Jeszcze kilka tygodni i będziemy kości wygrzewać na ;:3 . Dużo zdrówka więc Ci życzę , a póki co to smaruj się Voltarenem i łykaj coś z glukozaminą , powinno pomóc .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow piękne piwonie :) Nic tylko czekać na ten sezon. A jak przedwiośnie w ogrodzie?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu fajna piwoniowa kolekcja aż tak bogato u mnie nie ma jednak tych parę sztuk też posiadam .Jednak najwięcej mam tych starych babcinych które siedzą w jednym miejscu już sporo latek .Niektóre fajnie kwitną ,a inne cofają się w rozwoju .Jesienią je sowicie podkarmiłam dlatego mam nadzieję na lepsze kwitnienie.Jednak jak sie nie odwdzięczą pożegnam się z nimi bez żalu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani!
Czas płynie pogoda sprzyja a ja imprezuję, luty to okres przyjęć urodzinowych i tak jak na początku lutego brat, później ja teraz mama a za tydzień chrześnica :) i jak tu można coś zrobić na działce hihi ale nie powiem udało mi się w zeszłym tygodniu. Pogoda sprzyjała więc przyciąłem, pobieliłem i opryskałem drzewka :) zostało mi przycięcie kilku bylin i mogę czekać na wiosnę. Swoją drogą ciekawe czy nadejdzie, czy jeszcze zima nas zaskoczy, u nie ogólnie pogoda już jest wiosenna.
Oczywiście w związku z zbyt dużą ilością czasu wieczorami, wpadłem ostatnio na jedną z różanych szkółek.... miałem nie kupować róż, bo nie mam do końca na nie miejsca, ale że powiększam jedną rabatę stwierdziłem, że idealnie tam będą pasować i zakupiłem 6 sztuk... na liście znalazły się takie: Garden of Roses, Pastella, Giardina, Rosanna, Charming Piano i Souvenir de Baden Baden, mam je już zwizualizowane hihi. Żeby tego było mało skusiłem się na irysy, kilkanaście sztuk... nie wiem gdzie ja to pomieszczę ;:224 :;230 ale to było silniejsze ode mnie hahah.

Teresko[inka52] dziękuję, ogólnie domówiłem jeszcze do mojej kolekcji piwoniowej jakieś hmmm 10 sztuk ;:224

Danusiu[ktoś] dzięki, ta na 7 zdjęciu to Coral Charm, ogólnie ma ona kilka oblicz bo w słońcu jaśnieje :) ona też jest na 3, 4 i 5.

Iwonko[iwona0042] tak masz rację 4 i 5 to te same :) w sumie teraz ogólnie dostrzegam ich piękno...

Ewo[Pashmina] oj boje się o te moje róże, chyba wezmę i im te liście poobcinam, może jakoś pójdą spać czy coś... moja żółta też troszkę zwieszała i się obsypała szybko, ale to był jej 1 rok i słabo wyrosła, mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej :)

Bea[Beaby] dziękuję w imieniu moich piwonii, powiem że jakieś łebki moich tulipanków się pokazały, to może nie będzie tak źle :tan

Piotrek[buum] dzięki!

Wiola[tulipanka] oj ja chyba zaszalałem ze wszystkim w tym roku, muszę sobie dostęp do konta ograniczyć chyba hahah bo jak tak dalej pójdzie to będę chyba musiał pół działki sąsiada zabrać.

Marysiu[Maska]
dziękuję za miłe słowa ;:196

Beatko[Bazyla] tą o którą pytasz to Bartzella :) ciekaw jestem czy coś Cię urzekło i się skusiłaś na coś :)

Alicjo[Alicja125]
u mnie to też świeżynki hihi większość to jednoroczne :)

Stasiu[stasia_ogrod]
ten rok co był to susza więc głowy do góry miały hihi, miejmy nadzieję, że zawsze tak będą stały i cieszyły oko. Z moim zdrówkiem już trochę lepiej, ale ciii żeby nie zapeszyć.

Elu[pela11] właśnie glukozaminę biorę :) a na słonku już się trochę wygrzewałem ;:3

Marto[MartisM] u mnie powolutku ogród się budzi, już pierwsze krokusy i ranniki się pojawiły.

Jadziu[JAKUCH]
ja swoje na jesieni też podkarmiłem zobaczymy czy jakiś efekt będzie, szkoda, że piwonia dość krótko kwitnie, ale nie powiem oko cieszy :)

Kochani u mnie wiosna już się budzi powoli, wrzucam kilka aktualnych fot z zeszłego tygodnia, również moje winko które już zlałem, więc częstujcie się :) ja tymczasem muszę Was odwiedzić i się odezwać :) ;:136

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie wiem, cy tylko ja nie widzę zdjęć?
Nie wiedziałam, że masz tyle piwonii ;:oj
Z wybranych róż będziesz zadowolony
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Mariuszu Twoja działka wygląda na przygotowaną do wiosny, a Twoje zabutelkowane zapasy zachęcaja w sumie do imprezowania. Czy winko robiłeś z wlasnych, działkowych winogron ? Tak bardziej na słodko czy wytrawnie. ? Masz jakiś dobry przepis ?
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Mariusz, wiosna nadejdzie z pewnością, nie wiadomo tylko kiedy ;)
Ale miejmy nadzieję, że już pójdzie po prostej i nie będzie hecy rzędu nagła zima w kwietniu. Ocieplenie u wielu ogrodników zrobiło efekt przebudzenia, zaczęły się wysiewy, pierwsze prace, a tu nagle zaczęło straszyć. Nie mówię juz o roślinkach, niektóre puszczają młode liście czy nawet kwiaty.

Oj robisz smaka tym winkiem.
To jakieś "firmowe" czy na potrzeby własne?
Takie domowe winka są świetne, kolezanka w tamtym roku zaczęła w temacie szaleć i mnie uraczyła takimi buteleczkami, że jak jednego wieczora dosiadłam tak wypiłam wszystko, bo nie mogłam wyhamować ;:306 . Smak niesamowity, rześkość, świeżość, a co jedno to lepsze.
A gdzie Ty te winogrona masz? Nie zwróciłam jakoś uwagi na Twojej działce na to. Za to przykuł moja uwagę ten pięknie zagospodarowany odcięty fragment z jukami. Świetny efekt.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Racja Majka! . To widok jak z hacjendy , aż się marzą tam jeszcze jakieś kaktusy i opuncje hahaha ! :uszy
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53

Post »

Hej Mariusz ! :wit
Co za bajeczne odmiany piwonii ! Nie wiedziałem że jest ich aż tyle :O Całe życie byłem przekonany że są tylko różowe, białe i czerwone ! A Tu jeszcze takie kwiatki ! :O Jestem w szoku ;:oj
Wykorzystujesz je jakoś? Ja mam zamiar z płatków swoich w tym roku zrobić dżem. Podobno jest fenomenalny :D
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

Winko robi wrażenie :D! I jakie ładne!
Widzę, że już wszystko czeka na wiosnę przez duże W. Pierwsze kwiatki już są! :)
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Gdzie Ty to wszystko mieścisz? Lilie wciśnie się wszędzie, to fakt, ale piwonie, czy róże? Cudne masz piwonie, ciekawe czy w tym roku dadzą pokaz? Przez rok na pewno zmężniały, to i kwitów powinny mieć więcej. oj, maj i czerwiec będzie u Ciebie mocno pachnący :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu arsenał godny pozazdroszczenia :wink: Teraz z pewnością będzie leżakować a w ogródku też porządeczek jak ta lala.Ja też powoli zmierzam do końca jednak co młodzież to młodzież .Moje tulipany przeżyły widać je wszędzie i to mnie bardzo cieszy a tak się martwiłam oczywiście na zapas..Niektóre piwonie mają juz wielkie czerwone nosy na powierzchni czyli wiosna w przyspieszonym tempie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”