Moje różne zakątki.... cz.2
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu, fakt z leśnymi jagodami trzeba się nagimnastykować
Ja nie lubię ich zbierać, bo nie mam chyba na to tyle cierpliwości... Dorodne parzydło masz! 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, Twoja kolekcja host powalająca
Musiałam nadrobić kilka stron, ale dla takich zdjęć warto było
Szersze perspektywy ogrodowe
A irysy cudnie mienią się kolorami. Jak ja uwielbiam czerwiec 

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tam, nie chodzi o to, żebyś nie pokazywała, tylko wiesz, jak popatrzę na Twoje śliczne fotki, to wszystko wydaje mi się takie dorodne, rozrośnięte, no cudne po prostu i włącza mi się... ja też tak chcę.
Zresztą wiesz jak jest, człowiek nie docenia tego co ma u innych zawsze wydaje mu się wszystko lepsze, większe i ładniejsze
Zresztą wiesz jak jest, człowiek nie docenia tego co ma u innych zawsze wydaje mu się wszystko lepsze, większe i ładniejsze
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
stasia_ogrod-Stasiu Kochan , ty to jesteś moją encyklopedią ogrodową,Wszystko na wszystkie rośliny wiesz.Podziwiam cię
Dziękuj za utwierdzenie,że dyptam parzy.Mam dwa nie będę już nigdy sprawdzać,. Wierzę wam .
Dziękuję za te wiadomości o cięciu roślin.Smagliczke już przycięłam.A floiksiki jeszcze nie czasu za mało na wszystko .
I bardzo dziękuję za link .
marpa-Maryniu Większe rośliny jak rosną i coś trzeba przesadzić to normalnie.Ale ja te dwie rabaty to mus wielki muszę zmodernizować.To pierwsze jakie powstały.I co raz były powiększane, dodawane rośliny i te na brzegu co kiedys były ugrzężły gdzieś w środku i zrobiło się niewidomo co.I już wkurza. .
Aha, teraz szalejesz ogrodowo.To tylko podziwiać..
Dziękuję, dziękuję za pozytywne oceny co do mojego ogrodu i moich zdjęć.
Obiektyw nowy bardzo juz mi służy
ewelkacha88-Ewelinko Dziękuję za miłe słowa
Makro , tak jak i owadzie fotki to ja bardzo lubię.
Ale i można popróbować każdym aparatem. .
Wiklinowe dodatki to prezent- dodatek do prezentu imieninowego w ubiegłym roku.I nawet mi pasuje.Ciekawa jestem co za dodatek wymyśli w tym roku .
O tak milim mam prowadzony na takim palu.Potem jak parasol puszcza pędy fajnie to wygląda .Mąż wbił wielki chyba 3 metrowy drąg zabetonowany w ziemi.,żeby na dłuższy czas był.Pędy co roku podwiązywałam i co raz podwiązuję pędy, gałązki do niego.Dopiero te na górze mogą iść luźno
Jeszcze orlikowo, bo już się kończą :P

Babciabenia-Bożenko Mam 3 duże ze Szwecji.To zupełnie inne kamienia.Inne skały, piękne. Byliśmy u znajomych na urlopie parę lat temu..I te kamienia tak nam się podobały,że dwóch chłopa je do naszego busa wtachało
Z innych stron mam dużo mniejsze
Dziękuuę za miłe słowa
kasia100780-Kasiu Ja te goździki mam poupychane ,że ich nie widać,Ale planuję dwie rabaty na jesieni przerobić.Wóczas je wyciągnę na brzeg .Ale kamiennych troche mam.Sieje je zawsze gdzieś niedużo.Uwielbiam je, i tak przypominają mi ogród mojego dzieciństwa w domu rodzinnym .
apus-Basiu Ja też nie lubiłam zbierać tych leśnych jagód.Ale dobrze,że są te kamczackie i mamy jagody w własnym ogrodzie.Ale te leśne też lubię,Ale od iluś lat kupuję je na ryneczku
O tak, parzydło już mi trochę urosło.Mi samej nawet ono się podoba
Dorotko350 Witaj, dawno ciebie u mnie nie było.
Hostami zaraziłam się już dawno, tak szukałam jakiś fajnych rośłin w necie na moją działkę.I wsiąkłam jak je zobaczyłam .Miejsce na nie było ograniczone.Więc nie przybywało dużo ostatnimi latami.
Szersze perspektywy już w maju , czy czerwcu są ładniejsze
Irysów nie mam za dużo.Kilka kwitnie,A kilka w ogóle nie.I nie wiem dlaczego
kropelka-Mariolu aha...Ale przecież ty masz tak ładnie u siebie .Ja zachwycam się twoim ogrodem i twoimi roślinami i tak pięknie zawsze pokazanymi
To prawda, człowiek często nie docenia tego co ma.Ja też tak mam
W różance , róże się ociągają z kwitnieniem.Ale uzupełniacze nie

Dziękuj za utwierdzenie,że dyptam parzy.Mam dwa nie będę już nigdy sprawdzać,. Wierzę wam .
Dziękuję za te wiadomości o cięciu roślin.Smagliczke już przycięłam.A floiksiki jeszcze nie czasu za mało na wszystko .
I bardzo dziękuję za link .
marpa-Maryniu Większe rośliny jak rosną i coś trzeba przesadzić to normalnie.Ale ja te dwie rabaty to mus wielki muszę zmodernizować.To pierwsze jakie powstały.I co raz były powiększane, dodawane rośliny i te na brzegu co kiedys były ugrzężły gdzieś w środku i zrobiło się niewidomo co.I już wkurza. .
Aha, teraz szalejesz ogrodowo.To tylko podziwiać..
Dziękuję, dziękuję za pozytywne oceny co do mojego ogrodu i moich zdjęć.
Obiektyw nowy bardzo juz mi służy
ewelkacha88-Ewelinko Dziękuję za miłe słowa
Ale i można popróbować każdym aparatem. .
Wiklinowe dodatki to prezent- dodatek do prezentu imieninowego w ubiegłym roku.I nawet mi pasuje.Ciekawa jestem co za dodatek wymyśli w tym roku .
O tak milim mam prowadzony na takim palu.Potem jak parasol puszcza pędy fajnie to wygląda .Mąż wbił wielki chyba 3 metrowy drąg zabetonowany w ziemi.,żeby na dłuższy czas był.Pędy co roku podwiązywałam i co raz podwiązuję pędy, gałązki do niego.Dopiero te na górze mogą iść luźno
Jeszcze orlikowo, bo już się kończą :P

Babciabenia-Bożenko Mam 3 duże ze Szwecji.To zupełnie inne kamienia.Inne skały, piękne. Byliśmy u znajomych na urlopie parę lat temu..I te kamienia tak nam się podobały,że dwóch chłopa je do naszego busa wtachało
Z innych stron mam dużo mniejsze
kasia100780-Kasiu Ja te goździki mam poupychane ,że ich nie widać,Ale planuję dwie rabaty na jesieni przerobić.Wóczas je wyciągnę na brzeg .Ale kamiennych troche mam.Sieje je zawsze gdzieś niedużo.Uwielbiam je, i tak przypominają mi ogród mojego dzieciństwa w domu rodzinnym .
apus-Basiu Ja też nie lubiłam zbierać tych leśnych jagód.Ale dobrze,że są te kamczackie i mamy jagody w własnym ogrodzie.Ale te leśne też lubię,Ale od iluś lat kupuję je na ryneczku
O tak, parzydło już mi trochę urosło.Mi samej nawet ono się podoba
Dorotko350 Witaj, dawno ciebie u mnie nie było.
Szersze perspektywy już w maju , czy czerwcu są ładniejsze
Irysów nie mam za dużo.Kilka kwitnie,A kilka w ogóle nie.I nie wiem dlaczego
kropelka-Mariolu aha...Ale przecież ty masz tak ładnie u siebie .Ja zachwycam się twoim ogrodem i twoimi roślinami i tak pięknie zawsze pokazanymi
To prawda, człowiek często nie docenia tego co ma.Ja też tak mam
W różance , róże się ociągają z kwitnieniem.Ale uzupełniacze nie

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu orgia orlikowa
uwielbiam te kwiatki
Nawet nie wiedziałam że jagoda kamczacka ma taki pędzelek na końcu
Wszystkie te jagody borówki są dobre, ale jednak smaku leśnej borówki nic nie zastąpi, a już w pierogach na pewno nie
Ja lubię chodzić na borówki do lasu, ale w moim lesie panuje jakiś szkodnik i borowiny są ale owocków jak na lekarstwo i maleńkie.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Piękne orliki Aniu! W ogóle piękny ogród u Ciebie 
Pozdrawiam, Basia.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Ale masz cudne kwiaty
wpierw głównie same białe
potem kolorki, no i te orliki 
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja się tak poważnie zastanawiam Aniu czy są jeszcze takie kwiatki których Ty nie masz?
Piękne kwitnienia i jak kolorowo. 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Marysia ma rację, smaku leśnych jagód nic nie zastąpi.
Ja też nie lubię zbierać, zwłaszcza jak komary gryzą, ale w zimę sok z jagodami do kaszy mannej na mleku albo pierogi pycha.
Ja też nie lubię zbierać, zwłaszcza jak komary gryzą, ale w zimę sok z jagodami do kaszy mannej na mleku albo pierogi pycha.
- anabuko1

- anabuko1

maska-Marysiu A ja jakoś nie lubię jeździć do lasu ani na jagody ani na borówki .
Zdecydowanie wolę te swoje i siebie na krzaczku.
apus -Basiu;Karolinko Biel w ogrodzie też ładnie wygląda. przeze mnie jest może trochę nie doceniana.
Orliki piękne.Szkoda ale już malutki ich jest kwitnących.
Ale tak to jest. Jedne kwiaty zawitają inne przekwitaja inne czekają na swój koronny czas.
wiek -Iwonko Dziękuję. Oj dużo roślin nie mam i siebie. Choć sporo różnych mam ,bo też dużo mi się podoba.
A wszystkiego chyba nie są się mieć.
Nie wszystkie rośliny są bliskie naszemu sercu.
Kasiu 100780 To prawda smak leśnych jagód jest wyjątkowy. Sama je lubię. Czy to pierogi, czy ciasto z jagodami czy też pyszne koktajle.Ale zbierać ich nie lubię. I teraz tak na schylka chyba nie dałabym rady.
I masz rację te komary..brr ..Chociaż I na działce też sue6 pojawiają.
Ale wiadomo nie tyle co w lesie.
Fiona robi ze mną lub za mną obchód ogrodu
I Fiona się wepchala w kadr. Ale z jednej strony widać jaka ona spora. A jeszcze urośnie

Funkia Siebolda Elegans

Hosta Ice Follies

Hosta Wheaton Blue

Hosta Christmas Tree

Mieke

Reversed

Striptease

Halcyon

Hosta Gold Standard

Hosta Crusader

Hosta June

August Mon

Zdecydowanie wolę te swoje i siebie na krzaczku.
apus -Basiu;Karolinko Biel w ogrodzie też ładnie wygląda. przeze mnie jest może trochę nie doceniana.
Orliki piękne.Szkoda ale już malutki ich jest kwitnących.
Ale tak to jest. Jedne kwiaty zawitają inne przekwitaja inne czekają na swój koronny czas.
wiek -Iwonko Dziękuję. Oj dużo roślin nie mam i siebie. Choć sporo różnych mam ,bo też dużo mi się podoba.
A wszystkiego chyba nie są się mieć.
Nie wszystkie rośliny są bliskie naszemu sercu.
Kasiu 100780 To prawda smak leśnych jagód jest wyjątkowy. Sama je lubię. Czy to pierogi, czy ciasto z jagodami czy też pyszne koktajle.Ale zbierać ich nie lubię. I teraz tak na schylka chyba nie dałabym rady.
I masz rację te komary..brr ..Chociaż I na działce też sue6 pojawiają.
Fiona robi ze mną lub za mną obchód ogrodu
I Fiona się wepchala w kadr. Ale z jednej strony widać jaka ona spora. A jeszcze urośnie

Funkia Siebolda Elegans

Hosta Ice Follies

Hosta Wheaton Blue

Hosta Christmas Tree

Mieke

Reversed

Striptease

Halcyon

Hosta Gold Standard

Hosta Crusader

Hosta June

August Mon

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,ależ obfitości w Twoim ogrodzie ,nie da się wymienić co piękniejsze ,bo ja lubię wszystkie kwiaty i kolory i dla mnie wszystko cudne ,a spojrzenie Fiony zniewalające ,co za cudowny kotek ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,u mnie jakieś wielkie wiatry przyszły i mogą przynieść zmianę lub burzę ,oby bez gradu, 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Aniu Twoje hosty są piękne i dorodne. Masz fajną kolekcję goździków i orlików. Zwłaszcza te ostatnie - kremowo-żółte wpadły mi w oko.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Piękne kolekcje roślinne prezentujesz! Kocica też dostojnie paraduje po ogrodzie. Nic tylko podziwiać!
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu, każda z nas łapie chwile aby ogród piękniał, wtedy forum idzie w odstawkę.
Kwiaty przepieknie kwitną
zdjęcia pełen profesjonalizm.
Fionka jak zawsze piękna, chciałabym aby moje koty tak za mną chodziły, a one co rusz za płotem urzędują.
Kwiaty przepieknie kwitną
Fionka jak zawsze piękna, chciałabym aby moje koty tak za mną chodziły, a one co rusz za płotem urzędują.