Wiosna na działce - ewkapaw
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hanuś   tak   mi   się  już   marzy   słońce  .   Temperatura   w  dzień   nawet   może   być  - 20   do  23  st  ,   ale  brak   słońca   daje    mi  w   kość .   Cały  czas   pochmurno     a   wieczorem   wcześnie   robi   się  dość   ciemnawo   -   słońce   świat   razświetla  . 

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Szałwia   muszkatołowa   niestety   straciła   już   na   swojej   urodzie   .   Kwiaty   przekwitają    ,  a  ja   muszę   zacząć    myśleć   o   zebraniu   nasion   .

Rosną dwie nowe sadzonki i ciekawe jak w przyszłym roku będą wyglądały .

Rosną dwie nowe sadzonki i ciekawe jak w przyszłym roku będą wyglądały .

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Tess  jak  pisałaś   do   mnie   to  ja   już   byłam   na  działce   .  Zdjęcia   są  z  wczorajszego   dnia  .  
Danusiu przykro mi , ale niestety nie znam nazwy tej lilii . Będę musiała przeglądnąć dokładnie wątek o liliach , może właśnie taką trafię .

Danusiu przykro mi , ale niestety nie znam nazwy tej lilii . Będę musiała przeglądnąć dokładnie wątek o liliach , może właśnie taką trafię .
Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Andrzeju    miło  mi   ,  że   podobają   się  Tobie   moje   warzywka   .   Dzisiaj   wieczorkiem   muszę  opryskać   pomidory    ,  bo  niestety   pogoda    nie  jest   najlepsza    do   ich  dojrzewania  .  
Ogórasy chyba dopadła już jakaś "zaraza" - liście żółkną a w środku niektóre pędy mają punkty z pleśnią . Ale ogórków już nie będę pryskac ,bo już się zbiera . Trudno , krócej będą .

Ogórasy chyba dopadła już jakaś "zaraza" - liście żółkną a w środku niektóre pędy mają punkty z pleśnią . Ale ogórków już nie będę pryskac ,bo już się zbiera . Trudno , krócej będą .

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Tess  cały   czas  jestem  obecna   ,  tylko  nie   zawsze   piszę  .  Wczoraj   nie   byłam  u   siebie  na   działce   ,   pokręciłam  się  trochę   po   Waszych  cudnych   ogrodach  .  U   Ciebie   jest  piękny  duży   teren   i  na pewno   jest  co  robiś   .   

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Tess  tez  cały  czas   myślę   o  różach  .  Muszę   koniecznie  przygotować   kawałek   rabaty   pod  róże  ,  ale   teraz  tam   rosną  i   kwitną   lilie  .  Jak  przekwitną   będą  przesadzone    ,   a  to  miejsce   zajmą   róże   .  Już  jest  przygotowana   ściąga   jakie  kupić  .  Muszę   wybrać   się   do  tego  nowego   centrum   naprzeciwko  Castoramy  zobaczyć  jakie  mają  róże  . 

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków

,
,
 A może Ewciu powinnaś wziąć czerwoną farbę i zacząć malowanko ? Tak robiły wnuki jednego z Forumowiczów, bo Dziadziowi tez pomidorki nie chciały nabrać rumieńców
 A może Ewciu powinnaś wziąć czerwoną farbę i zacząć malowanko ? Tak robiły wnuki jednego z Forumowiczów, bo Dziadziowi tez pomidorki nie chciały nabrać rumieńców