Witaj Iwonko Przepiękny warzywnik wszystko nim przepięknie rośnie
Gazanie piękniutkie
Przepięknie ukwiecony domek pięknymi kwiatuszkami
Dalie urocze i przepiękne
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Iwonko. Gratuluję wytrwałości w dbaniu o ogród. Zazdroszczę wprawdzie tego lunięcia raz na tydzień, bo u nas to nie zdarza się nawet raz na miesiąc. Dalie masz takie jakby sobie nic nie robiły z suszy a moje są na granicy przetrwania.
Życzę by te lunięcia dalej były,bo szkoda tak zadbanego ogrodu.
justus27 Justynko dziękuję wiesz jak cenię sobie Twoje oceny Paulii Paulinko dziękuję anula2007dziękuję ktoś Danusiu fajnie ,że wpadłaś .Dalie bardzo lubię a w tym roku mam wyjątkowo kolorowo dzięki Panu Lipniowi drozd Januszu dziękuję za pochwały z Twoich ust są bardzo budujące.Niestety i u mnie upał i brak deszczy niszczy wszystko zwłaszcza maliny które były moją chlubą Dalie mam ładne ale przy tej pogodzie w mig przekwitają smolka Iziu pelargonie zawsze lubiłam ,myślałam ,że odmianowe będą kapryśne ,ale jednak te odmiany co mam pięknie kwitną choruję na takie z trójkolorowymi listkami
Iwonko, ja ci nie będę pisać, jak genialne masz warzywa, bo to już wiesz aleee... jakie piękne dalie! Te pierwsze, jaśniejące do brzegów płatków powaliły mnie na kolana - cudo
Ależ zaniedbałam swój wątek wstyd ,ale wytłumaczeniem są moje dwa warzywniaki pewnie pamiętacie jak się nimi cieszyłam,ale żeby z dwóch warzywniaków przerobić warzywa do słoików i słoiczków to już inna bajka Nie jestem w stanie wszystkiego tego zliczyć,ale pomalutku dobiegam końca z przetworami tylko jeszcze troszkę suszu warzywnego zrobię,buraczki na barszczyk do słoików,jabłka na szarlotkę i czerwoną kapustę hmmmm wcale tego mało nie zostało
Ogólny zarys jesieni u mnie
I tak oto wygląda jesień w moim warzywniaku,sadzie ,ogrodzie i na końcu na parapecie kuchennym