Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Biało -niebiesko na parapecie. ;:oj No szał ciał! Uwielbiam takie zestawienia. ;:oj
Ja swoje tulipany pewnie wykopię... ale pewnie nie w tym roku... :lol: A dokupić też dokupię, a co!
Byłaś na działeczce? Co w trawie piszczy?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Skrętniki superowe ;:333 A wiesz, że zanim trafiłam na Fo nie znałam w ogóle tych roślin ;:oj
Jednak duuużo tu można się nauczyć ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - dzięki Tobie wiem -że to jedno cóś co wylazło , tylko jedno to na pewno werbena - charakterystyczne listki , dziękuję za zdjątka poglądowe ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, szykuje się piękny ciemiernik :D
A werbeny Twoje są bardzo ładne i większe od moich (są takie malutkie i kiepsko rosną :? ).
Pewnie dzisiaj dałaś czadu na działce :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Siewek werbeny zazdroszczę, u mnie ciągle mam z nimi problem. Jeżeli już się pokazują to bardzo późno.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W poniedziałek udało mi się wyrwać na chwilkę na działkę,by zobaczyć,czy tulipany choć troszeczkę się otworzyły.
Kilka z nich zakwitło ku mojej radości :D Niestety niektóre mają same liście,ale na szczęście nie jest ich dużo.
Reszta zastanawia się,czy jest odpowiednio ciepło,by rozchylić pąki.
Kilka kwiatów magnolii rozchyliły płatki,ale wiatr niedobry połamał częściowo te piękne kielichy ;:224

Dziś przyjechały do mnie długo wyczekiwane ostatnie już w tym roku różyce,naprawdę nie mam już miejscówek na nowości ;:131
Pompadoure z piękną etykietą,która zapowiada radość z kwitnięcia.Jutro posadzę Lavender Flower Circus do donicy na balkonie.Już się cieszę na nią :heja Eyes For You z całej ferajny najmniejsza,ale mam nadzieję,że da radę ;:333 Dostałam też gratisa ;:333

Jagódko no właśnie zauważyłam u Spring Green ośle uszy wiszące smętnie na ziemi ;:222 Niezbyt estetycznie to wygląda,a Ty co z nimi robisz? Ja suche liście obcinam,by nie szpeciły rabat.Z werbeny bardzo jestem zadowolona,ile ja się nachodziłam do kuwetki,czy to ona,czy nie ona,aż tu nagle proszę ile siewek,będę miała co pikować.
Jak już się zacznie przygodę ze skrętnikami to koniec...ja chętnie domówiłabym inne odmiany,ale brak mi miejsca na parapetach.
Ciekawe,czy pokusisz się na następne?

Martuś coraz więcej roślinek budzi się po zimie,a moje serce rośnie z radości.
Ja ze storczykami ostatnio na bakier,wolę skrętniki,będę próbowała ukorzenić z liści sadzonki...

Pepsi skrętniki podobno nie są łatwe w uprawie,ale ja lubię wyzwania,jak na razie bujnie kwitną,jak zaczęły tak nie ma końca :heja
Jak kupisz od razu proszę pochwal się ;:333

plocczanka prawda,że są cudne? Liście i kwiaty tworzą niesamowity efekt i dają dużo radości.

Grażynko skrętniki nie są krótkotrwałe,cały czas tworzą pąki,codziennie znajduję nowe :heja
Werbena w gruncie chyba później wschodzi? Nie znam się,na razie czytam i się edukuję w tym temacie :uszy

Sabinko na werbenę długo czekałam,miałam wątpliwości,czy jej nie zalałam itd,ale widocznie u mnie potrzebowała sporo czasu,by się wykluć.Teraz już jestem spokojna o nią i czeka mnie pikowanko ;:108
Skrętniki lekko podlewam jak mają sucho,staram się nie przelewać,ale teraz dużo słonka grzeje i szybciej wysusza powierzchnię...

Jadziu oj ile ja namęczyłam Sonię i inne dziewczyny o werbenę,prawie,że się poryczałam,że u mnie nie wschodzi....ale teraz za to jestem happy :heja

Soniu ale Ci się wysiało werbenek,tyle bogactwa...one po przepikowaniu szybko rosną prawda? U mnie zaczynają włazić na siebie,kiedy mam pikować?

Madziu mam nadzieję,że jeden z powojników balkonowych to Kaiser,pamiętam,że dwa słabe wywoziłam na działkę,by je zakopać gdziekolwiek,a dwa zostawiłam,po zimie wszystkie odbijają,będę na nie chuchała ;:215
Skłodowska hmmm mam problem z nią,to ona była bardzo mizerna u mnie,ach te nowości to niewypał u mnie,ale kto wie,może u innych lepiej się sprawują?

Anabuko-Aniu skrętniki pokochałam i cieszę się z każdego kwiatka,teraz czekam na kwitnienie Wawela i Belli ;:65 aha i jeszcze Wow...

Aneczko biało niebieskie to jest to ;:333 I jeszcze biało-fioletowo...
Tulipanów nie wykopuję,a Ty Aniu miałabyś co wykopywać,sporo ich nakupiłaś,czekam na Twój festiwal tulipanów...

Zuza ja też właśnie tu na forum poznałam te piękne roślinki,do tej pory storczyki miałam,ale one jak dla mnie są trudne w uprawie ;:222

Moni a proszę Cię bardzo kochana:)

Alana jestem bardzo ciekawa,czy ciemiernik będzie kwitł tak jak na plakietce...Wysiewałaś werbenę do pojemnika?
Na działkę jutro się wybieram,czeka mnie sadzenie nowych różyczek,na które czekałam od dawna...

Jolu pewnie i Tobie się pokażą,ja też długo czekałam ;:333

Słoneczna forsycja

Obrazek

Może już jutro zobaczę je w pełnym rozkwicie?

Obrazek

Kolejne ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sasanki

Obrazek

Magnolia ;:167

Obrazek

Obrazek

Fiołeczki...

Obrazek

Fiolet+ biel= najlepsze zestawienie jak dla mnie...

Obrazek

Śliwa posadzona latem 2014,czekam na owoce...

Obrazek

Życzę słonecznej,udanej pogody wszystkim zaglądającym :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu forsycja pięknie obsypana kwieciem, a tulipanki jak mocno już zaawansowane! Jeszcze troche słonka i może juz jutro będziesz je oglądać w pełnej krasie!
Magnolia ;:215 A co za śliwę posadziłaś w ubiegłym roku?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu czekam na nie z niecierpliwością ;:65
Śliwa to Amers,miała w momencie zakupu dwa owoce,jak już dojrzały i spróbowałam to byłam mega zadowolona,pestka nie przywiera do miąższu ;:333

Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu smacznie wygląda ta śliwka ;:215 U mnie rosną dwie renklody, teraz to będzie ich trzeci rok, ale jakoś mało urosły, że o owocach nie wspomnę :roll:
Ja też nie mogę doczekać się tulipanków, moje niestety daleko za Twoimi.. Zapowiada się jednak kilka ładnych dni, więc kto wie?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowny ciemiernik!!!
A z tą sliwą to smaku narobiłaś - moje ulubione owoce!
Mam posadzone 3 drzewka i to zdecydowanie za mało ;)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Śliwka cudna. Ja moją wycięłam, bo darmozjadów nie będę utrzymywała. Rosła pięknie, ale przez kilka lat nie owocowała. A jak raz to zrobiła, to miała kilka sztuk. Powiedziałam jej pa pa. A chciałabym mieć normalną, owocującą. Uwielbiam smażone śliweczki.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu duet fioletu i bieli ;:215 ślicznie to wygląda. U Ciebie tulipany powoli zaczynają spektakl, czego nie mogę powiedzieć o swoich. Jak dobrze pójdzie, to może za tydzień zobaczę chociaż jeden kwiat, ale i to nie jest pewne...
A jakiego gratisa dostałaś? Zdradzisz tajemnicę?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, gratuluję śliweczki :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ja werbenę pikowałam jak tylko pokazał się jeden liść właściwy. Wzeszła tak gęsto, że niektóre po dwie wsadzałam, ;:218 bo trudno było oddzielić. Zdecydowanie po pikowaniu ruszyły. ;:215 Część rozdałam, ale jeszcze szukam w pobliżu chętnych, albo do kompostownika. :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale masz cudną magnolię. One w tym roku są wyjątkowo piękne. Podczas spaceru widzę je w okolicznych ogródkach i aż gębusia mi się do nich śmieje.
Kiedyś trudno się było dochować ich kwiatów, ale ostatnie zimy nam sprzyjają. Gdybym miała ogód dwa razy taki jaki mam, z pewnością bym posadziła kilka.
I śliweczki bym posadziła i jabłoneczki. Ech... marzenie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”