Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu, pięknie jest, na spacerek jak wyjdziesz to chyba Ci to dobrze zrobi, a z dłubaniem w ogrodzie możesz poczekać. Ja wczoraj troszkę zaszarżowałam to dziś tylko relaks. Już zaplanowałam jakieś zakupy, kawka u koleżanek, spacer po lesie. Chyba czas wstawać, bo już mnie boki od leżenia bolą. :;230 . Tabletka zrobiła swoje, oby dziś nie przesadzić z pracami. Zdrówka życzę.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dzięki za zdjęcia kici - jakoś nigdy nie zauważyłam, że ona taki ogon ma ;:oj
Nas lepiej nie zapraszaj bo Ci mój M ją porwie, on jest kociarz. Ale swoich kotków nie mamy.
Jutro lecę na targ to z pewnością jakieś bratki na ganek też w łapki wpadną.

Nornice są okropne. Widzę u siebie mnóstwo dziur chyba od nich :twisted:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,już jest zdjęcie ,przecież w nocy kasowałam niepotrzebne i to przy okazji też ;:306 cała ja,,świetnie wygląda Twój kotek ,a ja nie mam ,muszę coś poszukać,bo jak mam robić w ogrodzie bez kotka ,do kogo będę mówiła,o takiego wiernego przyjaciela jak był Murzyn to może być trudno,ja na razie siedzę w nadwyżkach ,niestety mam tu pracę i muszę to wszystko zrobić ,pogoda u mnie piękna,może potem wyjdę dosadzić te pozostałe róże,pozdrawiam i cieplutkiego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzisiaj takie słoneczko na odmianę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Danusiu czytałam o Twoich wyczynach ogrodowych, a ze mną jest tak samo i wiąże się to z tzw szwunkiem do pracy, jak go mam to wszystko muszę zrobić, a potem dwa, trzy dni NIC :;230 Miłej kawki i spacerów ;:168

Olu zaryzykuję i zapraszam Was, a Moni będziemy strzec wszyscy ilu nas jest w domu ;:306 Bratki kup do swojego kącika kawowego koniecznie, w końcu mamy wiosnę i trzeba to zaakcentować :D

Martusiu już idę zobaczyć ;:168 wiem że masz i będziesz miała teraz bardzo dużo pracy, ale w perspektywie miej na widoku nowe śliczności i to Cię podtrzyma na duchu. Szkoda że nie mieszkam bliżej, bo pomogłabym tym bardziej teraz jak jeszcze boję się szaleć w ogrodzie :D Dzisiaj chodziłam po ogrodzie i patrzyłam na wychodzące rośliny Twoim okiem co tu da się podzielić ;:306 Buziaczki i dobre myśli przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale pięknie pokazałaś Marysiu nasze słoneczko, ja na zwykłym telefonie kombinowałam, ale widać było też fajnie ;:215
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Super zdjęcia.
Oglądałam z Marysią przez szybkę z maski spawalniczej :)

Wróciłam już z ogródka, słaby ze mnie zawodnik...
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko, dziękuję za znikające słoneczko. ;:196 ;:3 Nie mogłam oglądać, bo akurat byłam u dentysty-sadysty i świecił mi w oczy lampą. ;:172
Ty dalej uwięziona w domu, ;:168 wychodzisz tylko na spacerniak. Mam nadzieję, że już niedługo zdrówko pozwoli na coraz dłuższe spacery i częstsze skłony.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu dziękuję za zdjęcia, nie byłam przygotowana do oglądania ;:224 świetnie wyszły. ;:215
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

Witaj Marysiu :wit śliczna ta Twoja krówka ;:215 ogon ma niesamowity ;:109
Przepiękne zdjęcia zaćmionego słoneczka ;:180 ja oglądałam przez ciemne szkło, płytę cd a najlepiej było widać przez zdjęcie rtg. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Witam Marysiu i w końcu mamy wyczekaną chyba przez wszystkich wiosnę. Piękne zdjęcia ;:3 , kocurek chyba też wiosenkę poczuł, a te mini iryski słodziaki - pozdrawiam cieplutko i duzo ;:3 życzę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorkiem wyrwałam się na kolejną godzinę do ogrodu, ale oddałam się wyrywaniu zbędnych trawek na rabatkach (dla kurek :lol: ) i na robieniu sadzonek, które przyrzekłam koleżankom :D . Dzień niezwykle udany :D

Iwonko udało się zrobić parę zdjęć, bo wiesz że ja ze słońcem za pan brat ;:306

Justynko Marysia jeszcze wiele razy zobaczy i zapamięta takie zjawisko, następne 2021 r. :D
Słaby zawodnik powiadasz? a ile da się zrobić z malutkich absorbującym człowieczkiem ;:215

Marysiu miałaś wymówkę żeby uciec z fotela, ale Ty jesteś zdyscyplinowana pacjentka a czas doktora drogi....oj drogi ;:oj Troszkę sobie już popuszczam ale bez szaleństw, bo bardzo nie chciałabym wrócić do domu, a przede wszystkim uważam że za dużo biorę ostatnio antybiotyków Obrazek

Dorotko to cieszę się, że mogła choć trochę przybliżyć wydarzenie. Mam nadzieję że już czujesz się lepiej ;:168

Margaretto tak pannica ma włos niesamowity ;:306 i zachowuje się jakby była tego świadoma ;:306
Ja też przez zdjęcie rentgenowskie robiłam ale nie mając statywu było to dość trudne w jednej ręce klisza a w drugiej aparat i obydwie do góry Obrazek

Witam Cię serdecznie Aniu, bo dawno się nie odwiedzałyśmy i tym bardziej się cieszę z odwiedzin :D Tak mamy wiosnę i mamy pierwsze kwiatuszki, które szczególnie cieszą :lol: Pozdrawiam cieplutko :wit

Mój jedyny rannik :wink:

Obrazek

Tych irysków mam najwięcej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cieszynianka ciągle się ociąga

Obrazek

Lidziu kwitnie Kluczyk :lol: a ten drugi miał znacznik Primula sib.

Obrazek

Lidziu czy to jest kokorycz ?

Obrazek

czosnek niedźwiedzi już można jeść :D

Obrazek

I wreszcie doczekałam się szarotki kilka razy kupowałam i nic z tego ;:185 ta jest z siewu i przetrwała zimę ;:138

Obrazek

Bardzo mi miło, że zdjęcia słońca Wam się podobały i bardzo dziękuję za pochwały, jak również dziękuję za odwiedziny ;:4
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Sxarotkę wysiałam coś tam wzeszło ale maleństwa. :?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale wiosennie ;:oj :!: :!: :!: Przepraszam że tak rzadko jestem tu ! Wstyd ;:131 Czosnek ten sie je :shock: a ja zawsze myślałem ze to ozdobny :;230 jak smakuje ? A sasanek nie kupuję bo co roku to samo ! nigdy mi nie zimuje chociaż okrywam i w ogóle :roll:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu śliczna wiosna ,kwiatuszki piękne .Cieszę się ,że miałaś udany dzień :D
Szarotkę siałam kilka razy i nic ;:185
Miłego wieczoru i zdrówka ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto posadź ją dopiero jak urośnie spora (w lecie) i koniecznie glebę wymieszaj ze żwirem, a dookoła rośliny poukładaj kamienie. Posadziłam ją w półcieniu :D

Mati nie ma się co wstydzić ja też ostatnio przez chorobę zaniedbałam odwiedziny, różnie w życiu bywa. Dziękuję że pamiętasz o wiejskim i wpadasz ;:4 Czosnek niedźwiedzi jest pyszny, jem go cały rok suszony, mrożony i świeży. Dodawać możesz do wszystkiego, a ja bardzo lubię z białym serkiem :D Z sasankami ja też mam problem, ale skoro udało się z szarotkę to może mi się uda i z sasanką :D Kiedyś wysiałam i wszystkie siewki zjadły mi ślimaki ;:14

Alu to może spróbuj jeszcze raz ja ją wysiałam w kwietniu w tunelu i na całą paczkę wykiełkowało parę roślin, ale te dotrwały do końca. Ty miałaś dzień w pracy to teraz odpoczywaj i również życzę zdrowia ;:196 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”