Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Marysiu, pięknie jest, na spacerek jak wyjdziesz to chyba Ci to dobrze zrobi, a z dłubaniem w ogrodzie możesz poczekać. Ja wczoraj troszkę zaszarżowałam to dziś tylko relaks. Już zaplanowałam jakieś zakupy, kawka u koleżanek, spacer po lesie. Chyba czas wstawać, bo już mnie boki od leżenia bolą.
. Tabletka zrobiła swoje, oby dziś nie przesadzić z pracami. Zdrówka życzę.
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu dzięki za zdjęcia kici - jakoś nigdy nie zauważyłam, że ona taki ogon ma
Nas lepiej nie zapraszaj bo Ci mój M ją porwie, on jest kociarz. Ale swoich kotków nie mamy.
Jutro lecę na targ to z pewnością jakieś bratki na ganek też w łapki wpadną.
Nornice są okropne. Widzę u siebie mnóstwo dziur chyba od nich
Nas lepiej nie zapraszaj bo Ci mój M ją porwie, on jest kociarz. Ale swoich kotków nie mamy.
Jutro lecę na targ to z pewnością jakieś bratki na ganek też w łapki wpadną.
Nornice są okropne. Widzę u siebie mnóstwo dziur chyba od nich
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,już jest zdjęcie ,przecież w nocy kasowałam niepotrzebne i to przy okazji też
cała ja,,świetnie wygląda Twój kotek ,a ja nie mam ,muszę coś poszukać,bo jak mam robić w ogrodzie bez kotka ,do kogo będę mówiła,o takiego wiernego przyjaciela jak był Murzyn to może być trudno,ja na razie siedzę w nadwyżkach ,niestety mam tu pracę i muszę to wszystko zrobić ,pogoda u mnie piękna,może potem wyjdę dosadzić te pozostałe róże,pozdrawiam i cieplutkiego dnia życzę 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzisiaj takie słoneczko na odmianę

Danusiu czytałam o Twoich wyczynach ogrodowych, a ze mną jest tak samo i wiąże się to z tzw szwunkiem do pracy, jak go mam to wszystko muszę zrobić, a potem dwa, trzy dni NIC
Miłej kawki i spacerów
Olu zaryzykuję i zapraszam Was, a Moni będziemy strzec wszyscy ilu nas jest w domu
Bratki kup do swojego kącika kawowego koniecznie, w końcu mamy wiosnę i trzeba to zaakcentować 
Martusiu już idę zobaczyć
wiem że masz i będziesz miała teraz bardzo dużo pracy, ale w perspektywie miej na widoku nowe śliczności i to Cię podtrzyma na duchu. Szkoda że nie mieszkam bliżej, bo pomogłabym tym bardziej teraz jak jeszcze boję się szaleć w ogrodzie
Dzisiaj chodziłam po ogrodzie i patrzyłam na wychodzące rośliny Twoim okiem co tu da się podzielić
Buziaczki i dobre myśli przesyłam 

Danusiu czytałam o Twoich wyczynach ogrodowych, a ze mną jest tak samo i wiąże się to z tzw szwunkiem do pracy, jak go mam to wszystko muszę zrobić, a potem dwa, trzy dni NIC
Olu zaryzykuję i zapraszam Was, a Moni będziemy strzec wszyscy ilu nas jest w domu
Martusiu już idę zobaczyć
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale pięknie pokazałaś Marysiu nasze słoneczko, ja na zwykłym telefonie kombinowałam, ale widać było też fajnie 
Super zdjęcia.
Oglądałam z Marysią przez szybkę z maski spawalniczej
Wróciłam już z ogródka, słaby ze mnie zawodnik...
Oglądałam z Marysią przez szybkę z maski spawalniczej
Wróciłam już z ogródka, słaby ze mnie zawodnik...
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maseczko, dziękuję za znikające słoneczko.
Nie mogłam oglądać, bo akurat byłam u dentysty-sadysty i świecił mi w oczy lampą.
Ty dalej uwięziona w domu,
wychodzisz tylko na spacerniak. Mam nadzieję, że już niedługo zdrówko pozwoli na coraz dłuższe spacery i częstsze skłony.
Ty dalej uwięziona w domu,
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Marysiu dziękuję za zdjęcia, nie byłam przygotowana do oglądania
świetnie wyszły. 
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
Witaj Marysiu
śliczna ta Twoja krówka
ogon ma niesamowity
Przepiękne zdjęcia zaćmionego słoneczka
ja oglądałam przez ciemne szkło, płytę cd a najlepiej było widać przez zdjęcie rtg. Pozdrawiam 
Przepiękne zdjęcia zaćmionego słoneczka
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Witam Marysiu i w końcu mamy wyczekaną chyba przez wszystkich wiosnę. Piękne zdjęcia
, kocurek chyba też wiosenkę poczuł, a te mini iryski słodziaki - pozdrawiam cieplutko i duzo
życzę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Maska

- Kontakt:
Witam wieczorkiem wyrwałam się na kolejną godzinę do ogrodu, ale oddałam się wyrywaniu zbędnych trawek na rabatkach (dla kurek
) i na robieniu sadzonek, które przyrzekłam koleżankom
. Dzień niezwykle udany
Iwonko udało się zrobić parę zdjęć, bo wiesz że ja ze słońcem za pan brat
Justynko Marysia jeszcze wiele razy zobaczy i zapamięta takie zjawisko, następne 2021 r.
Słaby zawodnik powiadasz? a ile da się zrobić z malutkich absorbującym człowieczkiem
Marysiu miałaś wymówkę żeby uciec z fotela, ale Ty jesteś zdyscyplinowana pacjentka a czas doktora drogi....oj drogi
Troszkę sobie już popuszczam ale bez szaleństw, bo bardzo nie chciałabym wrócić do domu, a przede wszystkim uważam że za dużo biorę ostatnio antybiotyków 
Dorotko to cieszę się, że mogła choć trochę przybliżyć wydarzenie. Mam nadzieję że już czujesz się lepiej
Margaretto tak pannica ma włos niesamowity
i zachowuje się jakby była tego świadoma
Ja też przez zdjęcie rentgenowskie robiłam ale nie mając statywu było to dość trudne w jednej ręce klisza a w drugiej aparat i obydwie do góry
Witam Cię serdecznie Aniu, bo dawno się nie odwiedzałyśmy i tym bardziej się cieszę z odwiedzin
Tak mamy wiosnę i mamy pierwsze kwiatuszki, które szczególnie cieszą
Pozdrawiam cieplutko
Mój jedyny rannik

Tych irysków mam najwięcej

Cieszynianka ciągle się ociąga

Lidziu kwitnie Kluczyk
a ten drugi miał znacznik Primula sib.

Lidziu czy to jest kokorycz ?

czosnek niedźwiedzi już można jeść

I wreszcie doczekałam się szarotki kilka razy kupowałam i nic z tego
ta jest z siewu i przetrwała zimę

Bardzo mi miło, że zdjęcia słońca Wam się podobały i bardzo dziękuję za pochwały, jak również dziękuję za odwiedziny
Iwonko udało się zrobić parę zdjęć, bo wiesz że ja ze słońcem za pan brat
Justynko Marysia jeszcze wiele razy zobaczy i zapamięta takie zjawisko, następne 2021 r.
Słaby zawodnik powiadasz? a ile da się zrobić z malutkich absorbującym człowieczkiem
Marysiu miałaś wymówkę żeby uciec z fotela, ale Ty jesteś zdyscyplinowana pacjentka a czas doktora drogi....oj drogi

Dorotko to cieszę się, że mogła choć trochę przybliżyć wydarzenie. Mam nadzieję że już czujesz się lepiej
Margaretto tak pannica ma włos niesamowity
Ja też przez zdjęcie rentgenowskie robiłam ale nie mając statywu było to dość trudne w jednej ręce klisza a w drugiej aparat i obydwie do góry

Witam Cię serdecznie Aniu, bo dawno się nie odwiedzałyśmy i tym bardziej się cieszę z odwiedzin
Mój jedyny rannik

Tych irysków mam najwięcej

Cieszynianka ciągle się ociąga

Lidziu kwitnie Kluczyk

Lidziu czy to jest kokorycz ?

czosnek niedźwiedzi już można jeść

I wreszcie doczekałam się szarotki kilka razy kupowałam i nic z tego

Bardzo mi miło, że zdjęcia słońca Wam się podobały i bardzo dziękuję za pochwały, jak również dziękuję za odwiedziny
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Sxarotkę wysiałam coś tam wzeszło ale maleństwa. 
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale wiosennie
Przepraszam że tak rzadko jestem tu ! Wstyd
Czosnek ten sie je
a ja zawsze myślałem ze to ozdobny
jak smakuje ? A sasanek nie kupuję bo co roku to samo ! nigdy mi nie zimuje chociaż okrywam i w ogóle 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu śliczna wiosna ,kwiatuszki piękne .Cieszę się ,że miałaś udany dzień
Szarotkę siałam kilka razy i nic
Miłego wieczoru i zdrówka

Szarotkę siałam kilka razy i nic
Miłego wieczoru i zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
Marto posadź ją dopiero jak urośnie spora (w lecie) i koniecznie glebę wymieszaj ze żwirem, a dookoła rośliny poukładaj kamienie. Posadziłam ją w półcieniu
Mati nie ma się co wstydzić ja też ostatnio przez chorobę zaniedbałam odwiedziny, różnie w życiu bywa. Dziękuję że pamiętasz o wiejskim i wpadasz
Czosnek niedźwiedzi jest pyszny, jem go cały rok suszony, mrożony i świeży. Dodawać możesz do wszystkiego, a ja bardzo lubię z białym serkiem
Z sasankami ja też mam problem, ale skoro udało się z szarotkę to może mi się uda i z sasanką
Kiedyś wysiałam i wszystkie siewki zjadły mi ślimaki 
Alu to może spróbuj jeszcze raz ja ją wysiałam w kwietniu w tunelu i na całą paczkę wykiełkowało parę roślin, ale te dotrwały do końca. Ty miałaś dzień w pracy to teraz odpoczywaj i również życzę zdrowia

Mati nie ma się co wstydzić ja też ostatnio przez chorobę zaniedbałam odwiedziny, różnie w życiu bywa. Dziękuję że pamiętasz o wiejskim i wpadasz
Alu to może spróbuj jeszcze raz ja ją wysiałam w kwietniu w tunelu i na całą paczkę wykiełkowało parę roślin, ale te dotrwały do końca. Ty miałaś dzień w pracy to teraz odpoczywaj i również życzę zdrowia