Mój ogród, moja pasja cz.II.
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród, moja pasja cz.II.
Posłucham mądrej rady , może trzeba hibiskusy bardziej przykrywać, bo mokro to miały, ale będę miała na uwadze. A miałam takie piękne, białe z różowym oczkiem różowe, czerwone, bordo...b. mi się podobały i kupowałam w miarę jak kolejne ginęły, kupowałam , a te i tak ginęły.
może spróbuję jeszcze raz . One mają nasionka ? ale chyba nie . No to też nie chcę zapeszać co do Kieliszka 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu śliczne kolorowe prymulki. Aż się chce iśc do sklepu ale już sobie powiedziałam DOŚĆ!!! 
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Co jednak znaczy chłodek
.Pięknie wyglądają prymulki
.Moje słabo.Po kwiatach nie ma znaku,a i listki zaczynają żółknąć
.Zastanawiam się,czy nie wynieść na górę.Ale tam w okolicach zera lub na plusie trochę.Nie chcę ich dobić
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Tak jest Karolinko może miałaś go źle nakrytego.
Jolu lepiej będą miały w tym chłodzie niż w ciepłym a jak mam na ogrodzie -10 w nocy i kwitną
Margaret2014 witam bardzo serdecznie i bez obaw u Ciebie również niebawem się ukażą.
Dzisiaj miałam piękny dzień dopiero wlazłam do domu
Pościnane sucholce
i trawa raz już wygrabiona powierzchownie, na rabatach jak widać szarość jeszcze.,
Trawnik mam straszny

A tu kobea ma już liście właściwe

Jolu lepiej będą miały w tym chłodzie niż w ciepłym a jak mam na ogrodzie -10 w nocy i kwitną
Margaret2014 witam bardzo serdecznie i bez obaw u Ciebie również niebawem się ukażą.
Dzisiaj miałam piękny dzień dopiero wlazłam do domu
Pościnane sucholce
Trawnik mam straszny

A tu kobea ma już liście właściwe

bardzo ładnie ten ogród musi się prezentować:)
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Kasiu wyczytałam że Ty już nawóz sypiesz to ja jutro zakasam rękawy i do ogrodu ruszam. 
- Kasiula17

Witam bardzo serdecznie kolejną osobę w moim ogrodzie i nawet pierwszy post u mnie napisany.

- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj..
wpadłam na chwilkę..wiosną się u Ciebie nacieszyć..bo u mnie zimowo jeszcze..śliczne wschody masz..
Dziękuję ślicznie że zaglądasz.. 
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Kasiu u mnie jeszcze śniegu dużo leży, a szczególnie jak na złość w miejscach gdzie wiosną kwiatuszki mają się pojawić.
- badzia

- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Przyszłam zasięgnąć języka o gunnerze, no i wiem,że dobrze przezimowała. Moja rośnie u córci,a ona dopiero się uczy ogeodowania, gunnera zaś malutka, to jej pierwsza zima w ogrodzie.
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasia - a co i kiedy robisz z żurawkami
Bo moje jakoś zimę na balkonie chyba przetrwały, ale nie mam pojęcia co i kedy robić z nimi dalej ...
Czy już przesadzać, czy odmładzać - i jak ?
Normalnie nic o nich nie wiem, to mój pierwszy sezon lato/jesień/zima z nimi więc ratuj
Bo moje jakoś zimę na balkonie chyba przetrwały, ale nie mam pojęcia co i kedy robić z nimi dalej ...
Czy już przesadzać, czy odmładzać - i jak ?
Normalnie nic o nich nie wiem, to mój pierwszy sezon lato/jesień/zima z nimi więc ratuj
Pozdrawiam i zapraszam
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Kochana ..ja już wiosnę czuję..
mino że śnieg mi ją jeszcze skutecznie zasłania..
ale lada moment..i ja zwiastuny pokażę... 
- Kasiula17

Witajcie kochani w moich progach....Ogród jeszcze w szarości ale bieli nie ma nic, sprzątam i sprzątam i efekty są
bo nie mam już sterczących patyków.
Renatko właśnie czytałam że już kawa pita na ogrodzie a ja pije kawę przy forum bo czasu mam mało na siedzenie przez wschody.
Ewo co do mojej Gunnery to jest idealna, czerwona jak indor
jak słoneczko świeci to jej folie z głowy tylko ściągam i się suszy bo liście na niej są mokre.
ewa321 co robię z żurawkami? gdzie są Twoje żurawki na balkonie? jak masz już możliwość je wsadzić do gruntu bo ziemia miękka to je tak za tydzień już wysadź.
Wsadź je ciut głębiej by odrosty boczne nakryć ziemią i tak po miesiącu te odrosty odkryj i odetnij nożem i wsadź w wilgotną glebę, puszczą korzonki.
Wandziu bardzo się cieszę że Gunnera żyje jej oznaką jest czerwień a jak słoneczko grzeje można ją lekko odsłaniać by nie było jej za ciepło bo szybko zacznie rosnąć ale tylko folie
Margaret2014 witaj i pewnie już do Ciebie dochodzi ciepło a po śniegu zostaną tylko wspomnienia, wiosna juz gości w całej Polsce.
Ja wczoraj sprzątałam przed bramą wjazdową bo tam mam posadzone kilka krzewów i traw oraz pigwowce i znalazłam śliczny owoc wielkolud ale to taka odmiana o dużych kwiatach i owocach, zobaczcie.
Owoc

i jej zeszłoroczne kwiaty

Kwitnie Peris japoński

Opuncja jeszcze śpi

Skrzydlinka pokazuje paczki.

Renatko właśnie czytałam że już kawa pita na ogrodzie a ja pije kawę przy forum bo czasu mam mało na siedzenie przez wschody.
Ewo co do mojej Gunnery to jest idealna, czerwona jak indor
ewa321 co robię z żurawkami? gdzie są Twoje żurawki na balkonie? jak masz już możliwość je wsadzić do gruntu bo ziemia miękka to je tak za tydzień już wysadź.
Wandziu bardzo się cieszę że Gunnera żyje jej oznaką jest czerwień a jak słoneczko grzeje można ją lekko odsłaniać by nie było jej za ciepło bo szybko zacznie rosnąć ale tylko folie
Margaret2014 witaj i pewnie już do Ciebie dochodzi ciepło a po śniegu zostaną tylko wspomnienia, wiosna juz gości w całej Polsce.
Ja wczoraj sprzątałam przed bramą wjazdową bo tam mam posadzone kilka krzewów i traw oraz pigwowce i znalazłam śliczny owoc wielkolud ale to taka odmiana o dużych kwiatach i owocach, zobaczcie.
Owoc

i jej zeszłoroczne kwiaty

Kwitnie Peris japoński

Opuncja jeszcze śpi

Skrzydlinka pokazuje paczki.

- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu
zgadnij kto? zaznaczam wątek.Skrzydlinka ładnie opsypana kwiatami zaraz zakwitnie.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;