Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Reniu - dół był krótkotrwały , u mnie tak zawsze , nie umiem się za długo zamartwiać i smutkować :;230 bo nie mam na to czasu , tamten wziął się z przepracowania ale weekend przede mną , raz raz nadgonię zaległości :tan , tylko o róże się martwię bo nie zaglądałam do nich od dwóch tygodni a pogoda chorobom sprzyja ;:17P jakby mnie tak teraz szef dopadł ho ho ;:202 , "zamiast pracować ja wolę forumować :tan
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Wpadłam do ogrodu i .......ostatnia ;
Obrazek
ale są jeszcze ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i nawet ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i jeszcze dalie , uwielbiam tą różową
Obrazek Obrazek
i równocześnie pierwsze symptomy jesieni

Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko fajnie że masz jutro wolne, życzę żeby pogoda dopisała ;:196 Świętuje dzisiejszy dzień - uwielbiam piątki :wink: Dziś jest też rocznica dla mnie wyjątkowa bo dokładnie 4 lata temu 22 sierpnia po raz pierwszy moja stopa weszła na działeczkę, w stanie jaki mam na fotce na 1 str wątku - jeszcze nie była moja wtedy, ale w parę dni później była :tan Gdy mam doła pracowego lub innego wracam i wspominam co miałam i co mam teraz i to zawsze dodaje sił i odgania co złe :roll: Lilijka jeszcze kwitnie i pewnie pachnie ;:oj Dziś zauważyłam że 1 z 3 mieczykowych kłosów pękł i fiolecik się pokazał ;:oj Polujesz na jakieś cebulowe> w Biedronce są fajne ;:oj Dokupiłam tylko narcyzy sir Winston Churchil - w zeszłym roku kwitły zgodnie :roll: Różane widoczki jak nie ta pora ... u mnie pojedyncze kwiaty 8-) Ognik też ma już u mnie pomarańczowe owocki ;:215

Pozdrawiam serdecznie, miłego wieczorku ;:136
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie pięknie, kolorowo, wieczne lato...
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Anetko -na cebulowe poluję , ale u mnie Biedronka-Bidronka , na ten koniec kraju mało co trafia :;230
Madziu - staram się je zatrzymać jak mogę , bo jesień nadchodzi wielkimi krokami ;:201
to może jeszcze bardziej ogólny widoczek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Moniczko jak dla mnie to nawet za wielkie te kroki jesień stawia w nasze strony, może jakiś korek ją zatrzyma i zwolni :;230 A cebulowe, to ja mogę zawsze i w każdej ilości 8-) Tylko to sadzenie :? Wiosna się załatwiłam, bo chciałam zrobić porządek i wykopałam wszystkie cebulowe... tulipany, narcyzy, krokusy... parę setek czeka na mnie w schowku ... jak wyrzut sumienia :D Ostatni raz robię porządek w cebulowych ;:130 A jeszcze dokupuję ;:124 Piękne lato zatrzymane w kadrze ;:196

Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:304
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Śliczne widoczki, pięknie skomponowane.
A ta różowa dalia to rzeczywiście ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Moniczko! Wielkie ;:138 - ogród wypielęgnowany ;:215 mimo,że pracujesz po tyle godzin. Podziwiam!
Kanny masz prześliczne, muszę koniecznie zaopatrzyć się w przyszłym roku w inne kolorki. Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Wszyscy straszą jesienią :( Rośliny też :(

Ta różowa dalie jest piękna,piekna,piękna!! ;:oj Obsypała sie kwiatami :D Pozazdrościć! ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jak w gaju...albo raju. Pięknie u Ciebie. W moim owadzim sklepie też nie ma cebul ;:145 Poluję na krokusy, mam ich stanowczo za mało.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Jakie piękne masz róże ;:oj . U mnie już chyba tylko Aloha kwitnie.

Plan sytuacyjny masz doskonały. Też maiłam mieć taki, tylko musiałabym go ciągle rysować od nowa, żeby nadążyć za moim przesadzaniem :wink: . Rzeczywiście oczko umiejscowiłabym przy tarasie. Czy masz tam wyprowadzony prąd? No i jaką to półkole ma mniej więcej powierzchnię?

A ja już cebul w B.... nie kupię. Albo urosło nie to co miało być, albo nie urosło nic :(
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Anetko - jak zrobiłam to samo rok temu ;:223 , wytargałam z ziemi cebulki wszelkiej maści , potem nawet pod tulipany przygotowałam specjalny klomb ( ten w którym teraz są mieczyki ) miecze na jesień wyciągnę z ziemi ale tulipanów już nie ruszę więc przyjdzie mi czekać do czerwca przyszłego roku ;:185 , by ten klomb jakoś ogarnąć , a cebulowców muszę nakupić nowych bo jak tamte cebulki z przed domu wyciągnęłam to się tam pusto na wiosnę zrobiło zanim reszta ruszyła ;:145 , ot jak to mówią robota nas lubi :;230
Beatko - dziękuję te kompozycje to tak jakoś same wychodzą wbrew zasadom i zdrowemu rozsądkowi ;:224
Bogusiu- ja już gdzieś pisałam że canny mnie nie lubią ;:185 , co ja już ich miałam , kolorów , gatunków ;:222 , i targam to do garażu , nadźwigam się a one potem nie wychodzą z ziemi i już , chyba mi na złość
Patrycjo - jesień też jest piękna ;:108
Małgosiu -ja też mam zamiar dosadzić krokusów i tulipanów , z narcyzami i żonkilami u mnie różnie bywa ;:131
Gosiu - plan sytuacyjny już nie aktualny ale najbliższy prawdzie , mnie strasznie ograniczają te rabatki wytyczone , zresztą przeze mnie samą ;:223 kostkowymi obwódkami , co by się misiowi lepiej kosiło , i on się teraz nie chce godzić na żadne zmiany , ale one i tak nastąpić muszą :;230 , prąd na zewnątrz wyprowadzony jest , sterczy jak wyrzut sumienia w półokrągłej rabacie po prawej stronie domu , ale to nie problem by go przełożyć gdzie indziej , rabatkę muszę zmierzyć bo tak na prawdę nie wiem

Straszne pieniądze za niego dałam , przyrasta rocznie 1 cm i jest prześliczny ;miłorząb dwuklapkowy - pamiętam moje zdziwienie gdy dowiedziałam się że to iglak
Obrazek
sosna Dragonis ;
Obrazek Obrazek
świerk kujący Białobok - pokarzę Wam wiosną , niesamowity i sosna Bośniacka Satellit
Obrazek Obrazek
i moja ulubiona himalajka
Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Ach zapomniała bym chluba Misia ;
Obrazek Obrazek
rośnie w kompostowniku
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie arbuzy same się zasiały (nasiona wyrzucone na kompost zimowały w ogrodzie). Późno wzeszły, więc owoce mają 2 cm średnicy. Tak więc wielkiego pożytku nie będzie.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ale masz arbuza , będzie co jeść , Monika a kto Ci powiedział że miłorząb to igłak ? ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”