W moim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogrodzie cz.2

Post »

MARTUŚKA....chyba do podziału ten warzywniak...takie ilości i jakość nie podonie od ogórków
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś biję pokłony Twojemu warzywnikowi ;:180 ;:180 Narobiłaś mi ochoty na kury wstawiając zdjęcia swoich, kto wie...może za rok? Bardzo masz ciekawą roślinę , taki chyba wilczomlecz albo rojnik z pofalbanioną końcówką jak celozja, u mnie taka końcówka zrobiła się na krwawnicy. Zajrzyj do mnie wstawiłem zdjęcia mieczyków od Ciebie...albo może nie bo będziesz kazała mi je oddać ;:306 Miłego dnia :wit
zezoa
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 sie 2014, o 22:29

Post »

Melony i arbuzy masz na polu bez folii? czy już je tak uprawiałaś czy to pierwszy raz? podziwiam Twój wielki warzywnik
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

To dopiero warzywnik ;:333
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Warzywnik podobny wielkością do mojego.Arbuzy swoje, wygrzane na słonku są przesmaczne.Widzę zę nadal zabiegana jesteś.No cóżtaki czas.Ale przesyłam pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś warzywnik ;:oj czekamy na Ciebie.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Marta warzywnik pewnie pomału pustoszeje co? Ja już jutro powysiewam nawozy zielone :roll: Jesień chyba idzie sobie...
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Dobry wieczór :)
Przydreptałam z rewizytą,pooglądałam,poczytałam i stwierdziłam,że ja przy Tobie to jak jakiś leń śmierdzący jestem ;:224
Wszystko pięknie zaaranżowane,wypieszczone,zadbane ;:215 A te wiosenne rozsady ;:oj To ja podziwiam Ciebie :D Jesteś niesamowita ;:63
Pozdrawiam Amelia
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Witajcie moi Kochani odwiedzający. Z góry przepraszam za nieobecność w wątku, ale tak to już jest, winne są: ogród, praca zawodowa i lenistwo autorki :wink: .

Ogród jesiennie wyhamował, zmieniają się kolory, przybywa opadłych liści.
Stan z przed chwili :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak było w marcu :

Obrazek

Maju:

Obrazek

A tak jest teraz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne nowe rabatki wiosną:

Obrazek

I dziś:

Obrazek

Obrazek

Wielka Afrodyta:

Obrazek

Obrazek

W tunelu jeszcze coś dojrzewa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed domem nastąpiła mała reorganizacja.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na dobranoc :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ale lubię oglądać co u Ciebie. Tak spokojnie i sielsko masz w swoim otoczeniu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marta wspaniała aleja hortensjowa! Rabata różana po jednym sezonie rozrosła się niesamowicie to za rok będzie do rozsadzenia, bo tak będzie ciasno. Lenistwo autorki widać w tych wypielonych grządkach do czysta, czy u Ciebie nie rosną chwasty? ;:oj
Ogród bogaty, zadbany i piękny!
Marginetka
500p
500p

Post »

_oleander_, cieszę się! Sielsko, bo to prawdziwa wieś jest, ze stadem krów za płotem i rzepakiem po horyzont. :D
Maryniu dziękuję, trochę ostatnio uczciwie odchwaszczałam ale rosną, rosną gady jedne. Róże pędzą jak szalone, pomimo, że sadziłam w odstępach min. pół metra. To róże do wiosennego niskiego cięcia, więc może uniknę przesadzania. Hortensje dają popis, bardzo je lubię.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARTUŚA......róże u Ciebie oblepione kwieciem, chyba je dobrze podkarmiłaś po pierwszym kwitnieniu...no i te hortensje ;:138 będą ozdobą przez całą zimę, a jak jeszcze założą czapeczki śniegowe to bedzie na co :roll:
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Nie zostawię kometnarza tylko strzelę focha. Ja to miałam oglądac w realu przecież. No cóż. ;:174
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

Krysiu, róże dobrały się do kompostu i pokazują co potrafią. Liczę na śnieg w przyzwoitej ilości, tak aby można było wyjechać do pracy a i rośliny miały ciepłą kołderkę. Zwykle nie ma się tego co się chce, więc pewnie śnieg będzie w ilościach arktycznych lub nie będzie go wcale a za to przyjdzie mróz :wink: :D
Beatka ;:196 , nie strzelaj :wink: , spotkamy się u mnie na pewno :uszy . Tak beznadziejnego urlopu jak w tym roku nie miałam od dawna. Nie dość, że przesuwany z tygodnia na tydzień to niestety trafiłam na załamanie pogody. Ale to nic, najgorsze, że wiesz Kto się rozchorował, jak nie jeździłam do pracy, to siedziałam przy laptopie w domu zalogowana do firmowego programu. Do dziś nie wyszłam z papierów :( . Nie tylko Ty mnie nie odwiedziłaś, żadne z planowanych spotkań nie doszło do skutku.

Wracając do róż, to niestety musiałam dokonać kilku przesadzeń. Wiem, że nie jest to dobry czas na tego typu zabiegi ale no nie miałam wyjścia po prostu. Tam, gdzie rosły na super ziemi, zasilonej małą kompostową pryzmą były nie do opanowania! Gipsy boy z marcowej sadzonki wystrzelił mi na 2,2 metra w górę i niewiele mniej na szerokość. To tylko jeden przykład. Afrodyta, którą pokazywałam wyżej ma kwiaty wielkości talerza, grube jak palec pędy i wypuszcza kolejne. Obok niej rośnie Chippendale, która dorównała mi już wzrostem (169) oraz Artemis, Tereski B. wyższe niż ja. Kolejny raz polecam zakupy u Ewy Gloriadei z Rozarium!
Wszystkie osoby, Którym obiecałam roślinki, dostaną je we wrześniu. Chcę porozsadzać irysy, kłącza ładnie urosły latem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”