Skrętniki i nie tylko...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skrętniki i nie tylko...

Post »

To masz szczęście Wandziu. U mnie raptem jest miejsce na kilka sadzonek.

Dzisiaj zajrzałam na działeczkę ocenić ogólny stan po deszczu.
Zrobiłam zdjęcia pozostałym orlikom

fioletowy
Obrazek

różowo-biały
Obrazek

I przy okazji odkryłam .........
Obrazek

Tym samym sezon truskawkowy uważam za otwarty :heja
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

A myślałam ,że to u mnie truskawki szaleją :D ale twoje jeszcze szybsze :D Fajne te niebieskie i biało niebieskie...chyba mam słabość do kwiatów w tym kolorze :D Przed tobą jeszcze mnóstwo pracy ,ale już teraz widać ,że stworzysz tam piękny ogród ;:333
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

To wczesna odmiana truskawek : Honey. W zeszłym roku na pewno końcem maja też już jedliśmy, ale w tym nie spodziewałam się, że takie wyrywne będą, bo początkiem maja zimno było, u nas przymrozek był nie tylko przy gruncie. A teraz te deszcze.Twoje lada dzień też będą czerwienieć.
Z dzieciństwa pamiętam, że gdy truskawki się zaczynały to z siostrą szukałyśmy takich ledwo co zaróżowionych, mama krzyczała na nas , że nas brzuchy będą boleć ;:224

To jeszcze zdjęcie paulowni
Obrazek

I wiosenny forumowy zakup

Pierwiosnek Viali i pierwiosnek Sieboldi
Obrazek Obrazek
Już wiem komu ten drugi się podoba. Beatko jak tylko da się coś od niego odsadzić, będzie dla Ciebie.

Co do ogrodu, to droga jeszcze daleka, ale będzie - bo życia bez roślinek sobie nie wyobrażam. Tak wygląda moja największa rabatka (z lotu ptaka). Zboże za nią to już nie moja działka.
Obrazek

A póki co przede mną plewienie tego warzywnika, bo chwastom obecna pogoda bardzo sprzyja.
Obrazek
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dusia 123
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Orliki piękne uwielbiam te kwity :)

Truskawkę taką na pewno bym zerwała i z wielkim apetytem zjadła, taką prosto z krzaczka ....sama radość :)
W warzywniku po takich deszczach jest trochę roboty....chwasty szybko rosną .
Pozdrawiam serdecznie Duśka :)
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasia widzę ,że warzywniak zrobiłaś tak jak ja ...hektarowy :D tylko,że mój chyba bardziej zarośnięty ;:306
Wiedziałam ,że uda ci się z paulownią,masz naprawdę zielone ręce ;:138
Sieboldi zachwyciły mnie w tym sezonie,ale jak zobaczyłam ceny tych nowszych odmian o strzępiastych kwiatkach :shock: ...chyba na pocieszenie kupię sobie krzak magnolii...przynajmniej duże to to będzie ;:306
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu widzę wiele prac już wykonałaś, teraz dużo pracy cię czeka, ale później zbieranie plonów-bezcenne;). :wit
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Kasiu, szczerze podziwiam Twój zapał i pracowitość;:333
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
olek40
50p
50p
Od: 1 mar 2014, o 18:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

warzywniak super, ale skrętniczki lepsze :)
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

;:oj Mam smoczki. :heja :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
iksja
200p
200p
Od: 29 kwie 2010, o 15:25

Post »

Dla smoczków wielkie ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

Gracjella - dziękuję, w tym sezonie mam sporo czasu, ze względu na brak pracy zawodowej.

Dusia 123 - udało się już połowę wypielić. Zostało jeszcze pracy na 2 przedpołudnia. Spieszę się , bo truskawki się zaczynają.
Dzieci na razie zrywają na bieżąco, co tylko dojrzalsze. Takie z krzaka smakują inaczej niż umyte, a póki nie są ubłocone i myć nie trzeba, to kto by o myciu myślał :;230

bejka1970, Filigranowa - u mnie warzywnik musi mieć conajmniej taką wielkość - nie chcę dzieciakom serwować warzyw na sztucznych nawozach, a w ten sposób do minimum udaje się ograniczyć kupno w sklepach. W efekcie jeszcze mam końcówkę własnej cebuli, marchew, pietruszka, pasternak w piwnicy też jeszcze są, dużo zamrożonej natki pietruszki. Młode ziemniaki pewnie będę mieć już w czerwcu. Jak zacznie się już sezon ogórkowo-pomidorowy to do jesieni będziemy jeść własne. Zresztą ogórków u mnie zawsze musi być sporo, bo dzieci lubią wcinać prosto z krzaka (niestrugane). A samych słoików z kiszonymi muszę latem zrobić z setkę. Do tego korniszony.
Fasolki szparagowej też muszę mieć dużą ilość-jak już gotuję to w garze 5-6 litrowym co drugi dzień.

iksja - dziękuję w imieniu multiflory, tyle miałam z nią przejść podczas ukorzeniania, że myślałam , że ją stracę . Już miałam upatrzonego sprzedawcę ukorzenionych szczepek. No ale kwitnieniem wszystko wynagrodziła. Zwłaszcza, że jest maleńka, ma tylko 6 listków i jakieś 20 cm wzrostu ;:306 . Trochę słońce zaczęło jej listki przypalać , a nie chciałam nią za bardzo ruszać jak pędzik rósł - ale teraz przestawiłam.
olek40 - witaj

Pamiętacie mojego NN (miał zakwitnąć jak któryś z moich skrętników, bo wydawało mi się, że powiniem pochodzić z ułamanego listka Wow, Ziutka lub Rulki). A że listka nie podpisałam, to sie nieco zdziwiłam jak zakwitł tak.
Obrazek

A teraz 3 i 4 kwiatek - na tej samej łodyżce - wyglądają tak
Obrazek
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kasia u mnie chwasty też kochają moje warzywka,ostatnio po tych deszczach musiałam szukać pietruszki wrrrrr.

Orliki zawładnęły moim serduchem na następny rok obowiązkowo muszę je mieć :)
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

kaska1ge pisze:;:oj Mam smoczki. :heja :heja
Obrazek
A ja miałam takiej wielkości jak Twoje nierozwinięte i mi spadły ;:145
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, bardzo ciekawie kwitnie ten skrętnik ;:63 Masz kilka odmian na jednej roślince ;:173 A tak ostatecznie to jest Rulka ?
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Chyba to jakiś Dziwaczek a nie Rulka :D
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”