Wpadam na kawusię, choć tu pewnie melisa by się przydała, żeby Ci obrotów nie zwiększać
Zielony Świat Moniki cz. 6
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 6
Monia odetchnij troszkę
Wpadam na kawusię, choć tu pewnie melisa by się przydała, żeby Ci obrotów nie zwiększać

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siemanko
Ja jestem w pracy, siedzę sobie z kawusią i nadrabiam zaległości na fo
Aguś - jak widzisz twoje kciukasy pomogły
fachowiec okazał się słowny (zadzwonił że się spóźni chwilkę), obrotny (stwierdził po jakiejś godzinie że do 13 skończy - tak też było) no i znający się na robocie bo woda tryskała aż miło
No i nie aż taki drogi.
Iguś - no widziałam w internecie i na opakowaniu w sklepie jak kupowałam cebulę ismeny - żótła to odmiana Sulphur Queen, ale oczywiście cebule były pomieszane
Joluś - mi się bardzo podobają ismeny i jestem z siebie dumna że wyszła z ziemi i zakwitła ale nie zdążyłam jej wsadzić na działce
Aguś - pelaśki powoli się pączkują to mam nadzieję na cudny kolorowy misz-masz niedługo
a rodzinka - jakaś taka sama wyrywna
Aniu - mnie też skusił kolorek tego powojnika - niebieski jak niebo
ismeny poszukaj - na pewno gdzieś ci się przyczaiła
Grażynko - oj teraz to idzie super, tylko by się jeszcze przydała wygrana w lotka
Madziu - lecimy jak burza
odetchnę w zimę 
Marylko - ten klonik akurat zimował w domku i ładnie sobie rósł całą zimę. Mój zwyklaczek po strzyżeniu puszcza bardzo ładnie nowe odrościki i już niedługo będzie ładny krzaczek, ale trzeci wariegata stracił prawie wszystkie listki i wczoraj pryskałam go bo zaczaił się na nim jakiś szkodnik
Na potwierdzenie wczorajszych poczynań dwie foteczki:
Fachowcy rozstawili sprzęt:

I po kilku godzinach woda leciała aż miło - podłączyli swoją pompę żeby sprawdzić i podlewałam z plastikowej rury

W poniedziałek montaż pompy i osprzętu i już będę mogła sobie podlewać z węża - tylko muszę go sobie kupić
Ja jestem w pracy, siedzę sobie z kawusią i nadrabiam zaległości na fo
Aguś - jak widzisz twoje kciukasy pomogły
Iguś - no widziałam w internecie i na opakowaniu w sklepie jak kupowałam cebulę ismeny - żótła to odmiana Sulphur Queen, ale oczywiście cebule były pomieszane
Joluś - mi się bardzo podobają ismeny i jestem z siebie dumna że wyszła z ziemi i zakwitła ale nie zdążyłam jej wsadzić na działce
Aguś - pelaśki powoli się pączkują to mam nadzieję na cudny kolorowy misz-masz niedługo
Aniu - mnie też skusił kolorek tego powojnika - niebieski jak niebo
Grażynko - oj teraz to idzie super, tylko by się jeszcze przydała wygrana w lotka
Madziu - lecimy jak burza
Marylko - ten klonik akurat zimował w domku i ładnie sobie rósł całą zimę. Mój zwyklaczek po strzyżeniu puszcza bardzo ładnie nowe odrościki i już niedługo będzie ładny krzaczek, ale trzeci wariegata stracił prawie wszystkie listki i wczoraj pryskałam go bo zaczaił się na nim jakiś szkodnik
Na potwierdzenie wczorajszych poczynań dwie foteczki:
Fachowcy rozstawili sprzęt:

I po kilku godzinach woda leciała aż miło - podłączyli swoją pompę żeby sprawdzić i podlewałam z plastikowej rury

W poniedziałek montaż pompy i osprzętu i już będę mogła sobie podlewać z węża - tylko muszę go sobie kupić
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I jak Monia kawka smakuje?? Ja piję kawkę bananową z przepisu naszej forumowej koleżanki Ani
Pyszna....
Kochana gratuluje studni.... tzn wody
Monia do twarzy Ci z tą rurą 
Kochana gratuluje studni.... tzn wody
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aleś mnie powaliła tym zdjęciem. Monia ala strażak, szczęśliwy z bananem na buzi
Ale już poważnie, ogrodniczo - bardzo się cieszę, że doczekałaś stanu wodnego bo bez nie to ciężko
jak to mówią - woda to życie
Mam nadzieję, że studnia przypieczętowana
Ale już poważnie, ogrodniczo - bardzo się cieszę, że doczekałaś stanu wodnego bo bez nie to ciężko
jak to mówią - woda to życie
Mam nadzieję, że studnia przypieczętowana
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Niunia1981

Grażko - smakuje smakuje
bananowa mówisz
dawaj przepis kochana
oczywiście pierwsza rzecz którą mój M. zrobił po zamontowaniu pompy i próbie wodnej - to ochlapanie mojej szanownej osoby
Ilonko - Monia ale strażak - dobre
oj kochana bez wody i prądu to nie robota
wszystko szło mozolnie ale teraz to już widzę światełko w tunelu
a wiesz że nie
trzeba nadrobić - jak będzie pompa bo w poniedziałek jest montaż, to kupuję szampana Picolo z Biedronki i uroczyście oblejemy studnię 
Ilonko - Monia ale strażak - dobre
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Moniś za strażaczkę....dobre
Gratuluję że wszystko idzie zgodnie z planem...nareszcie i macie własną wodę
Gratuluję że wszystko idzie zgodnie z planem...nareszcie i macie własną wodę
- Niunia1981

Aguś wyjdzie na to że minęłam się z zawodem
dziękuję za wsparcie 
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Monia kawa bardzo prosta a pyszna... Ja robiłam tak 2 szklanki mleka, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, banan, lód i cukier. Wszystko zmiksowałam i już ...
także działaj!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Niunia1981

Grażynko dzięki
w pracy sobie nie pomiksuję ale w domciu ukręcę 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
A ja już myślałam, że kawę o smaku banana macie
bo wszelkie smakowe w ziarnach to kupowałam, ale bananowej nie widziałam i sobie myślę jakim cudem mnie ominęło
bo ja kawkę przecież kocham
Tak więc Monia daj znać jak smakuje, bo ja rozpuszczalnej to w domu nawet nie posiadam
No i przyznam, że dla pana studniarza wielkie gratulacje
bo widać, że spisał się facet, teraz jak upały przyszły będziesz tam hasać ze szlauchem
rodzinka skropiona nie będzie miała okazji zniechęcić się do roboty
Nie rozumiem tylko czemu Picolo chcecie świętować? toż tyle trunków %-owych się w sklepach sprzedaje
zdecydowanie bardziej do tego odpowiednich
No i przyznam, że dla pana studniarza wielkie gratulacje
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Niunia1981

Aguś - kawę zrobię i zamelduję czy smaczna
a Picolo bo u mnie nie przepadają za szampanem a to tak jakoś bardziej uroczyście
potem inne % 
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Moniniu
świetnie że już masz wodę, od razu inne życie, no i roślinki to odczują
jeszcze tylko kup sobie dużą, ciemną beczkę, i możesz lać, nagrzewać no i podlewać konewką
ogórki nie lubią zimnej wody, i gdybyś podlała odstaną, cieplejszą byłyby Ci wdzięczne
ooooojjjjjjjj tak tylko piszę, przecież wiadomo że będziesz lała teraz z węża, dopóki się nie pobawisz
I fajnie że w końcu trafiłaś na poważnego wodziarza, jednak są ludzie którzy znają się na swojej robocie

świetnie że już masz wodę, od razu inne życie, no i roślinki to odczują
jeszcze tylko kup sobie dużą, ciemną beczkę, i możesz lać, nagrzewać no i podlewać konewką
ogórki nie lubią zimnej wody, i gdybyś podlała odstaną, cieplejszą byłyby Ci wdzięczne
ooooojjjjjjjj tak tylko piszę, przecież wiadomo że będziesz lała teraz z węża, dopóki się nie pobawisz
I fajnie że w końcu trafiłaś na poważnego wodziarza, jednak są ludzie którzy znają się na swojej robocie
Pozdrawiam, Agata.
- Niunia1981

Agatko - kochana moja ja wiem że ogórki nie lubią zimnej wody, beczka już jest od dawna i oczywiście że będę podlewać wodą z koneweczki ogórki i fasolę ale reszta (łącznie z psem i moim M. ) to tylko z węża

-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
-
ANNA2006
- 200p

- Od: 17 maja 2013, o 12:57
Moniko dziękuję za wsparcie w sprawie wątku M-alinki
Chciałam pochwalić Twoje piękne róże i pelargonie, oraz zjawiskową żabcię. Balkonik Twój wydaje się olbrzymi
,na pewno urządzony jest ze smakiem. Gratuluję.
W wolniej chwili ,kiedyś przy okazji poproszę o zdjęcia Twoich dalii,nie wiedziałam że to takie śliczne kwiatuszki
Chciałam pochwalić Twoje piękne róże i pelargonie, oraz zjawiskową żabcię. Balkonik Twój wydaje się olbrzymi
W wolniej chwili ,kiedyś przy okazji poproszę o zdjęcia Twoich dalii,nie wiedziałam że to takie śliczne kwiatuszki