Mój storczykowy wątek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój storczykowy wątek

Post »

gianna pisze:Nowości rewelacja, ale wiesz, że ja to żółciótkie ;:167 ... choć ostatnio i te o mocnym amarantowym kolorku. Zatem mini też mi się bardzo podoba. Z drugiej fotki, zółtasek z kropeczkami boski.

Wiem, wiem Janeczko, że Ty w żółty się kochasz :))

Pati dzięki :) u Ciebie fioletowa mnie zauroczyła :)

-- 18 sie 2013, o 17:00 --
actus pisze:Ja zraszalam i tez przestalam a kapie 12 godzin ,wsadzam wieczorem ,wyjmuje rano i na 4 kapania 3 z nawozem :D
Dobrze wiedzieć, tej wiedzy nigdy za wiele :)
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten intensywnie zolty jest cudowny ;:167 ;:167 ;:167 Gratuluje pieknej vandy ;:138
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

No nareszcie jesteś! Cuda nam tu zamieściłaś :) i to wspaniale, że stałaś się szczęśliwą posiadaczką dorodnej Vandy :D mam nadzieje, że i ja kiedyś nabędę, aczkolwiek mnie tylko niebieska interesuje :D
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Mnie też niebieska i inne...szkoda wyliczać ;)
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Wow jakie piękne kwitnienia ;:oj ;:oj ;:oj
Te miniaturki to także nowości :?: Jakie piękne, a ta peloric cudo ;:167 ;:167 ;:167 Chciałabym bardzo takie 2 spotkać ;:173 Malowana multiflorka również śliczna, chętnie taką widziałabym w swojej kolekcji ;:224
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Tak Madziu, te mini to nowości. Peloricowa już pożegnała się z kwiatuszkami, więc zostaje mi mieć nadzieję, że puści jakieś odbcie z pędu :) Malowany spodobał mi się dopiero niedawno, jeszcze chwilę temu jakoś na mnie tak nie działały. Teraz mam film na kropeczki...
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Wysłałam Ci wiadomość na PW :D
Awatar użytkownika
mara
200p
200p
Od: 24 lip 2013, o 09:54

Post »

Ciku,
Przejrzałam cały Twój wątek od początku. Jestem pod wrażeniem nowości na parapetach, tych pięknych nowych korzonków i udanej reanimacji :D Super i gratuluję by ukwiecone parapety były jeszcze większe. ;:138
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Czas odświeżyć troszkę wątek.
Kingianum puszcza ciągle nowe pędy
Obrazek

Miltonia puściła kilka pędów, 2 widać a 4 są jeszcze malutkie między listkami i nie widać ich na zdjęciu.
Obrazek
Obrazek

coś z nowości :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-- 18 wrz 2013, o 00:04 --

Obrazek
Obrazek

żółciutki delikatny z różowymi, poszarpanymi krawędziami płatków :)
Obrazek
Obrazek

Słonka nie było, a zdjęcie nie oddaje uroku i kolorystyki tej maleńskiej
Blue Malaysia
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

I moje spełnione następne marzenia ;:167 ;:167
Asc. phai peach ;:167

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i taka intensywna fioletowa, dwu pędowa ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

aaaa i takie kingianum , drobniutkie w porównaniu z tym z fioletowymi kwiatuszkami.
Ma mieć różowiutkie kwiatuszki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Aniu! Piękne roślinki i w jakiej ilości! Ha! i nawet kojarzę od kogo je kupiłaś ;:138 Ascocenda Thai Peach ;:167 szkoda, z ja kupiłam przekwitniętą bo na taki widok muszę teraz poczekać ;:224 Kingianum puszcza Ci śliczne przyrosty, bardzo fajnie to wygląda, tacy muszkieterowie jeden obok drugiego ;:333
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Dzięki Aniu! nie wiem czy to przez to, że się przyzwyczaja do nowych warunków ale już mi przekwita :( więc długo się nie nacieszyłam :) no ale teraz będę czekać na nowy pęd. Ostatnio czytałam na wątku o Vandach, Twoje spostrzeżenia dotyczące wysokości moczenia Vand i zastanawiam się czy swojej pierwszej nie moczyłam już kilka razy za wysoko ... :/
Teraz będę ją obserwować czy czasem nie przegięłam. Te dwie ostatnie tylko raz tak moczyłam więc mam nadzieję, że nic im nie będzie. Aha i pierwsza hmm część korzonków ma śliczne grube zielone a część takie cienkie i brązowe. Czy to normalne? Wydaje mi się, że zbrązowiały bardziej. Później zrobię zdjęcie i powiecie mi czy mam się martwić czy nie.
A kingianum szaleje, teraz z przodu 4 a między starymi przyrostami i z tyłu, w sumie to w tym roku już 11 przyrostów nowych wyszło, ale wszystkie bez pędu.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Aniu problem z moim maluchem to chyba nie było zbyt wysokie moczenie tylko zraszanie listków, bo odpadł mu nawet ten prawie najwyższy :wink: teraz zdarzyło mi się maluchy kilkakrotnie zalać za wysoko i nic się nie dzieje, jedynie nowo wychodzące korzonki, które jeszcze się nie wybiły mogą podgnić pod listkiem. Moja Ascocentrum, która ma tak mało korzonków, tez moczona jest z kawałkiem zielonego trzonu bo inaczej korzonki nie miałyby szans by się napić. Ale lepiej z tym uważać i jeśli nie ma takiej potrzeby to nie moczyć wysoko :) Co do korzonków to normalne bo te drobne to korzonki, które wyrosły jeszcze w tropikach i one z czasem będą obumierać aby na ich miejsce pojawiły się tłuściutkie europejskie korzenie ;) U mnie tez zbrązowiało kilka i to tych grubszych ale w miejscach od nadłamania, wiec to raczej normalny, ale nic z nimi nie robię, bo boję się co chwilę wyciągać vandę z wazonu i grzebać przy korzonkach. Moczę ja teraz tez troszkę rzadziej bo raz na tydzień i to jej chyba służy bo proces brązowienia nie postępuje :) także co miało obumrzeć chyba obumarło :wink:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Aha no widzisz, dzięki za informacje. Uspokoiłaś mnie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”