Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Gosiu przykra spawa z tym aparatem , ale nie ma sensu robić byle jakiego zakupu,lepiej odczekaj jeszcze troszkę ,niedługo święta -może Mikołaj albo Gwiazdor się szarpnie ;:333
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ;:196 ważne że dobrze sie bawiliście na wyprawie do lasu :tan :tan
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Lady-r - Tak zgadza się pogoda ostatnio chyba wszystkich zaskakuje , piękna złota jesień. Z dzieciaczkami wracając ze szkoły codziennie idziemy ,alejką zasypaną złotymi liśćmi przy samym jeziorku. Ten szelest liści pod stopami ;:170 Ale masz racje jest za sucho , w dodatku słonko i wiaterek który ostatnio nam towarzyszy , potęguje tą susze.

marzena06 - Już z własnego doświadczenia wiemy że lepiej poczekać niż potem żałować . Oby Gwiazdor był hojny ;:306

reniusia20 - Nie często mamy czas aby być wszyscy razem , mąż dużo pracuje. Ale czasem się zdarza ;:306 Jak już jest to też go troszkę wykorzystam , a to coś powiesić a to zmienić lampę, i takie tam męskie sprawy , których już raczej sama nie zrobię.
Chociaż przykręcanie zawiasów już opanowałam , czasami mi go brakuje w domu coś wynieść ciężkiego , coś zanieść na strych i takie tam , ale jakoś sama daję radę. W ogrodzie niestety też by się męska ręka przydała , ale co mam zrobić. Mimo że nie pracuję zawodowo to i tak od rana do nocy mam pełne ręce roboty ;:108 Ale przynajmniej mogę być z siebie dumna i jestem ;:306

Dzisiaj idąc po dzieci do szkoły ,przechodziłam obok kwiaciarni i widziałam Hiacynty na sprzedaż , już prawie się skusiłam ;:306 i się zastanawiam czy to oby za niecałe dwa miesiące mają być święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc :;230
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrząc na rośliny to wygląda na Wielkanoc, ale dobrze wiemy jaka ostatnio była zima i kiedy zaczęła się wiosna, oj lepiej żeby było normalnie jak kiedyś :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zaczynam sie obawiać o nasze rosliny ,jak tak dalej będzie ciepło w końcu zgłupieja i pomyślą że to wiosna ,cebulowe niektóre zielone liście juz puszczają
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ;:196 mężczyzna w domu potrzebny,ale tak szczerze to Ja mam to samo i no weekendy są na spędzanie czasu razem a tak to praca na delegacjach ;:145 ehhh.
Jakoś musimy dać radę! Pogoda piękna ciepło nawet się cieszę z tego bo za zimnem nie przepadam ale właśnie chodzi tu o rośliny ;:218 bo widzę ze one zaczynają rosnąć niż iść spać. Żeby nam nie przemarzły z tego powodu jak przyjdą nagle nie wiadomo jakie mrozy! ;:218 ;:218
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Słuszna decyzja ,lepiej poczekać i kupić lepszy aparat.Rośliny wariują przez pogodę u mnie też cebulowe puszczają liście. ;:202
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu przesyłam poświąteczne buziaki ;:196
Takie święta jak na obrazku marzą się chyba każdemu...cudne :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu witaj poświątecznie :wit
Mam nadzieję, że święta minęły w miłym , pogodnym nastroju.....
Buziaki :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Gosiu, wszystkiego najlepszego w nowym 2014 roku ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witam w Nowym Roku. :wit
Jak tam po sylwestrze ?
Ja zbieram po ogrodzie resztki po wczorajszym strzelaniu, pełno tego bo za płotem było zgrupowanie.
A co w zielonym zakątku ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Gosiu jak minął Sylwester?Pozdrawiam w Nowym Roku. ;:196
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

anym - Dziękuje za świąteczne buziaczki ;:168 Oj tak takie białe święta to by było coś w naszych domach , świąteczny blask a za oknem szarość. Ale co my możemy na to poradzić - niestety nic.

AGNESS - Miło że wpadałaś ;:333 Święta minęły miło i leniwie ,przyznam się szczerze że nie pamiętam tak leniwych świąt jak w tym roku.
Ale też stwierdzam że najfajniejsze z tych świąt są właśnie przygotowywania do nich , bieganina po sklepach , świąteczne dekoracje . Wszystko to ma swój nie samowity czar.

zielonajagoda - Serdecznie dziękuje za Nowo roczne życzenia również życzę wszystkiego najlepszego w nowym 2014 Roku !!!

kogra - Sylwester udany ,co prawda to nie był bal ;:306 ale było sympatycznie. Dobre jedzonko , miła atmosfera.
Maż z dzieciakami też strzelali fajerwerkami ale robili to na drodze przed domem , ale to jest droga atrakcja . Potem rano musiał też zbierać resztki.
W zielonym zakątku jak o tej porze szaro , buro i ponuro. Czasem zaglądam i robię obchód jak akurat wynoszę śmieci. I co zauważyłam tulipany wychodzą , hiacynty wychodzą szafirki nawet kwitną masakra.
Nawet pąki hortensji zrzuciły suchą otoczkę i się zazieleniły Oby Wielkanoc nie była pod śniegiem jak w zeszłym roku.

jonatanka - Tak jak pisałam wyżej Sylwester ;:215 Również pozdrawiam :wit

Teraz wszystkim razem a jednocześnie każdemu z osobna no i oczywiście sobie też ;:306 życzę w tym Nowym Roku 2014 !!! Wszystkiego najlepszego , mało zmartwień , mało powodów do smutku . Za to dużo słonka ,zdrowia i wszystkiego czego tylko sobie sami wymarzymy bo marzenia się spełniają ;:167
Muszę się pochwalić bo jeszcze nie miałam okazji Święty Mikołaj był w tym roku hojny i upragniony aparat fotograficzny znalazł się pd choinką :tan Teraz jak przyjdzie wiosna będzie czym uwieczniać te wiosenne zwiastuny.

A teraz od dłuższego czasu mogę dodać w końcu jakoś foteczkę aby było ciekawiej. W zasadzie są to zdjęcia po świąteczne ale uznałam że lepszego momentu na ich dodanie już w najbliższym czasie mieć nie będę miała . Więc o to zielona pani i kilka z licznych akcentów świątecznych. Zapraszam do oglądania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Gosiu w Nowym Roku, życzę Ci samych cudownych chwil, pięknych pór roku, bo fakt, nie wiadomo co teraz mamy i dużo zdrówka ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”