Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.5
Re: Dynia - wszystko o odmianach cz.5
U mnie można kupić rozsadę dyni i cukinii ale czy u Ciebie, to nie wiem.
Przejdź się na targ/rynek lub do jakiegoś centrum ogrodniczego. Powinni coś mieć.edysqa pisze:A powiedzie mi czy można kupić rozsady dyni? Nie wyszła mi żadna piżmowa a bardzo bym chciała ją mieć.
U mnie np. widziałam na rynku tylko cukinię i to u jednego pana ;) O cenę nie pytałam.aria pisze:U mnie można kupić rozsadę dyni i cukinii ale czy u Ciebie, to nie wiem.
Pozdrawiam, Ogoonek 

- edysqa
- 200p
- Od: 18 lut 2013, o 21:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki dziewczyny. Zobaczę przy okazji dokupywania pomidorów bo moje rozsady które posadzilam w ogródku chyba zmarzly trochę 

- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja dynia ma już dobre 40 cm pędu. W dniu wczorajszym musiałem pousówać kwiaty bo już nawet pojawiły sie osobniki żeńskie. Troszkę za blisko i za wcześnie...
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Moje dynia Big Max zaczyna dostawać pędy boczne
nigdy tak wcześnie ich nie dostawała. Czy należy je obciąć i pozostawić tylko pęd główny

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomek-Warszawa, obetnij, po co roślina się teraz wysilać. U mnie niestety każda dynia mimo rozmiaru dostała po kilka.
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Moje dynie co roku dostają pędy boczne ale jeszcze nigdy tak wcześnie nie dostały.
patasko dzięki
patasko dzięki

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Trociny średnio pomogły. Ślimaki dokończyły mi 2 dynie i jedną cukinie. Wybrałam się do sklepu, kupiłam granulki i od razu je rozsypałam na działce
Mam nauczkę, w przyszłym roku od razu zastosuję granulki, bo szkoda sadzonek. Cieszę się, że Wasze dynie tak ładnie rosną, nie mogę się doczekać fotek z owocami! ;)

Pozdrawiam, Ogoonek 

A mnie zastała po powrocie do pracy z kolei niemiła niespodzianka
Jedna z cukinii, z lekko nadłamanym pędem, która już powoli ukorzeniała się z liści, została podczas burzy zdmuchnięta i wyrwana z korzeniami i wylądowała na płocie
A tak ładnie i obficie już kwitła
Jutro idę zobaczyć, jak przetrwały burzę dynie na polu i... no, mam lekkiego stracha.

Jutro idę zobaczyć, jak przetrwały burzę dynie na polu i... no, mam lekkiego stracha.
"Cierpliwości! Z czasem nawet trawa zamienia się w mleko"
Trzymam kciuki, że wszystko z nimi ok. Moja żółta cukinia po wielu złamaniach i jednym całkowitym odłamaniu korzeni dała radę ;D Walczyłam o niąmalika pisze:A mnie zastała po powrocie do pracy z kolei niemiła niespodziankaJedna z cukinii, z lekko nadłamanym pędem, która już powoli ukorzeniała się z liści, została podczas burzy zdmuchnięta i wyrwana z korzeniami i wylądowała na płocie
A tak ładnie i obficie już kwitła
![]()

Pozdrawiam, Ogoonek 

Wszystko okej póki co
Dużo kwiatów i piżmowe zaczynają szaleć. Mam nadzieję, że te mniejsze zdążą trochę podrosnąć, zanim piżmowe je przykryją
No i wszystkie ciągną na południe
A w skrzyniach na podwórku zobaczyłam już kilka "dziewczyn" na jednej z dyniek 
A, a cukinię zasypałam ziemią z nadzieją właśnie, że wypuści korzenie z łodygi i jednak da radę. I doglądam jej co chwilę

A, a cukinię zasypałam ziemią z nadzieją właśnie, że wypuści korzenie z łodygi i jednak da radę. I doglądam jej co chwilę

"Cierpliwości! Z czasem nawet trawa zamienia się w mleko"
No coz. W zeszlym roku polowe sadzonek dyniowatych zjadly mi slimaki, ale mimo to nie widze powodu zeby zatruwac siebie i srodowisko.Ogoonek pisze:Trociny średnio pomogły. Ślimaki dokończyły mi 2 dynie i jedną cukinie. Wybrałam się do sklepu, kupiłam granulki i od razu je rozsypałam na działceMam nauczkę, w przyszłym roku od razu zastosuję granulki, bo szkoda sadzonek. Cieszę się, że Wasze dynie tak ładnie rosną, nie mogę się doczekać fotek z owocami! ;)
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz strasznie silną wolęJedrzej pisze:No coz. W zeszlym roku polowe sadzonek dyniowatych zjadly mi slimaki, ale mimo to nie widzę powodu zeby zatruwac siebie i srodowisko.Ogoonek pisze:...