Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.5

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
aria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2011, o 17:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dynia - wszystko o odmianach cz.5

Post »

U mnie można kupić rozsadę dyni i cukinii ale czy u Ciebie, to nie wiem.
Awatar użytkownika
Ogoonek
100p
100p
Od: 27 gru 2012, o 21:57

Post »

edysqa pisze:A powiedzie mi czy można kupić rozsady dyni? Nie wyszła mi żadna piżmowa a bardzo bym chciała ją mieć.
Przejdź się na targ/rynek lub do jakiegoś centrum ogrodniczego. Powinni coś mieć.
aria pisze:U mnie można kupić rozsadę dyni i cukinii ale czy u Ciebie, to nie wiem.
U mnie np. widziałam na rynku tylko cukinię i to u jednego pana ;) O cenę nie pytałam.
Pozdrawiam, Ogoonek :)
Awatar użytkownika
edysqa
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki dziewczyny. Zobaczę przy okazji dokupywania pomidorów bo moje rozsady które posadzilam w ogródku chyba zmarzly trochę :-(
Awatar użytkownika
Siekier
200p
200p
Od: 15 lip 2012, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja dynia ma już dobre 40 cm pędu. W dniu wczorajszym musiałem pousówać kwiaty bo już nawet pojawiły sie osobniki żeńskie. Troszkę za blisko i za wcześnie...
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45

Post »

Moje dynia Big Max zaczyna dostawać pędy boczne ;:oj nigdy tak wcześnie ich nie dostawała. Czy należy je obciąć i pozostawić tylko pęd główny :?:

Obrazek
Obrazek
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Tomek-Warszawa, obetnij, po co roślina się teraz wysilać. U mnie niestety każda dynia mimo rozmiaru dostała po kilka.
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45

Post »

Moje dynie co roku dostają pędy boczne ale jeszcze nigdy tak wcześnie nie dostały.

patasko dzięki ;:136
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
Ogoonek
100p
100p

Post »

Trociny średnio pomogły. Ślimaki dokończyły mi 2 dynie i jedną cukinie. Wybrałam się do sklepu, kupiłam granulki i od razu je rozsypałam na działce :D Mam nauczkę, w przyszłym roku od razu zastosuję granulki, bo szkoda sadzonek. Cieszę się, że Wasze dynie tak ładnie rosną, nie mogę się doczekać fotek z owocami! ;)
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

Moje dynie też wreszcie ruszyły i za chwilę zakwitną. Na zdjęciu moja ulubienica Uchiki kuri
Obrazek
Awatar użytkownika
malika
50p
50p
Od: 3 mar 2013, o 14:24

Post »

A mnie zastała po powrocie do pracy z kolei niemiła niespodzianka :( Jedna z cukinii, z lekko nadłamanym pędem, która już powoli ukorzeniała się z liści, została podczas burzy zdmuchnięta i wyrwana z korzeniami i wylądowała na płocie :? A tak ładnie i obficie już kwitła ;:223
Jutro idę zobaczyć, jak przetrwały burzę dynie na polu i... no, mam lekkiego stracha.
"Cierpliwości! Z czasem nawet trawa zamienia się w mleko"
Awatar użytkownika
Siekier
200p
200p
Od: 15 lip 2012, o 09:44

Post »

A to moja ślicznotka
Obrazek
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Awatar użytkownika
Ogoonek
100p
100p

Post »

malika pisze:A mnie zastała po powrocie do pracy z kolei niemiła niespodzianka :( Jedna z cukinii, z lekko nadłamanym pędem, która już powoli ukorzeniała się z liści, została podczas burzy zdmuchnięta i wyrwana z korzeniami i wylądowała na płocie :? A tak ładnie i obficie już kwitła ;:223
Jutro idę zobaczyć, jak przetrwały burzę dynie na polu i... no, mam lekkiego stracha.
Trzymam kciuki, że wszystko z nimi ok. Moja żółta cukinia po wielu złamaniach i jednym całkowitym odłamaniu korzeni dała radę ;D Walczyłam o nią :D Nie wiem jakim cudem, ale dalej rośnie. Dynie stoją w miejscu, dwa dni były ciepłe a reszta to burze i deszcze. Ciekawe czy coś z nich wyrośnie :(
Awatar użytkownika
malika
50p
50p
Od: 3 mar 2013, o 14:24

Post »

Wszystko okej póki co :) Dużo kwiatów i piżmowe zaczynają szaleć. Mam nadzieję, że te mniejsze zdążą trochę podrosnąć, zanim piżmowe je przykryją :D No i wszystkie ciągną na południe :wink: A w skrzyniach na podwórku zobaczyłam już kilka "dziewczyn" na jednej z dyniek :)

A, a cukinię zasypałam ziemią z nadzieją właśnie, że wypuści korzenie z łodygi i jednak da radę. I doglądam jej co chwilę :roll:
"Cierpliwości! Z czasem nawet trawa zamienia się w mleko"
Jedrzej
50p
50p
Od: 2 maja 2013, o 18:00

Post »

Ogoonek pisze:Trociny średnio pomogły. Ślimaki dokończyły mi 2 dynie i jedną cukinie. Wybrałam się do sklepu, kupiłam granulki i od razu je rozsypałam na działce :D Mam nauczkę, w przyszłym roku od razu zastosuję granulki, bo szkoda sadzonek. Cieszę się, że Wasze dynie tak ładnie rosną, nie mogę się doczekać fotek z owocami! ;)
No coz. W zeszlym roku polowe sadzonek dyniowatych zjadly mi slimaki, ale mimo to nie widze powodu zeby zatruwac siebie i srodowisko.
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Jedrzej pisze:
Ogoonek pisze:...
No coz. W zeszlym roku polowe sadzonek dyniowatych zjadly mi slimaki, ale mimo to nie widzę powodu zeby zatruwac siebie i srodowisko.
Masz strasznie silną wolę :wink: Są tu tacy co liczą grosz za każde nasionko. Ja np. kupuję zza granicy 5 nasion jakiejś odmiany za 5?. Co zrobię gdy ślimaki zjedzą sadzonki tej odmiany?
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”