Moje cuda ;-)
Re: moje cuda ;-)
No to niezle sie wypasly 
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hehe, Katkaaa dobrze o nie dba 
Myslisz ze jak tak dalej pojdzie dojda do rozmiaru konia?

- kahim

Sie zobaczy
A żeby było ciekawiej, trafiłam na stronę poświęconą owadom pożytecznym i teraz pytania do ciebie Katkaaa, rozpoznajesz któregoś z nich?
Bo może było tak, że hodowca miał plagę czegoś i w ramach wojny biologicznej zastosował owada z w.w.
http://www.petsnails.co.uk/documents/hy ... miles.html
A żeby było ciekawiej, trafiłam na stronę poświęconą owadom pożytecznym i teraz pytania do ciebie Katkaaa, rozpoznajesz któregoś z nich?
Bo może było tak, że hodowca miał plagę czegoś i w ramach wojny biologicznej zastosował owada z w.w.
nie pasuje - moje są brązowe a w opisie rozkruszka jest info o barwie białej bądź przezroczystej.kahim pisze:Cały czas rozmiar mi nie pasuje...
W opisach występuje często roztocze o gruszkowatym kształcie, żyjące w podłożu storczyków, niszczący korzenie. Mowa o rozkruszku korzeniowym i z obrazków nawet podobny, ale... On powinien mieć max 0,5 mm a nie 1 mm. Może te twoje są przekarmione?
Ten pierwszy podobny nie?
- kahim

Ale czytałam też, że potrafią się dostosować do koloru otoczenia np. Ciemnej zieleni. Linku nie podam bo już się pogubiłam ;-)
pierwszy z alternatywnych, ale nie pasuje mi tutaj info: Roztocza zauważyć można w i na glebie oraz u podstawy pędu. Hypoaspis aculeifer rzadko występuje na roślinach. Moje gady spacerują po liściachkahim pisze:Sie zobaczy![]()
-- 20 maja 2013, o 18:40 --
tzn on mi pasuje kształtem, chociaż ciężko jest porównać moje amatorskie zdjęcie z takim profesjonalnym
- kahim

Ale przynajmniej widziałaś na żywca, a ja zgaduję ;-)
Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie (niestety na 2 tygodnie utknęłam w szpitalu). Na "dzień dobry" moje mini, które coraz bardziej się rozwija

Podczas mojej nieobecności mojemu M nie udało się zamordować falków. Wszystkie żyją, trochę się wprawdzie przesuszyły ale myślę że i tak wyszły na tym lepiej niż sabotek, którego mój M na moją prośbę podlał - zapomniał tylko wylać wodę z osłonki i tak oto sabotek miał tygodniowe namaczanie

Podczas mojej nieobecności mojemu M nie udało się zamordować falków. Wszystkie żyją, trochę się wprawdzie przesuszyły ale myślę że i tak wyszły na tym lepiej niż sabotek, którego mój M na moją prośbę podlał - zapomniał tylko wylać wodę z osłonki i tak oto sabotek miał tygodniowe namaczanie
- kahim

Śliczna mini
Katkaaa, mam nadzieję, że ze zdrowiem już ok
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zachwycająco głęboki kolor
i tyle kwiatów 
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
nie do końca mnie zdiagnozowali ale miałam już dość i sama się wypisałamkahim pisze:Śliczna mini![]()
teraz muszę nadrobić braki
Zdrowia katkaaa
Ładnie Ci się rozwinęła ta miniatura
Ładnie Ci się rozwinęła ta miniatura