Mój jest Ten kawałek podłogi...
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...
Marta jakie obfite i dorodne zbiory .Pozostaje pogratulować.Zrobiliście sporo pracy.Piwniczka godna pozazdroszczenia.
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Martuni! A czy zaprzyjaźniony
sklep ogrodniczy jeszcze funkcjonuje, czy już nieczynny? Po ilości Twoich zakupów sądzę, że już wszystko wykupione... 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
-
Marginetka
- 500p

- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatka, no właśnie sklep jeszcze otwarty!!! A ja już przekroczyłam budżet i pulę na ratowanie budżetu też
Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa
Tydzień był bardzo pracowity! Najważniejsze, że akcja " piec" zakończona sukcesem
Aniu " królik"
, bo to Bogdan Królik jest 
Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa
Tydzień był bardzo pracowity! Najważniejsze, że akcja " piec" zakończona sukcesem
Aniu " królik"
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Nie mogłam oprzeć się pokusie zajrzenia do Ciebie. Juz od jakiegoś czasu mierzyłam się z tym, ale dziś weszłam i oniemiałam. Miejsce z historią jak moje siedlisko. Będę stałym bywalnem , a patrząc na Twój warzywniak to w kompleksy po uszy wpadłam
-
Marginetka
- 500p

Marzenko witaj! I to mówi jedna z najpracowitszych ogrodniczek na forum! 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu Ty pracowitością wszystkich bijesz na głowę bo nic nie mówisz a widać i to się liczy!
A królika ja puściłam w świat

A królika ja puściłam w świat
-
Marginetka
- 500p

Marysiu, coś w tym jest, bo ja małomówna z natury jestem
Dziewczynki i nie zapominajcie w tych pochwałach, że ja mam Mamę i M. do pomocy w ogrodzie, bez nich nie dałabym rady wszystkiego ogarnąć. Mama chce pomóc ale nie zawsze daje radę, M. odwrotnie ale na niego mam sposoby

Dziewczynki i nie zapominajcie w tych pochwałach, że ja mam Mamę i M. do pomocy w ogrodzie, bez nich nie dałabym rady wszystkiego ogarnąć. Mama chce pomóc ale nie zawsze daje radę, M. odwrotnie ale na niego mam sposoby
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marto to podziel się z mamą i M tymi pochwałami będzie im na pewno bardzo miło 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem zachwycona jak moje poprzedniczki dorodnymi warzywami,musiały być nakarmione dobrym obornikiem,pochwalam pracowitość całej trójki 
-
Marginetka
- 500p

Marysiu, tak zrobię!
Gracha, nie stosuję obornika pod warzywa, z resztą nie mam żadnych zwierząt, tylko kury. Mam po prostu b. dobrą ziemię (klasa 3), systematycznie nawożoną (wiosną nawozy azotowe, jesienią fosforowo-potasowe). Jeszcze dwa lata temu uprawiana była tu pszenica i rzepak, poplon z gorczycy. Na chwasty nie stosuję oprysku tylko regularne pielenie. Jak wzejdą warzywa robię pierwsze odchwaszczanie za pomocą motyki na długim kiju, wyrywam chwasty i wzruszam motyką całą ziemię wkoło. Raz w tygodniu w zupełności wystarczało. Kiedy warzywa są większe, wyrywam tylko większe chwasty. Bardzo to lubię
Tak właśnie odpoczywam 
Gracha, nie stosuję obornika pod warzywa, z resztą nie mam żadnych zwierząt, tylko kury. Mam po prostu b. dobrą ziemię (klasa 3), systematycznie nawożoną (wiosną nawozy azotowe, jesienią fosforowo-potasowe). Jeszcze dwa lata temu uprawiana była tu pszenica i rzepak, poplon z gorczycy. Na chwasty nie stosuję oprysku tylko regularne pielenie. Jak wzejdą warzywa robię pierwsze odchwaszczanie za pomocą motyki na długim kiju, wyrywam chwasty i wzruszam motyką całą ziemię wkoło. Raz w tygodniu w zupełności wystarczało. Kiedy warzywa są większe, wyrywam tylko większe chwasty. Bardzo to lubię
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Martuniu! To łatwo Ci odpoczynek zorganizować...
Ja wiem ile to pracy!
Ja wiem ile to pracy!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Cześć Marta! Nie wiem od czego zacząć...Widywałem Cię na Wyspie i postanowiłem wpaść. Nie żałuję, takiego wielkiego warzywnika bezchwastnego nigdy nie widziałem
Masz cudne rośliny, wszystko Ci pięknie i zdrowo rośnie. Bardzo mi się spodobało jak na początku opisywałaś losy rodziny, widać, że dobra z Ciebie dziewczyna. Bardzo podobają mi się Twoje kapusty i byłbym zapomniał - masz ogromny talent fotograficzny
Powiedz czy te topole co widać za trawnikiem z wierzbami też są Twoje? Życzę dalszych sukcesów w prowadzeniu gospodarstwa , będę zaglądać i zapraszam do siebie 
-
Marginetka
- 500p

Renatka
Michale witam Cię serdecznie, dziękuję za miłe słowa (zawstydzasz mnie doprawdy)
Kapusty rosną u mnie pierwszy raz i na pewno w przyszłym roku również zrobię rozsadę.
Aparat kłamie, topole od trawnika oddalone są jakieś 150 metrów i rosną na granicy mojej i sąsiada działki.
Wiosną mam nadzieję przygotować przyjemną dla oka
ilość szałwii błyszczącej. Zakochana jestem w tej roślince. Rośnie u mnie całkowicie bezproblemowo i kwitnie do dziś 
Michale witam Cię serdecznie, dziękuję za miłe słowa (zawstydzasz mnie doprawdy)
Kapusty rosną u mnie pierwszy raz i na pewno w przyszłym roku również zrobię rozsadę.
Aparat kłamie, topole od trawnika oddalone są jakieś 150 metrów i rosną na granicy mojej i sąsiada działki.
Wiosną mam nadzieję przygotować przyjemną dla oka
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Witaj Marto
trafiłam tu do Ciebie od Ani-wsiani i tak mi się spodobało, że przeczytałam cały wątek. Historia Twojego domu, ogrodu i zwierzaków jest bardzo ciekawa i tak fajnie opisana, że nie sposób przestać czytać. Podziwiam osiągnięcia ogrodnicze a zwłaszcza cudowne warzywka. Bardzo u Ciebie swojsko i przyjemnie, takie klimaty lubię i dlatego będę częstym gościem - jeśli pozwolisz 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...