Kawałek nieba wiewióreczki
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Pomidorki w gruncie w tym roku pięknie dojrzewają ,nasza sąsiadka ma je właśnie pod gołym niebem i takie piękne grona wielkich pomidorów wiszą że hej, z kolei nasze w namiocie mają za gorąco chyba bo wcale nie są takie duże 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ogromny kawał pracy w tworzenie zakątka ......brawo - marzenia są po to aby je realizować i tego Ci życzę,
pozostaje....i będę czytac i oglądać
pozostaje....i będę czytac i oglądać

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetna Ci ta rabata różana wyszła, a prezent od M tam idealnie się wpasował
Wrzosowisko też fajnie wygląda

Wrzosowisko też fajnie wygląda

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Anetko
Widzę że oprócz podobnego domku mamy i podobne rowerki
Piękny klombik z wrzosami. Śliczne róże. Kropelki wyglądają na nich tak fantastycznie... Na pierwszym zdjęciu to magnolia? Ładna sztuka 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jak sobie przypomnę, jak wyglądała Twoja działka na początku... Niesamowicie się zmieniło. Jest pięknie 

-
No właśnie to jest najfajniejsze. Cofnąć się do czasu początku. Jak to wyglądało, jak było pusto itd. Ja za kilka lat też będę siedzieć i mówić matko jakie to czy tamto było małe. Fajnie że tutaj możemy się nad swoimi i cudzymi ogrodami nazachwycać jak to jest i jak było 

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Amaro kotecki są dwa dochodzące. Prawie niemożliwe jest zrobić jakaś fotkę bez ich udziału
Madziu Ch u mnie nic nie niszczą, na szczęście. Zdarza się że kore pod tujami albo na wrzosowisku trochę rozsypią jak gonią za jaszczurkami, albo pazurki ostrzą na podpórce pod dziką róże pnącą (ale to zwykłe drewno z szopy więc pozwalam ). Pod wpływem Waszych wykopalisk pniakowych, ja wczoraj zagospodarowałam 3 małe pieńki po bardzo starym winogronie
Muszę obfocić. A co kociaste Ci niszczą?
Agnieszko dziękuje za tyle miłych słów pod adresem mojego skromnego zakątka
Zapraszam. O marzeniach trzeba mówić głośno, wtedy się spełniają. Troszkę trzeba im też pomagać, w realizacji
Czytałam o Twoim pięknym prezencie jakim była wyprawa do ogrodu botanicznego - już mam go na mojej liście. Magiczne miejsce, mi M też tak zrobił, tylko bez okazyjnie... arboretum Wojsławice (woj. dolnośląskie) ... byłam widziałam i się zakochałam
Obiecał też, że wrócimy tam w maju... gdy będą kwitły rododendrony
Tesiu dziękuje
Wrzosowisko zyskało wczoraj jeszcze kilka wrzosów i 2 golterie
Różami jestem pozytywnie zaskoczona. Zawsze się obawiałam ich, a tu tak pięknie u mnie rosną i powtarzają
Zwłaszcza biały Kosmos daje z siebie wszystko. Jednak Piano i Pastelka też nie pozostają w tyle. Zamierzam różyczki solidnie okryć na zimę, bo u mnie lekki wygwizdów
Madziu rowerek taki masz, śliczne są prawda
Tak to magnolia Suzan, zeszłego lata sadzona, dokładnie w lipcu 2012. Zdziwiłam się, jak tej wiosny zakwitła i miała łącznie około 10 kwiatów
Mam też drugą jakąś odmianę pośrednią ale nie wiem jaką dokładnie z nazwy.... też sadzona w tym samym czasie i nie zakwitła w tym roku. Polecam bardzo Suzan. Mam też tak czasem, że porównuje się z innymi ogrodami gdzie jest busz i czuje wtedy że nic nie mam.... Ale wracam wtedy wstecz, do zdjęć które mam z początku i wtedy czuje że mam prawie wszystko
Każdy kto ma piasek wie jak ciężko tam stworzyć namiastę choćby ogrodu
Aniu dziękuje za miłe słowa, ja bardzo ograniczonymi zasobami, organizuje swój zakątek ale wkładam całe
i cieszę się, że to widać
Późno wieczorne z nowego wrzosowiska
przed

po

Nowe golterie - pierwszy raz mam, są urocze

Pozdrawiam ciepło, miłego dnia

Madziu Ch u mnie nic nie niszczą, na szczęście. Zdarza się że kore pod tujami albo na wrzosowisku trochę rozsypią jak gonią za jaszczurkami, albo pazurki ostrzą na podpórce pod dziką róże pnącą (ale to zwykłe drewno z szopy więc pozwalam ). Pod wpływem Waszych wykopalisk pniakowych, ja wczoraj zagospodarowałam 3 małe pieńki po bardzo starym winogronie

Agnieszko dziękuje za tyle miłych słów pod adresem mojego skromnego zakątka

Tesiu dziękuje

Madziu rowerek taki masz, śliczne są prawda

Aniu dziękuje za miłe słowa, ja bardzo ograniczonymi zasobami, organizuje swój zakątek ale wkładam całe

Późno wieczorne z nowego wrzosowiska
przed

po

Nowe golterie - pierwszy raz mam, są urocze

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Anetko wrzosowisko fajniutkie 

- wiewioreczka
- 500p
Renatko dziękuje Ci ślicznie, za miłe słowa
Odkąd w zeszłym roku udało mi się zmienić miejsce wrzosowisku i tu już mi nie wypadają, systematycznie zamierzam je powiększać. Zaskoczyło mnie jak fajnie one rosną po nawozie do borówki amerykańskiej i jak lubią wodę
Nawozu użyłam tylko szczyptę w każdy dołek jak sadziłam i nauczona tym doświadczeniem z zeszłego roku, teraz też tak zrobiłam

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Anetko i widać efekty dobrej opieki nad kwiatuszkami 

-

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
U mnie pewnie wrzosy miałyby raj - rosną modrzewie, swierki, ziemia prawie leśna, maślaki na działce...a wrzosów niw mam - jakos nie pomyslałam...
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Anetko - o Wojsławicach słyszałam, ale nie byłam - za daleko może kiedyś 
W Orlu polecam ze względu na widoki (niestety aby tam wejść, trzeba stworzyć grupę ok 15 osób i umówić się, albo zabukować nocleg w pensjonacie). W tym roku również zakupiłam gloterie...

W Orlu polecam ze względu na widoki (niestety aby tam wejść, trzeba stworzyć grupę ok 15 osób i umówić się, albo zabukować nocleg w pensjonacie). W tym roku również zakupiłam gloterie...

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- wiewioreczka
- 500p
Renatko
Madziu zabezpieczałam magnolie , kopczykiem i arowłókniną
M też się bardzo wrzosy podobają, wczoraj mi nawet elfikową panienkę przywiózł na wrzosowisko- muszę obfocić
Wydaje mi się, że jest to bardziej do borówki brusznicy podobne, co masz, ale musisz sama na żywo zweryfikować
Aniu pomyśl o wrzosach, bo naprawdę są pięknie
Grzybków zazdroszczę, u mojej babci susza i nie ma grzybków w tym roku
Agnieszko nie dziwie się, że golteria cieszy się powodzeniem, mam nadzieje, że ładnie przezimuje
Obecnie z M się napalamy na Wyspe Kwiatów Mainau w Niemczech i 2 zameczki
Może do wiosny uzbieramy
Wczoraj montowaliśmy płotek, który na razie raz tylko malowałam. Malowanie szło jak po grudzie, bo rowki, rowki i jeszcze raz rowki... sasiad dobra dusza przywiózł płotek ale nie zwrócił uwagę że lepsze było by gładkie drewno
Z montowaniem też była zabawa. Moje ziemia nadal skrywa skarby np miejscami zbrojony beton pod 15cm ziemi
Akurat w tych miejscach gdzie gdzie chcieliśmy wbić kotwy
Ale mimo wielkich bóli.... dzięki Bogu... bez marudzenia M.... udało się
Przy okazji M zmienił lokalizacje ławeczki, i zrobił się intymny kącik.... który obowiązkowo muszę czymś obsadzić wkoło ławeczki. Na pewno od zewnętrznej strony będą róże pnące

Madziu zabezpieczałam magnolie , kopczykiem i arowłókniną

Aniu pomyśl o wrzosach, bo naprawdę są pięknie

Agnieszko nie dziwie się, że golteria cieszy się powodzeniem, mam nadzieje, że ładnie przezimuje

Wczoraj montowaliśmy płotek, który na razie raz tylko malowałam. Malowanie szło jak po grudzie, bo rowki, rowki i jeszcze raz rowki... sasiad dobra dusza przywiózł płotek ale nie zwrócił uwagę że lepsze było by gładkie drewno

Przy okazji M zmienił lokalizacje ławeczki, i zrobił się intymny kącik.... który obowiązkowo muszę czymś obsadzić wkoło ławeczki. Na pewno od zewnętrznej strony będą róże pnące

- Klara154
- 100p
- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Elegancko! Dzięki tej przesłonie faktycznie będzie się można beztrosko całować wśród aromatu róż ;)
Taki płotek to jak się transportuje?
Taki płotek to jak się transportuje?