Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Pomidorki w gruncie w tym roku pięknie dojrzewają ,nasza sąsiadka ma je właśnie pod gołym niebem i takie piękne grona wielkich pomidorów wiszą że hej, z kolei nasze w namiocie mają za gorąco chyba bo wcale nie są takie duże :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ogromny kawał pracy w tworzenie zakątka ......brawo - marzenia są po to aby je realizować i tego Ci życzę,
pozostaje....i będę czytac i oglądać :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świetna Ci ta rabata różana wyszła, a prezent od M tam idealnie się wpasował ;:138
Wrzosowisko też fajnie wygląda ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Anetko :wit Widzę że oprócz podobnego domku mamy i podobne rowerki :) Piękny klombik z wrzosami. Śliczne róże. Kropelki wyglądają na nich tak fantastycznie... Na pierwszym zdjęciu to magnolia? Ładna sztuka :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jak sobie przypomnę, jak wyglądała Twoja działka na początku... Niesamowicie się zmieniło. Jest pięknie :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie to jest najfajniejsze. Cofnąć się do czasu początku. Jak to wyglądało, jak było pusto itd. Ja za kilka lat też będę siedzieć i mówić matko jakie to czy tamto było małe. Fajnie że tutaj możemy się nad swoimi i cudzymi ogrodami nazachwycać jak to jest i jak było :)
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Amaro kotecki są dwa dochodzące. Prawie niemożliwe jest zrobić jakaś fotkę bez ich udziału ;:224

Madziu Ch u mnie nic nie niszczą, na szczęście. Zdarza się że kore pod tujami albo na wrzosowisku trochę rozsypią jak gonią za jaszczurkami, albo pazurki ostrzą na podpórce pod dziką róże pnącą (ale to zwykłe drewno z szopy więc pozwalam ). Pod wpływem Waszych wykopalisk pniakowych, ja wczoraj zagospodarowałam 3 małe pieńki po bardzo starym winogronie ;:224 Muszę obfocić. A co kociaste Ci niszczą? ;:168

Agnieszko dziękuje za tyle miłych słów pod adresem mojego skromnego zakątka ;:168 Zapraszam. O marzeniach trzeba mówić głośno, wtedy się spełniają. Troszkę trzeba im też pomagać, w realizacji ;:167 Czytałam o Twoim pięknym prezencie jakim była wyprawa do ogrodu botanicznego - już mam go na mojej liście. Magiczne miejsce, mi M też tak zrobił, tylko bez okazyjnie... arboretum Wojsławice (woj. dolnośląskie) ... byłam widziałam i się zakochałam ;:167 Obiecał też, że wrócimy tam w maju... gdy będą kwitły rododendrony ;:138

Tesiu dziękuje ;:168 Wrzosowisko zyskało wczoraj jeszcze kilka wrzosów i 2 golterie :tan Różami jestem pozytywnie zaskoczona. Zawsze się obawiałam ich, a tu tak pięknie u mnie rosną i powtarzają :tan Zwłaszcza biały Kosmos daje z siebie wszystko. Jednak Piano i Pastelka też nie pozostają w tyle. Zamierzam różyczki solidnie okryć na zimę, bo u mnie lekki wygwizdów ;:218

Madziu rowerek taki masz, śliczne są prawda ;:167 Tak to magnolia Suzan, zeszłego lata sadzona, dokładnie w lipcu 2012. Zdziwiłam się, jak tej wiosny zakwitła i miała łącznie około 10 kwiatów ;:167 Mam też drugą jakąś odmianę pośrednią ale nie wiem jaką dokładnie z nazwy.... też sadzona w tym samym czasie i nie zakwitła w tym roku. Polecam bardzo Suzan. Mam też tak czasem, że porównuje się z innymi ogrodami gdzie jest busz i czuje wtedy że nic nie mam.... Ale wracam wtedy wstecz, do zdjęć które mam z początku i wtedy czuje że mam prawie wszystko :wink: Każdy kto ma piasek wie jak ciężko tam stworzyć namiastę choćby ogrodu ;:130

Aniu dziękuje za miłe słowa, ja bardzo ograniczonymi zasobami, organizuje swój zakątek ale wkładam całe ;:167 i cieszę się, że to widać ;:168

Późno wieczorne z nowego wrzosowiska

przed
Obrazek

po
Obrazek

Obrazek

Nowe golterie - pierwszy raz mam, są urocze ;:167
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ciepło, miłego dnia ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Anetko wrzosowisko fajniutkie ;:3
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Renatko dziękuje Ci ślicznie, za miłe słowa ;:168 Odkąd w zeszłym roku udało mi się zmienić miejsce wrzosowisku i tu już mi nie wypadają, systematycznie zamierzam je powiększać. Zaskoczyło mnie jak fajnie one rosną po nawozie do borówki amerykańskiej i jak lubią wodę ;:333 Nawozu użyłam tylko szczyptę w każdy dołek jak sadziłam i nauczona tym doświadczeniem z zeszłego roku, teraz też tak zrobiłam :wink:

Pozdrawiam ciepło, miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Anetko i widać efekty dobrej opieki nad kwiatuszkami :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Anetko. Ja też mam od tej wiosny suzan. I też bardzo ładnie rośnie. Zobaczymy jak przetrwa mi zimę. Zabezpieczałaś swoją przed mrozami? Anetko ja mam to samo odczucie co Ty. Że wejdę na inny wątek i czuję się dosłownie taka malutka. Ale jak tak piszę zaraz wpadają do mnie dziewczyny sprawiają że rosnę :D Nie dają mi być malutką :D Ważne że mamy działkę i że staramy się aby było pięknie. Rowerek jest faktycznie śliczny. Jejku kochana jakie Ty masz fajne te wrzosy... Zawsze u kogoś najbardziej podoba się to czego u siebie nie można mieć. Będziesz miała swoje prywatne wrzosowisko. Bardzo ładnie to wygląda ;:333 Wiesz, ostatnio dostałam gratis roślinkę którą zidentyfikowała forumka u mnie jako golteria. Wpadnij do mnie na str 4 i zobacz. Czy też uważasz że to to. Golteria rozesłana czy jakoś tak. Wg google niby tak ale tylko jedno zdjęcie się zgadza. Nie wiem za bardzo gdzie to posadzić.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

U mnie pewnie wrzosy miałyby raj - rosną modrzewie, swierki, ziemia prawie leśna, maślaki na działce...a wrzosów niw mam - jakos nie pomyslałam...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Anetko - o Wojsławicach słyszałam, ale nie byłam - za daleko może kiedyś :)
W Orlu polecam ze względu na widoki (niestety aby tam wejść, trzeba stworzyć grupę ok 15 osób i umówić się, albo zabukować nocleg w pensjonacie). W tym roku również zakupiłam gloterie... :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Renatko ;:167

Madziu zabezpieczałam magnolie , kopczykiem i arowłókniną :wink: M też się bardzo wrzosy podobają, wczoraj mi nawet elfikową panienkę przywiózł na wrzosowisko- muszę obfocić ;:167 Wydaje mi się, że jest to bardziej do borówki brusznicy podobne, co masz, ale musisz sama na żywo zweryfikować ;:333

Aniu pomyśl o wrzosach, bo naprawdę są pięknie ;:167 Grzybków zazdroszczę, u mojej babci susza i nie ma grzybków w tym roku ;:185

Agnieszko nie dziwie się, że golteria cieszy się powodzeniem, mam nadzieje, że ładnie przezimuje ;:168 Obecnie z M się napalamy na Wyspe Kwiatów Mainau w Niemczech i 2 zameczki ;:224 Może do wiosny uzbieramy :;230

Wczoraj montowaliśmy płotek, który na razie raz tylko malowałam. Malowanie szło jak po grudzie, bo rowki, rowki i jeszcze raz rowki... sasiad dobra dusza przywiózł płotek ale nie zwrócił uwagę że lepsze było by gładkie drewno ;:219 Z montowaniem też była zabawa. Moje ziemia nadal skrywa skarby np miejscami zbrojony beton pod 15cm ziemi :;230 Akurat w tych miejscach gdzie gdzie chcieliśmy wbić kotwy :;230 Ale mimo wielkich bóli.... dzięki Bogu... bez marudzenia M.... udało się ;:138

Przy okazji M zmienił lokalizacje ławeczki, i zrobił się intymny kącik.... który obowiązkowo muszę czymś obsadzić wkoło ławeczki. Na pewno od zewnętrznej strony będą róże pnące ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ciepło, miłego dnia ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Elegancko! Dzięki tej przesłonie faktycznie będzie się można beztrosko całować wśród aromatu róż ;)
Taki płotek to jak się transportuje?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”