Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże Maddy77

Post »

Madziu, jak się sprawuje Schackenborg?
To zdrowa róża?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Magda Dzięki ;:196 Moj tez wybujal teraz, tyle ze nie chce sie krzewic - ma dwa dlugie pedy i jak drapak wyglada :wink:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w ten wichrowy dzień :wit
Ostatnio jakoś brak czasu na forum ;:145 Za co przepraszam i obiecuję poprawę ;:224

Beatko pewnie ciachnę, ale póki co ma kilka kwiatków i jakoś mi go żal ;:131

Maju dziękuje za radę w sprawie nawozu. Nadal czekam aż go dostarczą do sklepu ;:223
W takim razie muszę pomyśleć o nowym miejscu dla Pastelki ;:224

Aniu przez cały sezon trzymała się bardzo dzielnie :tan U mnie należy do tych najzdrowszych róż ;:215 Dzisiaj jej się specjalnie przyjrzałam tak dokładnie i może kilka listków ma jakieś plamki, ale nie wiem czy o nie jest czasami wynikiem ostatniego gradobicia ;:223 Drugie kwitnienie ma mniej obfitsze. Załączam aktualne jej zdjęcie, zrobione kilka minut temu :wink:
Obrazek

Jula może w przyszłym roku będzie lepiej :wink:

Pogoda jedynie sprzyja Falstaffowi, jemu ani wiatry ani niższa temperatura nie przeszkadza i kwitnie na całego :tan On chyba woli takie warunki ;:224
Obrazek

Piękna jest również Elfe i ten delikatny jej zapach ;:131
Obrazek

Długo na siebie każe czekać First Lady ;:65 Bardzo powoli rozkwita ;:223
Obrazek Obrazek

Nowa różyczka swoje wdzięki zaczęła pokazywać w dzień gradobicia i niestety nie pokazała się w pełnej krasie, ale na szczęście ma jeszcze dużo pączków :heja oraz Kalmar Castle, która też pięknie kwitnie
Obrazek Obrazek

Eden Rose jak za pierwszym razem bada moją cierpliwość ;:224 Ma tylko 1 pączka ;:174
Obrazek

I ostatni w tym sezonie kwiatek Astrid, na długo zostanie w pamięci jej piękny zapach ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maddy, mój Eden tez kapryśny z kwitnieniem...może musimy dać im trochę czasu ;:168
Fioletowa NN w kroplach rosy wygląda obłędnie - może to Mainzer Fastnacht?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moje 2 Edeny w pierwszym roku mialy po dwa kwiaty ... i tak sie cieszylam, ze chociaz zobaczylam czy to faktycznie Eden :wink: Mam juz lekka traume przez te wszystkie pomylki hihi
W tym roku kwitly juz ladnie, nawet powtorzyly kwitnienie - jeden z nich, ktoremu uchlastalam wielki badyl na poczatku, bo tak dziwnie z niego wybil do nieba, to kwitl nawet 3 razy.
Eden ktorego dokupilam w tym roku mnie zaskoczyl i mial chyba z 6-7 kwiatow ale kwitnienia nie powtorzyl.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Maddy77 pisze:Aniu przez cały sezon trzymała się bardzo dzielnie :tan U mnie należy do tych najzdrowszych róż
No, to dzielna dziewczynka z tej róży, podoba mi się ;:oj
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Magda,
Jeśli u Ciebie zagości Tip - Top, to jestem bardzo ciekawa spoatrzeżeń, bo mówi się, ze jest identyczna jak twój Schackenborg C. I co, zdecydujesz się?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kasiu nie wiem o której fioletowej mówisz ;:223 Mam pnącą Waltztime Climbing oraz pienną NN ;:224 Wszystko możliwe, że NN to Mainzer Fastnacht ;:224 Kilka osób już to sugerowało, więc chyba zostanie od teraz tak ochrzczona :;230
Eden ze swoimi kaprysami i tak jest kofany ;:167

Jula za NASZE Edenki ;:136

Aniu to moja róża roku :tan

Justynko oczywiście, że się zdecyduje, ale dopiero na wiosnę :wink: A do jakiej wysokości ona rośnie?
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Piękne masz róże, niezła kolekcja :D
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Pokazałaś Falstaffa, którego niedawno sobie kupiłam - jeszcze u mnie nie zakwitł i bardzo mnie cieszy Twoja opinia o nim ;:108
A poza tym upewniłaś mnie chyba do zakupu Schackenborg Castle, bo się przymierzam na jesień :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Falstaff ma ładny kolorek, jeżeli tak ładnie kwitnie, to może warto się jeszcze zakręcić za nim ;:oj
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Moja Tip -Top ma w tej chwili 60 cm, ale jest to sadzonka z jesiennego sadzenia w tamtym roku, powinna być jeszcze wyższa.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Będę miała dwie Coral Palace, dobrze wiedzieć, że one nie takie malutkie ;:oj
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :wit
Słoneczko ostatnio ładnie świeciło i można było trochę popracować w ogrodzie :tan
Muszę przyznać, że M bardzo mi pomagał w ramach chorobowego. Pielił grządki pod różami ;:180 oraz skosił trawę i rozsiał jesienny nawóz do trawnika.
Ja w tym czasie zajęłam się oczyszczaniem ogródka warzywnego oraz moim małym kącikiem. Muszę jeszcze usunąć stamtąd 2 stare tuje, które zupełnie mi tam nie pasują, a M w końcu dał na to zezwolenie :;230 Czekamy tylko na akcję prowadzoną przez miasto na odbiór zieleni za free. Już część jest zagospodarowana, a wiosną mam w planach dosadzić tam kilka róż, ale to temat na przyszły rok ;:224
Dzisiaj w końcu dostaliśmy nawóz uniwersalny jesienny i mogłam podsiać róże ;:1 Na koniec sezonu moją ukochaną Schackenborg Castle dopadły mszyce ;:188 Ja się pytam po co im to ;:223 Zabrałam się więc do pryskania decisem i profilaktycznie zrobiłam oprysk wszystkim różyczkom, a tu na Reine des Violettes skoczki ;:145 Na szczęście decis też i na te małe mendy skutkuje ;:134 Zobaczymy jutro czy poskutkuje ;:224

Łuki dziękuje bardzo :uszy

Ewciu Falstaff tak jak Eden Rose musi być chyba w każdym ogrodzie ;:172 Jest po prostu zjawiskowa, a Schackengorg to moja wielka miłość. Fajnie, że mogłam pomóc ;:131

Maju Ty nie masz w swojej kolekcji Falstaffa ;:oj? Nie mogę w to uwierzyć. A tak na prawdę warto go mieć, jest bezproblemowy.

Justii to pasuje mi ta wysokość :;230 Będzie pasować do rabatki gdzie rośnie Coral Palace.

Piękna Elfe. Taki mały pączek a w środku jest tak upchana, że aż mnie dziwi gdzie to się zmieściło :;230
Obrazek

Pierwsze kwiatki First Lady, a to dlatego, że zmieniałam jej miejsce. Jest cudowna.
Obrazek Obrazek

I na koniec mój najnowszy nabytek
Obrazek

Życzę tym co potrzebują słońca, a tym co wody to łagodnych deszczy, by nam wszystkie roślinki pięknie rosły ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu różyczki imponujące, widzę, że ta epidemia wciąż się szerzy :;230, jak zachowuje się u Ciebie Astrid Grafin, możesz coś więcej o niej napisać, jaka jest wysoka, na jakim stanowisku u Ciebie rośnie i tak w ogóle czy warto ją mieć ?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”