Dobrze,że masz je podpisane,,,przepisałam sobie kilka nazw ,tych które najbardziej mi sie podobają między innymi Colette i Cippendale,
Różanka Anety 2012
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka Anety 2012
Witam miłośniczkę róż,,,,,,i całej reszty kwiatów
Dobrze,że masz je podpisane,,,przepisałam sobie kilka nazw ,tych które najbardziej mi sie podobają między innymi Colette i Cippendale,
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko, będzie wyglądać ślicznie, zobaczysz
Ta róża mi się od razu bardzo spodobała, a nie spodobałaby mi się gdyby była choć trochę podobna do Pilgrima - bo go nawet nie lubię.
Aniu, witaj
Oj widzę, że i na Twojej działce oprócz host, liliowców i żurawek pojawią się róże?!
Ta róża mi się od razu bardzo spodobała, a nie spodobałaby mi się gdyby była choć trochę podobna do Pilgrima - bo go nawet nie lubię.
Aniu, witaj
Oj widzę, że i na Twojej działce oprócz host, liliowców i żurawek pojawią się róże?!
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ot,tak róze też
mam ich, ok 12,ale nie wszystkich posiadam zdjęcia na chwilę obecną
Anetko a gzdie kupowałaś tą Colette i Chippendale
możesz podać jakies namiary

Anetko a gzdie kupowałaś tą Colette i Chippendale
- _ninetta_
- 1000p

Aniu, Colette kupiłam w Lerpy Merlin, bywa tam wiosną, nie jest to popularna róża i nie ma jej w polskich szkółkach.
Chippendale za to jest prawie wszędzie, pw.
Chippendale za to jest prawie wszędzie, pw.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
O widze, ze sie obudzilas na wiosne
i dobrze, bo nie ma co spac wiosna idzie
Ja Colett tez polecam, fakt kwiaty za dlugo sie nie trzymaja ale jest ich wystarczajaco duzo, zeby sie nacieszyc. U mnie jeszcze maluch, do tego pare razy przesadzany
ale zeszla zime przezyla bez uszczerbku i do konca sezonu zdrowa jak rydz. Tylko kolczasta cholernica i strasznie sie czepia czleka 
Ja Colett tez polecam, fakt kwiaty za dlugo sie nie trzymaja ale jest ich wystarczajaco duzo, zeby sie nacieszyc. U mnie jeszcze maluch, do tego pare razy przesadzany
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam Anetko po zimowym śnie
Dobrze że w ogrodzie strat nie widać i oby tak zostało do samej wiosenki.
Dobrze że w ogrodzie strat nie widać i oby tak zostało do samej wiosenki.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zastanawiam się czy Colette nie jest moja nn. Kupiłam ja w LM.
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- _ninetta_
- 1000p

Małgosia, wrzuć jakieś zdjęcia to porównamy. Ale prawdę mówiąc oglądałam Twoje różyczki i chyba Colette nie zauważyłam.
Majka, ma już zimy nie być i tego się trzymajmy
Jula, Colette kłuje jak diabli ale strat zimowych nie miała nawet po ubiegłej zimie. Drugie kwitnienie też pozostawia wiele do życzenia ale poza tym niczego już się nie czepiam
Anasstasia, I'm very happy that you like my garden
First of all I found a photo of Sophia Renaissance to compare with your nn:

Doesn't it look familiar?
Pastella is a wonderfull rose: healthy, hardy and beautiful, it lacks only scent.
Unfortunatelly I don't have many more photos of clematises because I planted them in the latest spring and they are still very young. My favourite are Polish Spirit and Arabella.
Polish Spirit

Majka, ma już zimy nie być i tego się trzymajmy
Jula, Colette kłuje jak diabli ale strat zimowych nie miała nawet po ubiegłej zimie. Drugie kwitnienie też pozostawia wiele do życzenia ale poza tym niczego już się nie czepiam
Anasstasia, I'm very happy that you like my garden
First of all I found a photo of Sophia Renaissance to compare with your nn:

Doesn't it look familiar?
Pastella is a wonderfull rose: healthy, hardy and beautiful, it lacks only scent.
Unfortunatelly I don't have many more photos of clematises because I planted them in the latest spring and they are still very young. My favourite are Polish Spirit and Arabella.
Polish Spirit

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moja Colett zeszlej zimy tez nawet centymetra nie zmarzla, czego jak juz pisalam kiedys o Abrahamie i Winchester - powiedziec nie moge a rosly kolo siebie. Tego ostatniego to ledwo odratowalam a z jednej parti byly.
Drugi raz tez kwitla tak sobie ale ja ja po pierwszym kwitnieniu przesadzilam ... no nie moglam patrzec na te jej umeczone sloncem kwiaty. Ale u mnie w tym miejscu jest prawdziwa patelnia od rana do nocy a teraz rosnie tak, ze slonce ma pare godzin rano i poznym popoludniem do wieczora.
Mowilam Ci juz, ze posadzilam Polish Spirit przy Schneewittchnien? Twoje zestawienie jest pierwsza klasa, to przejelam do siebie
Drugi raz tez kwitla tak sobie ale ja ja po pierwszym kwitnieniu przesadzilam ... no nie moglam patrzec na te jej umeczone sloncem kwiaty. Ale u mnie w tym miejscu jest prawdziwa patelnia od rana do nocy a teraz rosnie tak, ze slonce ma pare godzin rano i poznym popoludniem do wieczora.
Mowilam Ci juz, ze posadzilam Polish Spirit przy Schneewittchnien? Twoje zestawienie jest pierwsza klasa, to przejelam do siebie
- _ninetta_
- 1000p

Julka, no i bardzo dobrze, ze sobie przejęłaś
Zestawienie to baaardzo mi się podoba
Wiesz, u mnie Winchester nie przemarza. Od kilku lat krzew jest takich samych rozmiarów, ani się nie rozrasta ani nie przemarza zimą. Za to Abraham corocznie prawie do zera. W tym roku opatuliłam go włókniną a że zima jest jaka jest, mam dużą szansę na ładny krzew.
Colette u mnie rośnie w bardzo słonecznym, przewiewnym miejscu, myślę, że jej tam dobrze. Mimo to drugie kwitnienie ma słabe. Ten typ chyba tak ma.
Wiesz, u mnie Winchester nie przemarza. Od kilku lat krzew jest takich samych rozmiarów, ani się nie rozrasta ani nie przemarza zimą. Za to Abraham corocznie prawie do zera. W tym roku opatuliłam go włókniną a że zima jest jaka jest, mam dużą szansę na ładny krzew.
Colette u mnie rośnie w bardzo słonecznym, przewiewnym miejscu, myślę, że jej tam dobrze. Mimo to drugie kwitnienie ma słabe. Ten typ chyba tak ma.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i faktycznie raczej to nie Colette. Szukam dalej
- _ninetta_
- 1000p

Małgosiu, będę miała tą Twoją różyczkę na uwadze, znajdziemy jej imię