Mój wiejski bałagan.
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
Aż trudno uwierzyć w kwitnienie lwich paszczy,kiedy Ty je wysiałaś?
No i jak im musiałaś dogadzać
Chyba w sprzedaży jeszcze nie ma 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No własnie mam to samo zdziwienie co Mirka- lwie paszczki już? 
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Anetko.Dotarłam do Twojego wątku
Jak ja uwielbiam te wiejsko-sielskie klimaty .Sama mieszkam na wsi,mam wkoło mnóstwo wolnej przestrzeni ,sąsiedzi nie zaglądają do okien
Po prostu raj i moje miejsce na ziemi.Pewnie Ty też tak masz
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Anetko, zwierzaki boskie, ogród cudo, zazdroszczę Ci taaaakiej jabłoni, kiedyś to były drzewa, teraz kupienie wysokopiennych drzew, graniczy niemal z cudem, a nam tak by się chciało. Pozdrawiam
.
Witajcie
Po przyjeździe w piątek na Zagórek ogarnęło mnie przerażenie
Noc z czwartku na piątek dała popalić roślinkom. Zmarzły mi wszystkie azalie( już całe w kwiatach zwiesiły smutno gałązki
), dalie wszystkie pomrożone, krzewy ( perukowiec, krzewuszka, paulownia, hortensje, nawet dzikie wino, które pięknie oplatało konary starej, uschniętej już jabłoni, wisiało smętnie. Orzech włoski już drugi rok nie będzie owocował( w tamtym roku było to samo
)
W ten weekend wysadziłam koktajlówki i ogórki. Na reszcie parapety w domu zostały uwolnione
Mam nadzieję,że już przymrozków nie będzie.

Jak na razie w warzywniaku najlepiej się mają czosnek, sadzony jesienią i dymka

Marchew i pietruszkę dopiero teraz odważyłam się oplewić( wcześniej z lupą bym musiała). Może teraz ruszą. Ładnie z to rosną buraki i o dziwo przymrozek ich nie potarmosił
Dotarły wreszcie róże od p. Choduna Bonica, Friendship, Olympisches Feuer, Alexander MacKenzie i już siedzą dumnie na rabacie, a wraz z nimi szałwia błyszcząca, aksamitki i lobelia na obwódce

[URL=http://www.fotosik.pl
Pnące Sympathie zgodnie dzielą rabatę z kannami. których pierwsza partia trafiła już na na miejsce docelowe. Resztę dosadzę w przyszłym tygodniu, bo już auto pękało w szwach
/pokaz_obrazek/5a81d02caebff1e9.html]
[/URL]

Całe szczęście. że mróz dla mieczyków okazał się łaskawy i mają się bardzo dobrze

Już za moment irysy pokażą swoją krasę.

Pięknie już kwitnie kocimiętka
i dąbrówka
Na rabatę z hostami i żurawkami podosadzałam begonię

I widoczek skalniaczka. Nawłoć się strasznie panoszy. W przyszły weekend muszę ją trochę wziąć w karby

Po pracy M pędzi, co tchu na werandę. Mnie nie widać, bo robię zdjęcia, ale też popędziłam za nim

Po przyjeździe w piątek na Zagórek ogarnęło mnie przerażenie
W ten weekend wysadziłam koktajlówki i ogórki. Na reszcie parapety w domu zostały uwolnione

Jak na razie w warzywniaku najlepiej się mają czosnek, sadzony jesienią i dymka

Marchew i pietruszkę dopiero teraz odważyłam się oplewić( wcześniej z lupą bym musiała). Może teraz ruszą. Ładnie z to rosną buraki i o dziwo przymrozek ich nie potarmosił
Dotarły wreszcie róże od p. Choduna Bonica, Friendship, Olympisches Feuer, Alexander MacKenzie i już siedzą dumnie na rabacie, a wraz z nimi szałwia błyszcząca, aksamitki i lobelia na obwódce

[URL=http://www.fotosik.plPnące Sympathie zgodnie dzielą rabatę z kannami. których pierwsza partia trafiła już na na miejsce docelowe. Resztę dosadzę w przyszłym tygodniu, bo już auto pękało w szwach
/pokaz_obrazek/5a81d02caebff1e9.html]
[/URL]
Całe szczęście. że mróz dla mieczyków okazał się łaskawy i mają się bardzo dobrze

Już za moment irysy pokażą swoją krasę.

Pięknie już kwitnie kocimiętka

i dąbrówka

Na rabatę z hostami i żurawkami podosadzałam begonię

I widoczek skalniaczka. Nawłoć się strasznie panoszy. W przyszły weekend muszę ją trochę wziąć w karby

Po pracy M pędzi, co tchu na werandę. Mnie nie widać, bo robię zdjęcia, ale też popędziłam za nim

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Atenko, gdzieś wyczytałam, że dalie zmrożone wiosną odbiją ze zdwojoną siłą. Szkoda, że tak nie dzieje się jesienią 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Z moją działką przymrozek obszedł się bardziej łaskawie. Oberwały aksamitki, fasolka szparagowa, dwa pomidory i dwie papryki. Całej reszcie się "upiekło".
Pozdrawiam Hala
Irminko, dalie faktycznie już zaczęły wypuszczać młode, zieloniutkie pędy. Całe szczęście, , bo tyle karp, które wysadziłam, gdybym chciała zakupić i odtworzyć stan posiadania, to budżet rodzinny rozleciałby się jak grecka gospodarka
Halinko w mieście zawsze łagodniej mróz obchodzi się z roślinkami. Muszę się z tym pogodzić i wierzyć,że to już ostatni atak zimy w maju

Halinko w mieście zawsze łagodniej mróz obchodzi się z roślinkami. Muszę się z tym pogodzić i wierzyć,że to już ostatni atak zimy w maju
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
U mnie mróz też dokuczył daliom i to tak dziwnie, że jedna dostała od mrozu a druga rosnąca obok (20-30cm) juz nie. Lilie na szczęście ocalały, bo bym się zapłakała.
Pomidory wciąż w domu czekają na swoją kolej do gruntu, ale może jutro uda mi się coś posadzić? W sobotę robiłam ogrodzenie dla warzywniaczka-ochronne przed psami.
Pomidory wciąż w domu czekają na swoją kolej do gruntu, ale może jutro uda mi się coś posadzić? W sobotę robiłam ogrodzenie dla warzywniaczka-ochronne przed psami.
Sosenki4 u mnie też ogrodzenie na warzywniak założone. Psica cały czas inspekcje w warzywniaku przeprowadzała
Na razie prowizorycznie siatka plastikowa, ale w wolnej chwili M obiecał płotek z gałązek
A mnie wystarczy raz obiecać i będę pilnować, coby się z obietnicy wywiązał 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Barabella dziękuję za odwiedziny
Miło,że jesteś z łódzkiego, bo jakoś mało nas z tego rejonu. Hmmmm.....ciekawe dlaczego?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Wiesz mnie tez padło duzo roslinek
U Ciebie jednak wesoło, kolorowo robi się w ogrodzie. Może znowu spróbuję wysadzić kolejna partię pomidorów i dyń?
U Ciebie jednak wesoło, kolorowo robi się w ogrodzie. Może znowu spróbuję wysadzić kolejna partię pomidorów i dyń?
Ewuniu, cały czas śledzę wątek meteorologiczny carlosa i zapewnia, że do końca sierpnia nie będzie już przymrozków ...uff.... więc śmiało wysadzaj 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
Ale cudnie u Ciebie
Tak sielsko - anielsko. Uwielbiam takie rustykalne klimaty
I marzę o domku na wsi.
Na razie wymieniliśmy Wrocław na małe miasteczko, następny krok to będzie zamiana miasteczka na wieś
Wieś jakąś odległą od cywilizacji, cichą, z=e śpiewem ptaków i rechotaniem żabek 
Jeszcze raz napiszę, przepięknie masz
Na razie wymieniliśmy Wrocław na małe miasteczko, następny krok to będzie zamiana miasteczka na wieś
Jeszcze raz napiszę, przepięknie masz
Asiu,dziękuję za odwiedziny. Od razu cała rosnę jak ktoś dostrzega urok Zagórka 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan