Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
Mnie się nastrój wybitnie poprawił-przyszła paczka z nasionami
Jeśli moje ślubne szczęście przywiezie mi ziemię do wysiewu nasion, dziś, najpóźniej jutro posieję swoje cudeneczka
Pogoda taka sobie, -3 na termometrze, pada, chmury ciężko wiszą nad ziemią, ale niedługo na parapetach będę mieć wiosnę 
Ewa, staraliśmy się nieco powstrzymać Twoje zakupowe szaleństwo, ale nie da się, no nie da ;) Jak ja bym chciała wysłać komuś nasionka i wszystko, co do siania potrzebne, żebym mogła później dostać gotowce ;) Antytalent jestem w tym względzie ;)
Julka, oczywiście, że wszystkie kolory są ładne... Wiadomo, że kierujemy się osobistymi preferencjami i koncepcją już przy konkretnych wyborach... Mnie chyba najmniej pasują żółtki ;)
Julka, oczywiście, że wszystkie kolory są ładne... Wiadomo, że kierujemy się osobistymi preferencjami i koncepcją już przy konkretnych wyborach... Mnie chyba najmniej pasują żółtki ;)
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja lubię żółtki ale nie na różach, takie żółte słoneczka są śliczne. Róże to chyba najbardziej czerwone.
A tam od razu antytalencie, trochę samozaparcia i same powyłażą z ziemi. Ja rok temu to miałam tyle tego wysiane że miejsca brakowało, a teraz tylko wysieję lobelie bo tak jakoś wpadły mi do koszyka. Potem pewnie jeszcze wysieję szałwię, marunę i jeszcze jakieś co mi się uzbierały z ogródka, ale to już jak zrobi się cieplej, prawie wiosennie.
A tam od razu antytalencie, trochę samozaparcia i same powyłażą z ziemi. Ja rok temu to miałam tyle tego wysiane że miejsca brakowało, a teraz tylko wysieję lobelie bo tak jakoś wpadły mi do koszyka. Potem pewnie jeszcze wysieję szałwię, marunę i jeszcze jakieś co mi się uzbierały z ogródka, ale to już jak zrobi się cieplej, prawie wiosennie.
-
x-d-a
Agusiu, u Ciebie śnieży, a u mnie wszystko płynie - totalna odwilż.
Trochę mnie te zjawiska pogodowe niepokoją, bo jutro czeka mnie podróż do ...naszej pięknej stolicy :P
Tak, tak, jadę na chwilkę dosłownie do Warszawy w odwiedziny do chorego taty. Będę myślała o forumkach warszawskich bardzo cieplutko
Trochę mnie te zjawiska pogodowe niepokoją, bo jutro czeka mnie podróż do ...naszej pięknej stolicy :P
Tak, tak, jadę na chwilkę dosłownie do Warszawy w odwiedziny do chorego taty. Będę myślała o forumkach warszawskich bardzo cieplutko
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Oj, przypomniałyście mi, że nie kupiłam ziemi do wysiewu nasion. To może lepiej, podpytam jeszcze - jaka jest najlepsza? Czy powinnam kupić jakąś specjalną?
Agunia, a co masz zamiar planować w ogrodzie?
Ja myślę, ze to dobry objaw, może oznaczać, że wiosna już blisko... ;)
Agunia, a co masz zamiar planować w ogrodzie?
Ja myślę, ze to dobry objaw, może oznaczać, że wiosna już blisko... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Dalu, dzięki za odwiedziny
Ja będę myśleć ciepło o Tobie i o Tacie, któremu życzę powrotu do zdrowia... uważajcie na drodze - u nas zima pełną gębą!
Maju, żółtki właśnie nie bardzo lubię w odniesieniu do róż, chociaż wszystko zależy od odcienia, układu kwiatu... Taki Pilgrim, albo - z innej beczki - Amber Queen są bliskie mojemu sercu
Su, nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy - ewentualnie myślę, żeby przy okazji budowy paleniska wywalić otoczaki z mojego skalniaka... Być może skończy się też na tym, że w leśnym zakątku dosadzę więcej drzew iglastych... Zobaczymy
Co do ziemi do wysiewu, są takie specjalne, składające się z drobniejszej frakcji torfu... W każdym ogrodniczym znajdziesz...
Maju, żółtki właśnie nie bardzo lubię w odniesieniu do róż, chociaż wszystko zależy od odcienia, układu kwiatu... Taki Pilgrim, albo - z innej beczki - Amber Queen są bliskie mojemu sercu
Su, nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy - ewentualnie myślę, żeby przy okazji budowy paleniska wywalić otoczaki z mojego skalniaka... Być może skończy się też na tym, że w leśnym zakątku dosadzę więcej drzew iglastych... Zobaczymy
Co do ziemi do wysiewu, są takie specjalne, składające się z drobniejszej frakcji torfu... W każdym ogrodniczym znajdziesz...
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Dzięki za info, wybiorę się do ogrodniczego po tę ziemię. A wiesz, mnie też chodzi po głowie, żeby poprzestawiać kamienie, nie za bardzo podoba mi się ten mój "przypadkowy" skalniak...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Mój skalniak to spora pryzma kamieni, otoczaki i piaskowce , zbierane na polach. Na wiosnę ruszamy z budową. Ma być skalniak z oczkiem. Może jeszcze jakiś mostek nad strumykiem . Mam w planie wiatrak z pompką do oczyszczania i napowietrzania wody. Plany wielkie , co uda się zrobić. 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dzien Kota
Najlepszego, dla wszystkich szarych, czekoladowych, bialych, czarnych i mieszanych 
aguniada
Jestem u Ciebie z rewizytą. Cudny ogród, wypielęgnowany i taki przemyślany. Mój taki potargany, ale planuję go pomału okiełznać, nie zabierając nic z wiejskiego, swobodnego klimatu.
Jestem u Ciebie z rewizytą. Cudny ogród, wypielęgnowany i taki przemyślany. Mój taki potargany, ale planuję go pomału okiełznać, nie zabierając nic z wiejskiego, swobodnego klimatu.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Koty wymiziane, nakarmione, grasują po podwórku. Będą spokojniejsze, gdy wrócą
Inwestycja w nasiona jest w ogrodzie wielką oszczędnością i nie należy nikogo odwodzić od tej szczytnej idei-kolorowy ogród za parę groszy!
Przy okazji kupiłam kilka begonii, teraz gorzko żałuję, że nie skusiłam się na więcej
Rozsądek-żeby go pogryzło 
Inwestycja w nasiona jest w ogrodzie wielką oszczędnością i nie należy nikogo odwodzić od tej szczytnej idei-kolorowy ogród za parę groszy!
Przy okazji kupiłam kilka begonii, teraz gorzko żałuję, że nie skusiłam się na więcej
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Aguniada czy w Twoim ogrodzie rośnie świerk o potocznej nazwie wężownica, jest piękny jaki wiek jego i wysokość, Nie wspomnę o kocie to dziewczynka czy chłopak?