Różanka Anety
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różanka Anety
Dzięki
Czyżbym miała dostać takie cudo?
Czy ona pachnie tak, żebym mogła ją poczuć (to znaczy bardzo mocno
)? Kwitnie cały czas? Powiedz, Alu, więcej 
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Alu, Nahema piękna.
Ewo, będziesz z niej zadowolona
Moniś, Colette mam 1.5 roku, Abrahama 2.5. Różnice:
Abraham niestety choruje ale za to obficie kwitnie, kwiaty dość długo utrzymują się na krzewie, pachnie cudnie, szybko się rozkrzewia i rośnie. Nie nadaje się na bardzo gorące stanowiska. Kolczasty.
Colette na razie nie choruje wcale, kwitnie niezbyt obficie (ale się rozkręci
), pachnie minimalnie, kwiaty szybko się obsypują i śmiecą, rośnie średnio szybko i ma delikatniejsze pędy niż Abraham ale też bardzo kolczaste. Nadaje się na bardzo słoneczne stanowiska ale wtedy jeszcze szybciej traci kwiaty.
Co do kwiatu i koloru to sama zobacz, po lewej Abraham:

Sophia R.

Graham Thomas

Przekwitająca Pomponella

Abraham

Etude- czytałam, że ma kiepskie drugie kwitnienie ale ja tego nie zauważyłam. Zdrowa.

First Lady

Larissa

Parade

Fisherman's Friend

Pirouette

Sweet Juliet - pierwsze kwitnienie obfite, oszałamiający zapach, drugie kwitnienie słabsze ale warta miejsca w ogrodzie. Zdrowa.

Ewo, będziesz z niej zadowolona
Moniś, Colette mam 1.5 roku, Abrahama 2.5. Różnice:
Abraham niestety choruje ale za to obficie kwitnie, kwiaty dość długo utrzymują się na krzewie, pachnie cudnie, szybko się rozkrzewia i rośnie. Nie nadaje się na bardzo gorące stanowiska. Kolczasty.
Colette na razie nie choruje wcale, kwitnie niezbyt obficie (ale się rozkręci
Co do kwiatu i koloru to sama zobacz, po lewej Abraham:

Sophia R.

Graham Thomas

Przekwitająca Pomponella

Abraham

Etude- czytałam, że ma kiepskie drugie kwitnienie ale ja tego nie zauważyłam. Zdrowa.

First Lady

Larissa

Parade

Fisherman's Friend

Pirouette

Sweet Juliet - pierwsze kwitnienie obfite, oszałamiający zapach, drugie kwitnienie słabsze ale warta miejsca w ogrodzie. Zdrowa.

Anetko, masz tak dorodne i pięknie kwitnące krzaki różane, że zawrotu głowy dostaję za każdym razem gdy je oglądam na zdjęciach... są niesamowite! oczywiście Larissa i Sophia R. dają cudny popis, ale też wszystkie pozostałe róże są przepiękne... ech 
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, wielkie dzięki
za porównanie Abrahama i Colette. Obie są piękne i można by rzec: uzupełniają się zaletami ...
.
Larissa
..., a Etude to jeden krzaczek?
Cudna jest!
Larissa
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Larissa ...dostałam zawrotów głowy jak ją zobaczyłam....zamówiłam ją hihih
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko
, bez słów
.
Ale pięknie porównałaś Abrahamka i Colette. Mam ją i podpisuję się pod tym co napisałaś. Może w przyszłym roku wydorośleje i się rozkręci. Dziewczyny na forum tak ją chwalą.
Wyglądają jak dwie siostry.
Ale pięknie porównałaś Abrahamka i Colette. Mam ją i podpisuję się pod tym co napisałaś. Może w przyszłym roku wydorośleje i się rozkręci. Dziewczyny na forum tak ją chwalą.
Wyglądają jak dwie siostry.
- _ninetta_
- 1000p

Majeczko, ja też czekam na rozkręcenie się Colette bo na razie mnie nie zachwyca.
Aniu, jednak się skusiłaś
Monika, Etude mam 2 rok i jest to jeden krzak. Jest zdrowa, dosłownie nic a nic jej nie dolega. Pięknie kwitnie, nie pamiętam czy pachnie. Obok rośnie Rosarium U i nie widzę ani jednej cechy którą Rosarium przewyższałaby Etude!
Jest super! Polecam.
Aga, dziękuję.
Aniu, jednak się skusiłaś
Monika, Etude mam 2 rok i jest to jeden krzak. Jest zdrowa, dosłownie nic a nic jej nie dolega. Pięknie kwitnie, nie pamiętam czy pachnie. Obok rośnie Rosarium U i nie widzę ani jednej cechy którą Rosarium przewyższałaby Etude!
Jest super! Polecam.
Aga, dziękuję.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Anetko
super porównanie Abrahama i Colette
Obie róże wspaniałe aż trudno byłoby wybrać która lepsza.
Colette potrzebuje czasu na pokazanie się, z resztą jak większość róż.
Mnie też nie zachwycała przez 2 lata, aż ... przyszedł jej czas
super porównanie Abrahama i Colette
Obie róże wspaniałe aż trudno byłoby wybrać która lepsza.
Colette potrzebuje czasu na pokazanie się, z resztą jak większość róż.
Mnie też nie zachwycała przez 2 lata, aż ... przyszedł jej czas
- tralaluszy

- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Ja również, do tego stopnia,że przemyśliwuję rozstanie z tą różą...aga13 pisze:Ja mam Jasminę 3 rok - niestety jestem bardzo zawiedziona tą różą_ninetta_ pisze:Aniu, ja na razie nie jestem zachwycona Jasminą. Kwitnie słabo a i te kwiaty średnio ładne. Może w przyszłym roku mnie zachwyci, taką mam nadzieję.
Pozdrawiam - BabajAGA
- _ninetta_
- 1000p

Ewo, mam nadzieję, ze czas mojej Colette też przyjdzie i to niedługo bo już się niecierpliwię. Czekam bo widziałam u Ciebie jaka potrafi być piękna
Aga, nie pocieszyłaś mnie zbytnio, szczególnie, że ja sobie Jasminę tuż przy wejściu zasadziłam. Nie dość, że kolczasta to jeszcze słabo kwitnie. Wspomnę ponadto, że z katalogowymi zdjęciami niewiele ma wspólnego
Aspirin Rose

Sweet Juliet- słabsze kwitnienie jesienne ale i tak ją lubię za piękne kwiaty i zapach

Jasmina

Ogromne kwiaty Sophii

Glowing

Abraham Darby

Larissa- trudno uwierzyć, że posadziłam ją wiosną tego roku (z lewej Cherry Girl).

Yellow Romantica- sport Colette, cierpliwie czekam aż pokaże co potrafi

Pirouette nie przestaje mnie zadziwiać

Nadia R - kwitnienie jesienne ma słabsze.

Parkowa nn

Graham Thomas w kropki

Polka za słabe kwitnienie wysiedlona na koniec działki.

Uetersener z Pirouette

Aga, nie pocieszyłaś mnie zbytnio, szczególnie, że ja sobie Jasminę tuż przy wejściu zasadziłam. Nie dość, że kolczasta to jeszcze słabo kwitnie. Wspomnę ponadto, że z katalogowymi zdjęciami niewiele ma wspólnego
Aspirin Rose

Sweet Juliet- słabsze kwitnienie jesienne ale i tak ją lubię za piękne kwiaty i zapach

Jasmina

Ogromne kwiaty Sophii

Glowing

Abraham Darby

Larissa- trudno uwierzyć, że posadziłam ją wiosną tego roku (z lewej Cherry Girl).

Yellow Romantica- sport Colette, cierpliwie czekam aż pokaże co potrafi

Pirouette nie przestaje mnie zadziwiać

Nadia R - kwitnienie jesienne ma słabsze.

Parkowa nn

Graham Thomas w kropki

Polka za słabe kwitnienie wysiedlona na koniec działki.

Uetersener z Pirouette

wczesne dzień dobry, Anetko 
bardzo się cieszę, że mogę bazować na Waszych doświadczeniach z różami - zarówno tych pozytywnych jak i wiążących się z rozczarowaniem... taką różą, która, jak widzę, rozczarowuje, jest Jasmina... udało mi się z niej zrezygnować i dzięki za podzielenie się wrażeniami i opiniami o niej...
chodzi za mną natomiast Glowing, którą widzę chyba tylko u Ciebie, Anetko... muszę poszukać w sklepach, ale do tej pory nie wpadła mi w oko, a warto ją mieć, bo kwitnie faktycznie cudownie... rozumiem, że nie sprawia Ci kłopotów...
Larissa jest cudowna i daje prawdziwy popis kwitnienia
w przyszłym sezonie powinna jeszcze bardziej zachwycać
podobnie Aspirinka
no i oczywiście Sophia... - cudowności
dobrego dnia!
bardzo się cieszę, że mogę bazować na Waszych doświadczeniach z różami - zarówno tych pozytywnych jak i wiążących się z rozczarowaniem... taką różą, która, jak widzę, rozczarowuje, jest Jasmina... udało mi się z niej zrezygnować i dzięki za podzielenie się wrażeniami i opiniami o niej...
chodzi za mną natomiast Glowing, którą widzę chyba tylko u Ciebie, Anetko... muszę poszukać w sklepach, ale do tej pory nie wpadła mi w oko, a warto ją mieć, bo kwitnie faktycznie cudownie... rozumiem, że nie sprawia Ci kłopotów...
Larissa jest cudowna i daje prawdziwy popis kwitnienia
podobnie Aspirinka
dobrego dnia!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Gdyby nie to, że uwielbiam róże, natychmiast bym się w nich zakochała, oglądając Twoje
Żadna z moich jeszcze mnie nie rozczarowała. Albo miałam szczęście, albo w dużym ogrodzie nie widać braków 
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Witaj Anetko
.
Nie żebym tak od razu się w różach zakochała ale zaznaczam żebyś mi nie uciekła bo z chęcią poczekam na kwiatki tych szczecińskich
.
Mam nadzieję że to jeszcze w tym roku będzie
.
Nie żebym tak od razu się w różach zakochała ale zaznaczam żebyś mi nie uciekła bo z chęcią poczekam na kwiatki tych szczecińskich
Mam nadzieję że to jeszcze w tym roku będzie