Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Dzięki Krysiu za uznanie! :D
cattleya pisze:A mnie w związku z Twoim murkiem przyszedk szalony pomysl do głowy,a gdyby tak ponaklejacz sensowną mozajkę z kawalkow plytek dobranych kolorystycznie.
Też o tym myślałam! Tym bardziej, że mojej cioci zostało po remoncie łaizenki kilka płytek (ale tylko białych), ale nawet gdyby udało mi się to zrobić, to chyba pasowałoby to bardziej do ogrodu bardziej eleganckiego niż nasz. Ale pomysł jest dobry!
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Skoro już bawisz się tynkiem Karolinko - to mam propozycję całkiem łatwą do wykonania, :wink: :roll:
zarzuć tynkiem ten murek a potem zgniecioną w rękach szmatą lub gazetą ponaciskaj gozanim zaschnie - powstaną fajne załamki na tym tynku.Murek gotowy możesz jeszcze kiedyś pomalować w takim kolorze jak masz /czy będziesz mieć dom.
Pełnego uroku nabierze jak posadzisz tam zioła...czekam niecierpliwie by to zobaczyć. :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, on jest już zarzucony tynkiem :;230
Dopiero jak go skończyłam (prawie...) i zabrałam się za "zachlastywanie" tynkiem domu, to przyszło mi do głowy właśnie, że możnaby spróbować nakładać ten tynk szmatką, może byłoby równiej. Wypróbuję to jutro na domku. Całego nie otynkuję, tylko kawałek od dołu, ale zapewniam Cię, że nawet przy mojej amatorszczyźnie na pewno będzie to lepiej wyglądało niż brudne cegły i kawałki smoły, które są tam w tej chwili :evil:
A murek może jeszcze poprawię :wink:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karolinko, to wspaniałe! Nie dość, że konsekwentnie krok po kroku dążysz do stworzenia ogrodu swoich marzeń, to na dodatek masz odwagę by wziąć kielnię do ręki. Czapki z głów!
Zazdroszczę Ci tak dużej ilości ślicznych kwiatków i cudnego psiaka :)
Grzegorz B

Post »

Karolinko, z tą kielnią to mnie zamurowałaś. Nigdy bym sobie Ciebie nie wyobraził jako murarki a tu proszę murarka w pełnym tego słowa znaczeniu. Jestem pełen podziwu dla Ciebie. ;:111 ;:111 ;:111 Znakomicie Ci to wyszło. Oj niejeden "chłop", miał by z tym problemy :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ooooooooo, Karolinko! Twoja "budowla" jest bardzo, ale to bardzo intrygująca ;:111
Chętnie zobaczyłabym ją w ujęciu z drugiej strony, a najchętniej już obsadzoną ziołami!
Należą Ci sie duże brawa! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Karolinko - ćwiczenie czyni mistrza jak mówi przysłowie. Od czegoś trzeba zacząć - no więc zaczęłaś od rabatki. Wyszło całkiem nieżle - resztę zrobią rośliny. No a jak skończysz w domu to murarkę będziesz miała w małym palcu. A wtedy, toooo... :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Wam Kochani! Wasze wsparcie jest bardzo... budujące, nomen omen :wink:

Kari, stwierdziłam po prostu, że... właściwie dlaczego nie? Cegły miałam za darmo, zaprawa niedroga, a gdyby się nie udało, to przecież to nie mur chiński, zawsze można zrezygnować :wink:

Grzesiu, i tak nic nie przebije Waszej bramy z kamienia, pamiętam ją, pamiętam! Tak to bym nie umiała :D Chociaż, jak poćwiczę... :wink:

Izo, "intrygująca" to jest chyba najlepsze określenie ;:112 Jutro zacznę przenosić ziółka. Dziękuję za brawa! :D

Grażynko, też liczę na rośliny :wink:
"A wtedy toooo..." - zabiorę się za budowanie domu, a co! :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Karolinko popieram ten zapał, gdybyś mieszkała bliżej to przyszłabym Ci z pomocą - też mam podobne doświadczenia - a co.. mi tam...! :wink: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolino, nie spodziewałam się, że tak szybko działasz, jednego dnia plan a już na drug dzień wykonanie. No, no tylko podziwiać cię i dawać za przykład innym. Ale ja tak od siebie proszę nie rób tego więcej. Ty jak sie uprzesz to możesz zostać tą murarką a nawet traktorzystką, ale murarz ani traktorzysta nie zagra na altówce. A wracając do murarki to powiedz mi czy używałaś gotowej zaprawy? czy może sama mieszałaś piach, cement i wodę. Tę twoją budowle też można z zewnątrz obsadzić roślinami zimozielonymi, może trzmieliną, dobrze się przycina. Jak już zasadzisz tam swoje ziółka, ponów batalię o postawienie suszarki. Powodzenia.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kryska pisze:Ty jak sie uprzesz to możesz zostać tą murarką .. A wracając do murarki to powiedz mi czy używałaś gotowej zaprawy? czy może sama mieszałaś piach, cement i wodę.
Kobieta Polka wszystko potrafi ;:83

Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Karolino, jesteś niesamowita.Mogę Cię zaprosić do siebie, bo u mnie wieczny remont.Z Tobą poszło by szybciej.Może mogłabym nawet trochę Ci pomóc.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba muszę częściej coś budować, bo jeszcze niegdy nie miałam tylu odwiedzających w ogrodzie! ;:2

Grażynko, dziękuję za ofertę pomocy, ale wiesz, ja mam taki paskudny charakter, że jak sobie coś nietypowego wymyślę, to chcę SAMA za wszelką cenę, taka ze mnie Zosia-Samosia :wink:

Krysiu, to jeszcze nie koniec moich planów, ale myslę, że najtrudniejsze już za mną. Ale będę uważać, obiecuję :D A używałam gotowej zaprawy murarsko-tynkarskiej, trzeba tylko wymieszać z wodą. Obok budowil już nic posadzić nie mogę, bo się nie przejdzie, naprawdę :( (przynajmniej z jednej strony). Ale jak mi się rozrośnie cymbalaria, to ją tam posadzę, będzie się fajnie zwieszać :D

Aniu... :;230 nie wiedziałam, że ktoś mi pstryknął fotkę w czasie pracy :lol: Tu właśnie patrzę w zadumie na niebo i zastanawiam się czy będzie w końcu padać czy nie... A pracuję niewątpliwie dla rozkwitu ojczyzny ;:112

Elu, polecam swoje usługi, może nawet założę firmę remontowo-budowlaną (z nieograniczoną nieodpowiedzialnością) :wink: Dla forumowiczów zniżki!
Grzegorz B

Post »

Amlos pisze:
kryska pisze:Ty jak sie uprzesz to możesz zostać tą murarką .. A wracając do murarki to powiedz mi czy używałaś gotowej zaprawy? czy może sama mieszałaś piach, cement i wodę.
Kobieta Polka wszystko potrafi ;:83

Obrazek
Aniu plakat fantastyczny, ale i nawt w dzisiejszych czasach bardzo aktualny. Przecież już "trąbi" się o zatrudnianu kobiet na budowach, bo brakuje rąk do pracy. Ale nadeszły czasy...Ja raczej widzę kobietę, gdzie indziej niż z kielnią w ręku :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorz B pisze:Ale nadeszły czasy...Ja raczej widzę kobietę, gdzie indziej niż z kielnią w ręku :wink:
Teoretycznie racja Grzesiu, ale nie zawsze można liczyć na pomoc jak się chce coś zrobić, a czasem z kolei są sytuacje, że trzeba się przyuczyć do samowystarczalności. Mężczyzna ma lepiej pod tym względem - jak się bierze za sprzątanie czy gotowanie, to wszyscy podziwiają, że taki zaradny, a kobieta co ma zrobić jak trzeba chwycić za mlotek, wiertarkę czy... kielnię? Oczywiście nie bierz tego do siebie, tak sobie narzekam przy okazji :wink: W końcu co mam zrobić jak chcę mieć murek, a nie ma kto go zbudować?
A ja zajmuję się takimi rzeczami tylko w wakacje w ramach odrywania się od codzienności :D Po prostu te marzenia, które mogę wziąć w swoje ręce, to biorę. Hm, teraz to brzmi jakbym się tłumaczyła ze zbudowania murku :wink: :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”