Ech... te sny...
magdogród:-)
Re: magdogród:-)
Magda... pół nocy Cię szukałam w jakimś bloku trójmiejskim... a Ty już pewnie siedziałaś na swoich nowych włościach
Ech... te sny...
Ech... te sny...
-
magdala
Gosiu
Ale że co -śniłam się Tobie?
Mi też kiedyś śniła się cała Twoja Rodzinka -chyba o tym pisałam. Oczywiście przy wejściu do Waszego ogródka -wszyscy w komplecie.
Justyno
Ja też rysuję ,głównie po to ,by zapisać pomysły -co z czym posadzić . Oczywiście na rysunkach
wszystkie rośliny są okazałe jak w katalogach ,kwitną (wszystkie jednocześnie
),nie mają śladu chorób itp 
Ale że co -śniłam się Tobie?
Mi też kiedyś śniła się cała Twoja Rodzinka -chyba o tym pisałam. Oczywiście przy wejściu do Waszego ogródka -wszyscy w komplecie.
Justyno
wszystkie rośliny są okazałe jak w katalogach ,kwitną (wszystkie jednocześnie
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten wiąz bardzo fajnie wygląda, na stronie http://zszp.pl piszą, że strefa 5a, czyli u nas powinien sobie radzić. I jest zdjęcie, gdzie tworzy taką jakby pergolę nad ścieżką, bardzo fajnie... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
magdala
Rzeczywiście -świetnie uformowany! Od lat mijałam takie drzewo w Sopocie przy cmentarzu (rośnie przy kaplicy)-
nigdy nie wiedziałam co to za drzewo...
Jest przepiękny.
A Ty Agato też na niego masz"chrapkę" czy masz go już u siebie?
nigdy nie wiedziałam co to za drzewo...
A Ty Agato też na niego masz"chrapkę" czy masz go już u siebie?
- Sure

Magdo, nie mam, a chyba na razie nie będę dosadzać drzew, bo to co mam niedługo urośnie i ciasno będzie! Z tyłu już są wielkie drzewa, z przodu mam 7 brzózek i trzy jarząbki z tych mniejszych, wiąz Wredei, wiśnię Kanzan i kilka iglaków. I jeszcze od zachodu klon jesionolistny, perukowiec i również iglaki! Nie mówiąc o "płaczącym" grujeczniku i buczku. To sporo!
...ale fajnie byłoby go mieć! ;)
...ale fajnie byłoby go mieć! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
magdala
No tak...
Ten wiąz ,który widziałam na żywo zajmuje przed kaplicą właściwie całe miejsce "od ulicy",że tak powiem
Ja z kolei mam sporo metrów do obsadzenia ,żeby powstały takie zielone granice.
Ten wiąz ,który widziałam na żywo zajmuje przed kaplicą właściwie całe miejsce "od ulicy",że tak powiem
Ja z kolei mam sporo metrów do obsadzenia ,żeby powstały takie zielone granice.
- Sure

No to masz pełne pole do popisu, zazdroszczę! U mnie od ulicy jest prawie 40 m ogrodzenia, a miejsce już się skończyło! ;)
Z tego chyba wniosek, że lepiej się nie spieszyć, na dłużej wystarczy tej przyjemności. Tylko to, co ma szybko urosnąć i zasłonić warto sadzić jak najszybciej...
Z tego chyba wniosek, że lepiej się nie spieszyć, na dłużej wystarczy tej przyjemności. Tylko to, co ma szybko urosnąć i zasłonić warto sadzić jak najszybciej...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Chwilę mnie nie było a tak tu sobie miło gawędziłyście
Magdo, jak będziesz szukała wiązu to ja jestem chętna na Geischę - taką jak ma Krysia.
Magdo, jak będziesz szukała wiązu to ja jestem chętna na Geischę - taką jak ma Krysia.
-
magdala
Witajcie w deszczowy ,dość ponury wieczór ...
Mam pytanie - kupiłam sobie książkę E. Radziula "Byliny" , no i teraz chciałabym kupić " Skalniaki".
Na stronie p. Radziula pokazane są dwie książki pod tym tytułem (jakby dwie części), w księgarniach
dostępna jest tylko jedna - czy to te same dwie książki zebrane w całość czy po prostu jedna z części jest niedostępna?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Byłam dzisiaj na działce -szaro ,buro ,ale jeden szczegół rozjaśnił mój nastrój - Ciemiernik ma pąki !
Czyli dobrze mu na nowej ziemi
Mam pytanie - kupiłam sobie książkę E. Radziula "Byliny" , no i teraz chciałabym kupić " Skalniaki".
Na stronie p. Radziula pokazane są dwie książki pod tym tytułem (jakby dwie części), w księgarniach
dostępna jest tylko jedna - czy to te same dwie książki zebrane w całość czy po prostu jedna z części jest niedostępna?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Byłam dzisiaj na działce -szaro ,buro ,ale jeden szczegół rozjaśnił mój nastrój - Ciemiernik ma pąki !
Czyli dobrze mu na nowej ziemi
Deszczowy? Nie ma sprawiedliwości na tym świecie - ja znów polatam z konewką
U mnie, owszem, zachmurzenie... ale bez opadów i raczej się nie zanosi na nic konkretniejszego...
Dziwny ten sezon...
U mnie, owszem, zachmurzenie... ale bez opadów i raczej się nie zanosi na nic konkretniejszego...
Dziwny ten sezon...
-
magdala
U nas nawet kałuże się porobiły!
Teraz na termometrze prawie 10 stopni.... Dla własnej wygody - taka zima bardzo mi się podoba ,ale dla natury prawdopodobnie
to nie jest dobre.
Teraz na termometrze prawie 10 stopni.... Dla własnej wygody - taka zima bardzo mi się podoba ,ale dla natury prawdopodobnie
to nie jest dobre.
My patrzymy na pogodę przez pryzmat naszego ogrodu
Dziś taksówkarza uświadomiłam o znaczeniu dla przyrody deszczu przed nastaniem mrozów
Myślał, że da pasażerce okazje do ponarzekania, a doczekał się wykładu
Magdo, ja myślę, że przyroda poradzi sobie, nie raz na stulecie takie anomalia. Owszem, kilka obcych klimatycznie roślin może komuś wypaść, ale tragedii ogólnokrajowej nie będzie. Chyba
Dziś taksówkarza uświadomiłam o znaczeniu dla przyrody deszczu przed nastaniem mrozów
Myślał, że da pasażerce okazje do ponarzekania, a doczekał się wykładu
Magdo, ja myślę, że przyroda poradzi sobie, nie raz na stulecie takie anomalia. Owszem, kilka obcych klimatycznie roślin może komuś wypaść, ale tragedii ogólnokrajowej nie będzie. Chyba
-
magdala
Oj ,SiberioSiberia pisze: Myślał, że da pasażerce okazje do ponarzekania, a doczekał się wykładu![]()
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No ,jesień mamy nietypową -do czego innego jesteśmy przyzwyczajeni.
Właśnie wróciłam do domu - "na mieście" widziałam kwitnącą Forsycję....
przycinamy róże...???