Ogród Maryli cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Maryli cz.3

Post »

Witajcie dziewczyny bardzo mi miło że jeszcze o mnie pamiętacie...
Niestety już za kilka dni opuszczam swoje włości, ale takie życie...

Jagoda czasu miałam bardzo mało,przez kilka dni nie da się nadrobić prawie trzech miesięcy,ale
córka stara się raz lepiej raz gorzej ogólnie nie najgorzej...

Agnieszko hortensji Phantom nie mam u siebie nie natrafiłam na nią u siebie w sprzedaży a warta zainteresowania...
Różyczki o które pytasz to są właśnie te zeszłoroczne The Fairy,te zółte są rewelacyjne,szybko przyrastają w ładne gęste krzaczki kwitną na okrągło,bordowe też ładnie kwitną,ale wypuszczają dłuższe pędy,najgorzej z pomarańczowymi po zimie została się jedna która nic a nic nie urosła i miała przez lato jednego kwiatka...

Dla Was hibiskus bylinowy i różyczka The Fairy...

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Marylo to nie wiarygodne że właścicielka jest nie obecna od dłuższego czasu, a ogród jak zawsze wypielęgnowany i utrzymany w nienagannym stylu. Jak Ty to robisz ?.
Pozdrawiam Zenek
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe zdjęcia, wspaniałego ogrodu. Córka na medal się spisała.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystko piękne i takie zadbane. :tan a ja mam pytanie co to za zawilec ten biały i ta trawka na tle tui. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marylko Twój ogród tak cudownie wypielęgnowany, jakbyś w nim przebywała na co dzień.
Zdjęcia przepiękne. ;:138
Ja także uważam, że hortensja Limelight na pierwszym miejscu, na drugim Vanille Franse, a na trzecim moją faworytką Pinky Winky. :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marylko, wspaniale wygląda twój ogród w sierpniowym słońcu ;:138 Róże piekne.
Widziałam rabatę obsadzoną starcem(?) Zadowolona jesteś?
Szukam srebrnej rośliny do towarzystwa różom, wiem, ze on w zasadzie roczny ale ... zadowolona jesteś?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Zenku...ogród wypielęgnowany dobre sobie :;230 na zdjęciach nie widać wszystkiego...ale tak serio to zakasałam rękawy uruchomiłam wszystkie sprzęty ogrodnicze i ogólny efekt jest w miarę do przyjęcia... :D

Oli witaj,dziękuje za wizytę ...córka była zmuszona przyciąć,podlać i skosić trawę w innym wypadku to trzeba by było użyć rotacyjnej... :D

Aniu trawka o którą pytasz to rozplenica japońska a zawilec też japoński ale odmiany niestety nie znam... :D

Witaj Tereso dziękuje bardzo... hortensje bukietowe są jednak niezawodne i to mi w nich bardzo odpowiada,poza podlaniem i przycięciem wiosną są bezobsługowe a takich bylin i krzewów mi teraz potrzeba... :D

Dorotko na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona że starca, pomimo tego ze to roślina jednoroczna to zawsze gości w kilku krzaczkach w moim ogrodzie i często ładnie przezimuje na wiosnę go przycinam i ładnie odbija,mam nadzieje że teraz tez tak będzie,pierwszy raz mam go w takich ilościach i dobrze by było gdyby z tych samych krzaczków mieć go w przyszłym roku... :D

Wybaczcie że nie zostawiam śladu w Waszych wątkach,obiecuję nadrobić zaległości... :oops:

Kilka pozostałych widoków z ogrodu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widoczki...mmm... ;:180
Marylu co rośnie na słupie elektrycznym...bluszcz,winobluszcz a może coś innego?...świetnie to wygląda,takie wypasione,dorodne... :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ogród wygląda jak zwykle pięknie mimo przemijającego lata :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Świetne są te szerokie plany z panoramą ogrodu - wtedy naprawdę podziwiać można kompozycję rabat , ścieżek , dodatków.Późne lato pięknie rozgościło się w Twoim ogrodzie !
Pisałaś o HORTENSJACH - zgadzam się z Tobą w kwestii medalowego miejsca H. Limelight,która mam w dwu miejscach i jestem nią zachwycona. Vanille Fraise , dwuletnia , jeszcze u mnie nie kwitła, wyraźnie coś jej nie pasuje :( Anabell też jest ładna i kwitnie obficie , ale ... pod ciężarem kwiatowych kul pokłada gałązki, niestety.
Napisz proszę , jak ( na jaką wysokość ) przycinasz każdą z tych trzech hortensji i czy u Ciebie Vanille Fraise ma dużo słońca ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

:wit Marylko dziękuję ca cudowne widoczki ;:63 ;:63
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witam niedzielnie...niestety nie ma mnie już w moim ogrodzie :cry: pozostały tylko fotki...

Graźiu witaj na słupie mam posadzony winobluszcz pięcioklapowy,świetnie go porasta,ale muszę go trzymać w ryzach by nie wchodził poza wyznaczone mu miejsce,kilka razy w sezonie wycinam wszystkie dolne pędy... :D

Witaj Marto... niestety lato prawie mija,jesień wchodzi do ogrodu,nastaje czas sadzenia cebul który u mnie będzie bardzo opuźniony... :D

Witaj Ewelino moją hortensję Vanille wiosną przesadziłam w pełne słońce i wkońcu zakwitła,posadzona w cieniu niestety nie pokazała kwiatów,teraz były piękne,ale niestety szybko na upałach traciły swój kolor...
Przycinałam je wycinając wszystkie słabe i cienkie pędy boczne o ile takie były i zostawiałam po dwa oczka na pędzie od wcześniejszego przycinania ... :D

Witaj Dzidziu dziękuje bardzo za odwiedziny...cieszę się bardzo że mogłam sprawić Ci przyjemność... :D

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Piękne widoczki z ogrodu Przy takiej powierzchni na pewno musisz wkładać wiele pracy w jego utrzymanie
Paulina
olaw80
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 sie 2011, o 22:31

Post »

Witaj :wit
jestem u Ciebie pierwszy raz i po prostu nie mogłam przestać przeglądać :D
Piękny ogród ;:138
A rabata z trawami :heja
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alexandra
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Marylko, masz ładne, duże kępy traw, moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie to zakątek brzozowy :) Widzę,że masz trochę róż, mnie róże trochę zawróciły w głowie, nie wiem czy to dobrze dla mojego ogrodu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”