Piękny ogródek, piękne roślinki, a urwisy
Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Witaj Ilonko
wpisuję się żebyś mi nie uciekła
i wracam czytać raz jeszcze
cudowności
Nie robią ogrodowych szkód aby?
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też zwróciłam uwagę na kolor tych marcinków,jest w moim ulubionym kolorze.Shirall pisze:ale śliczne marcinki......ten kolor.......śliczności
![]()
![]()
muszę sobie takie poszukać bo mi się diabelnie podobają!
Czy w realu też mają taki kolor?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marzenko ta trawka według Mariusza Surowińskiego to Pennisetum alopecuroides 'Black Beauty' ja ją kupiłam jako Moudry, ale ta ponoć w Polsce nie kwitnie więc myślę, że Mariusz wie lepiej skoro trawy sprzedaje, na 4 stronie mojego wątku pokazana jest w pełnej krasie. Nie udało mi się jeszcze jej rozmnożyć, co prawda kilka żdziebełek się wysiało i zobaczymy co z nich będzie, wiem że powinnam ją wykopać na wiosnę i podzielić, bo tak prawdopodobnie uzyskuje się nowe sadzonki, ale trochę mi jej szkoda. Obok niej posadziłam na wiosnę podobną chyba bardziej żółtą z brązowymi baźkami, od jednej z naszych forumowiczek, ale nie znam jej nazwy, mam nadzieję, że będą się ładnie komponowały
Iwonko naprawdę mam jeszcze sporo do zrobienia, tam gdzie jeszcze bałagan to nie robiłam fotek
, a poza tym mam jeszcze parę pomysłów do zrealizowania, ale w tym sezonie to już chyba nie dam rady z braku czasu a przede wszystkim finansów
Marta miałam je w swoim wątku sprzedażowym, ale nie miałam fotek, może na wiosnę się czymś po prostu wymienimy?
Agatka tak mają taki kolor, aparat nie przekłamuje, mam jeszcze te jasno fioletowe, ale te bordowe kwitną znacznie prędzej.
Krysiu, kurcze nie dostałam tej siatki, ale jeszcze będę szukać, a tyle razy kupowałam włoszczyznę w takiej siatce, no ale nie pomyślałam, żeby zostawić, ech Polak mądry po szkodzie. Wiesz ja jednak wolę te wiosenne porządki, kiedy jeszcze wszystko przed, a męża z sekatorami do takich rzeczy nie "dopuszczam"
Pamelko cieszę się, że wpadłaś, Ty to masz dopiero cudeńka
jak przejrzę do końca Twój wątek, który zaczęłam ogladać to napiszę Ci coś nie coś, a urwisy póki co szkód nie robią, chodzą codziennie na spacerki, żeby sie wybiegać, a tam gdzie muszę to wstawiam płotki, aby przypadkiem czegoś nie stratowały.
Aniu, tak w realu też mają taki kolor, może na wiosnę znów zrobimy jakieś "machnium"
, o sklerozo tę drugą rozplenicę (o której pisałam Marzence na samej górze) to mam przecież od Ciebie, znasz może jej nazwę?
Uff, mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam, bardzo cieszę dziewczyny z Waszych odwiedzin i wpisów
Iwonko naprawdę mam jeszcze sporo do zrobienia, tam gdzie jeszcze bałagan to nie robiłam fotek
Marta miałam je w swoim wątku sprzedażowym, ale nie miałam fotek, może na wiosnę się czymś po prostu wymienimy?
Agatka tak mają taki kolor, aparat nie przekłamuje, mam jeszcze te jasno fioletowe, ale te bordowe kwitną znacznie prędzej.
Krysiu, kurcze nie dostałam tej siatki, ale jeszcze będę szukać, a tyle razy kupowałam włoszczyznę w takiej siatce, no ale nie pomyślałam, żeby zostawić, ech Polak mądry po szkodzie. Wiesz ja jednak wolę te wiosenne porządki, kiedy jeszcze wszystko przed, a męża z sekatorami do takich rzeczy nie "dopuszczam"
Pamelko cieszę się, że wpadłaś, Ty to masz dopiero cudeńka
Aniu, tak w realu też mają taki kolor, może na wiosnę znów zrobimy jakieś "machnium"
Uff, mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam, bardzo cieszę dziewczyny z Waszych odwiedzin i wpisów
oooo nie ma problemu!

-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Muszę przyznać że ta Twoja rosplenica jest po prostu piękna choć na tych ostatnich zdjęciach tego nie widać. Dopiero gdy wróciłem na Twoją 4 stronę to to cudo mnie powaliło 
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Może będziesz miała te marcinki wiosną na sprzedaż , są śliczne .
- ilona2715

Krzysiu ona dopiero zaczyna "spektakl' mam nadzieję, że za miesiąc pokaże na co ją stać.
Agatko myślę, że coś się znajdzie, chyba zacznę spisywać chętne osoby, aby i dla mnie coś zostało
Agatko myślę, że coś się znajdzie, chyba zacznę spisywać chętne osoby, aby i dla mnie coś zostało
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Ilona,ja oczywiście jestem chętna na następną wymianę,zapisz mnie na te śliczne marcinki.ilona2715 pisze: Aniu, tak w realu też mają taki kolor, może na wiosnę znów zrobimy jakieś "machnium"![]()
![]()
, o sklerozo tę drugą rozplenicę (o której pisałam Marzence na samej górze) to mam przecież od Ciebie, znasz może jej nazwę?
Nazwy odmianowej mojej rozplenicy nie znam,dostałam ją od sąsiadki,który wtedy jeszcze nie przywiązywała wagi do nazwy odmianowej.
Wiem,że kupiła ją na rynku.Sporo już tych moich rozplenic powędrowało w Polskę,może komuś uda się ją rozpoznać.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ilona2715

Okey, zapisuję Cię Aniu na te Marcinki, rezerwuję też dla Shirall i Agatki123, na razie więcej nie obiecuję, bo nie wiem ile ich będzie, ale Wy macie zaklepane.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Faktycznie-marcinki dają po oczach
.
Muszę zobaczyć może i moje takie będą?
Muszę zobaczyć może i moje takie będą?
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
dzięki kochana jesteś!

- AGP-ON
- 200p

- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Kontakt:
uuu, nie chwaliłas się Marcinkami - cudne są 
- ilona2715

Grzesiu były w mojej ofercie, ale nie miałam zdjęcia (str. 7), później, gdy już miały pąkówki do kwitnięcia, wycofałam je ze swojej oferty, pozostały tylko te fioletowe, a pisałam, że nie gryzę
i trzeba się pytać 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,twój ogród jest piękny o każdej porze roku,można oglądać twoje zdjęcia bez konca.