Ta HOSTA to niewielka "Fire and Ice" .Miiriam pisze:Jakie piękne te hosty .. takiej chyba nie mam jeszcze - co to za odmiana???
Mój Palibin nie przetrwał pierwszej zimy .. czy może to sprawa nornic ... nie wiem , ale po takim komentarzu kupię go jeszcze raz![]()
Jeśli Twój LILAK padł to raczej za sprawa nornic ( zresztą możesz to sprawdzić oglądając korzenie). Ten krzew u mnie jeszcze nigdy nie przemarzł. Jednak jeśli masz możliwość kup go sobie koniecznie i posadź najlepiej w pobliżu domu, hamaka , huśtawki ... ślicznie pachnie , bije na głowę klasyczne bzy, warto więc mieć go tam , gdzie często przebywamy.
No , trawnik wreszcie wygląda jak ... trawnik , choć w tym roku bardzo długo regenerował się po zimie .patkaza pisze: trawniczek-bajka
po ilu latach zakwitła ci wisteria? możesz pokazać ją w całości?
WISTERIA biała zakwitła chyba już w trzecim roku, gorzej było z niebieską - ta na kwiaty kazała mi czekać z pięć lat ! Za to , gdy już raz zakwitły można liczyć na kwitnienie co roku , oczywiście jeśli nie zmarzną zimą

Co do zdjęcia całości - proszę bardzo : widać ,że góra jest cała sucha, ale będzie stanowiła "rusztowanie " dla zdrowych pędów.