Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Post »

Daluś, piękne kolorowe wspomnienia :D Bardzo mi się podobają Twoje ciemierniki.
Z zimowymi zdjęciami na pewno zdążysz :lol: U mnie śniegu mnóstwo, na pewno długo się utrzyma.
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalu ! Wczesnowiosenne różowości zaakceptowałam... A jak się nazywa ta azalia biała z różowymi smużkami ? Ładna jest ! Może bym ją posadziła na rabacie z tymi moimi paskudami, żeby odwrócić uwagę...
Fajnie wyglądają duże grupy szafirków u stóp niskich iglaków ! Zapisałam ten pomysł do skopiowania.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pocieszasz Dalu tymi kwiatkami, ale daleko jeszcze do pierwszych promyków wiosny.
Przed nami święta a potem jeszcze przynajmniej 2 miesiące zimy
Oby szybko przeleciała. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

E tam, zima szybko przeleci tylko trzeba sobie jakieś zajęcie znaleźć.
Też jestem ciekawa moich nowych ciemierników. Mam nadzieje, że któryś okaże się ciemny a nawet jak nie to też będę zadowolona. Lubię ciemierniki :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Noooo, ja też lubie ciemierniki...tylko ani jeden sie jeszcze u mnie nie uchował :;230
Ale będzie dobrze, w końcu musi sieudać :-)
Te floksiki Drummonda sąprześliczne!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, a dlaczego ma się nie udać? Posadź je tylko w jakimś spokojnym miejscu pod krzakami i zostaw w spokoju, bo one nie lubią przesadzania.
Floksiki Drummonda są ładniutkie, ale przede wszystkim bardzo fotogeniczne :P

Dorotko, zajęcie to za chwilę będziemy miały, że ho, ho! Przynajmniej ja ;:224 Zbliżają się Święta, a to oznacza dla mnie mnóstwo pracy i wiele godzin spędzonych w kuchni :evil: Nie przepadam za tym, ale otoczona jestem samymi panami - M., synowie, tata, więc nie mam wyjścia.

Grażynko, jak już skończy się grudzień, to będzie widać jakieś światełko w tunelu...Na razie to ta zima wydaje się nie mieć końca...

Tamaryszku, też polubiłam szafirki na ciemno zielonym iglakowym tle :D A ta azalia to chyba japońska Kermesina Rosea - nieduża, półzimozielona, bardzo obficie kwitnąca :wink:

Moniko, z tym śniegiem to u mnie nie jest taka oczywista sprawa - już dzisiaj zaczęła się odwilż i śniegu z godziny na godzinę jest coraz mniej...I sama nie wiem, czy cieszyć się czy smucić :roll:

Ciąg dalszy tegorocznych doniczkowców
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dalu... jeszcze mniej więcej trzy tygodnie - i dzień zacznie się wydłużać :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A potem tylko 2 miesiące i już :heja .......będą wschodzić śnieżyce i przebiśniegi.... :tan
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Widzę, że optymizmem zawiało :;230
Ja też otoczona jestem rodem męskim, więc pracą nie bardzo się jest z kim podzielić :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ach... nie ulegajcie stereotypom :;230
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Coś mi się zdaje, że tu zimy nikt nie lubi i gdybym nie siedziała przy oknie zapomniałabym jaka to pora roku, tak tu pięknie i kwieciście. Piękny zrobiłaś przegląd Dalu, wszystko mi się podoba a zielone drzwi i okna najbardziej :tan Pokazałaś zdjęcie jukki, takie super sztywne liście, przypomniało mi się że miałam związać swoje jukki i trytomy by wiosną wyglądały tak jak Twoje, niestety za późno
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Nie ulegajcie stereotypom, dobrze Gosia mówi, trzeba panów włączać do prac domowych,
naprawdę potrafią wiele i dobrze im to idzie :lol:
Dalu, ja mam litodorę (inaczej nawrot), zimowała już u mnie, a wiesz, że wschodnie zimy to ho, ho :roll:
Po zimie była trochę niemrawa, przycięłam i dość ładnie kwitła.
Okryta była .... śniegiem, nie wiedziałam, że wrażliwa na mrozy.
Ja robię białe zdjęcia, jak zima na to zasługuje, to ją doceniam :wink: .
A potrafi być piękna, czasami ............... .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Daluś bogatego :wit :wit

Obrazek
x-d-a

Post »

Bożenko, dzięki, ale Mikołaj miał tyle dzieci do obdarowania, że w tym roku daliśmy mu wolne i cierpliwie poczekamy na prezenty pod choinką :P

Elu, piękna zima? Słusznie dodałaś: czasami. W górach, w czasie ferii owszem :!: Ale jak trzeba jechać samochodem do pracy w błocie pośniegowym, przedzierać się do urzędu, kiedy wiatr śnieg ci w oczy zawiewa, codziennie walczyć ze zwałami śniegu , aby uczynić przejezdną, a właściwie "wyjezdną" własną posesję, po każdym wyjściu na dwór wyczesywać z piesków kilogramy kulek lodowych przyczepionych do łapek i brzuszka, patrzeć z niepokojem na roślinki i głodujące ptaszki (dokarmiam!), to za taką zimę dziękuję :!:
Dzięki za informacje o litodorze; może w takim razie przetrwa tę zimę...
A na włączanie MOICH panów do prac domowych, to już u mnie za późno. I nie ukrywam, że to moja wina. Skoro nie nauczyłam ich tego jak byli w domu, to teraz na pewno to mi się nie uda. A poza tym jak już przyjeżdżają do nas na Święta, to chcę im wynagrodzić te miesiące byle jakich obiadków, kawalerskich posiłków, no i mam za swoje...Tata ze względu na wiek już tylko odpoczywa, M. się stara, czasami pojawia się w kuchni, ale bardziej przeszkadza niż pomaga, a synowie jak nakryją do stołu to już są z siebie bardzo dumni ;:224

Lawendo, ja też z przyjemnością oglądam letnie zdjęcia, chociaż nie zawsze mam koncepcję jak je pokazać, jakiego klucza się trzymać...Gatunkami, kolorami kwiatów, poszczególnymi fragmentami ogrodu? Czasami robi się fotkowy misz-masz, za co przepraszam, ale najważniejsze, że można wrócić do wiosny i lata i pogadać sobie o roślinkach :lol:

Gorzatko, ja teoretycznie bardzo nie chcę ulegać stereotypom, ale nie zawsze mi się to udaje w praktyce ;:224 Nie mam córki, a synowie, mimo że wychowywani podobnie, są zupełnie różni, także w kwestiach porządkowych i kulinarnych...Tak czy siak, od kilku lat mieszkają sami i muszą sobie radzić - sprzątać, robić zakupy, prać, gotować.

Dorotko, jakoś ciągle trudno nam kobietom sprawiedliwie podzielić prace domowe, zwłaszcza jeżeli wydaje się nam, że pewnych rzeczy nikt nie zrobi lepiej jak my...Ja czekam z niecierpliwością na synowe, nawet nie żeby zwalić na nie jakieś prace domowe, ale zawsze marzyłam o córce ;:108 No i w ogóle wokół mnie sami panowie, więc jakieś dziewczyny do pogaduszek by się przydały; albo żeby wzmocnić damskie lobby chociażby w celu przegłosowania meczu w TV na rzecz n.p. fajnego koncertu :lol:

Grażynko, Gosiu, być może ten rok był taki nieciekawy od samego początku, a jak przyjdzie 2011 to już będzie tylko fajnie i dobrze ;:108 Tego się więc trzymajmy !

Dzisiaj znowu temperatury na plusie, ale oprócz tego rano kilka godzin coś białego i mokrego sypało z nieba, więc znowu trzeba było odśnieżać, odbłocać? Buty mokrusieńkie, mgła unosi się nad górami, jest biało, wilgotno, błotniście...
A tak było jeszcze parę miesięcy temu i tak będzie za kilka miesięcy. Naprawdę. Wczesna wiosna:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu ;:196 z tym prezentami mikołajkowymi u nas tak samo ,tylko dzieci .
A szczególnie Amelka .

Zdjęcia wiosenne piękne szczególnie jak za oknem biało.

Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”