Życzę powodzenia w uprawie zawilca narcyzowego i znalezienia tegoż czosnka. Będę podziwiać potem u Ciebie całe łany
Ogródek pstrokaty
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty
Janku, ładnie powiedziałeś (znaczy napisałeś) I bajecznie wygląda tawuła jako tło tych tulipanów.
Życzę powodzenia w uprawie zawilca narcyzowego i znalezienia tegoż czosnka. Będę podziwiać potem u Ciebie całe łany

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jankuwprowadziłam Cię w błąd myślałam o delospermie a napisałam lewizja .
Oczywiście liwizje też są piękne ale nie kwitną cały czas no i u mnie gniją z nadmiaru deszczów

Oczywiście liwizje też są piękne ale nie kwitną cały czas no i u mnie gniją z nadmiaru deszczów

- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Miałem trzy kolory delospermy ale ostatniej zimy nie przeżyły.Próbować jeszcze raz?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Pewnie że próbuj ,mnie przeżyły i wiosną za szybko odkryłam igliwie i poszły a potem jednak wyszły ale dostałam też z forum od adamiana i drazda , w tym roku zrobiłam po jednej sadzonce żółtej i różowej i wstawiłam do piwnicy.
Te fioletowe kwitną aż do jesieni cały czas obficie . A portulaka sama potem będzie Ci się siała więc też będzie kolorowo .
Genia
Te fioletowe kwitną aż do jesieni cały czas obficie . A portulaka sama potem będzie Ci się siała więc też będzie kolorowo .
Genia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Janku przybiegłam z rewizytą
Czytam, że nie przezimowały Ci delospermy, ja miałam 2 odmiany, różową i żółtą. Różowa niestety nie przetrwała zimy, a żółta pięknie przezimowała, ale nie zakwitła wredniara
mam nadzieję, ze w przyszłym roku wreszcie pokaże na co ją stać i zaprezentuje swoje kwiatuszki
Roślinki skalne, to moja pierwsza ogrodowa miłość i nie przemijająca, a U Ciebie mnóstwo tych cudeniek, więc będę z przyjemnością śledzić ich pokaz
Czytam, że nie przezimowały Ci delospermy, ja miałam 2 odmiany, różową i żółtą. Różowa niestety nie przetrwała zimy, a żółta pięknie przezimowała, ale nie zakwitła wredniara
Roślinki skalne, to moja pierwsza ogrodowa miłość i nie przemijająca, a U Ciebie mnóstwo tych cudeniek, więc będę z przyjemnością śledzić ich pokaz
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
WITAJ JANKU. Także lubię wszelkie tawuły, tawułki i tawułeczki. Również mam tę białą o pałąkowatych pędach. Rośnie sobie u mnie pod dębem i dobrze jej.
- magry

Witam
jackon,ankha,e-genia,AGNESS,wanda7.
Nie samymi skalniakami mój ogródek stoi.Są też bylinki wyższe.Moje skalniaki to też pseudo skalniaki.Czesi mają ładne ale
u nich łopatą dwa razy machnąć i jest skalniak.I w tych roślinkach też wyspecjalizowani.Ale cieszmy się z tego co mamy
a z roku na rok swoje upiększajmy.Delospermy,na zakupową listę,już weszły.Tawuły lubię za obfite kwitnienie i mam ich 5 szt.
Nie samymi skalniakami mój ogródek stoi.Są też bylinki wyższe.Moje skalniaki to też pseudo skalniaki.Czesi mają ładne ale
u nich łopatą dwa razy machnąć i jest skalniak.I w tych roślinkach też wyspecjalizowani.Ale cieszmy się z tego co mamy
a z roku na rok swoje upiększajmy.Delospermy,na zakupową listę,już weszły.Tawuły lubię za obfite kwitnienie i mam ich 5 szt.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry

Przekwitły tobołki,ukwap i goryczka w pełni kwitnienia a erigeron aureus Distler uznał,że teraz czas na niego.
zdj.nr 67.

zdj.nr 67.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Przecudne goryczki , Twoje chyba bardziej niebieskie niż moje , albo mój aparat może nie robi tak dobrych zdjęć .
Genia
Genia
- magry

One są wszędzie takie same.Fotograf ze mnie słaby.Ja nawet nie wiem jaki to aparat.Muszę zaraz obejrzeć go.To spadek od
córki.
córki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

To dobry spadek masz od córki moje nie wychodzą takie niebieskie , nie robi też pięknych czerwonych kwiatów , floksy też nie wychodzą tak jak w rzeczywistości .
Najładniej wychodzą liliowce i irysy nie wiem czemu ?
Genia
Najładniej wychodzą liliowce i irysy nie wiem czemu ?
Genia
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku ten Twój skalniak z goryczkami, to cud natury, jest przepiękny, że nie wspomnę o tym erigeronie.
Wiele roślin u Ciebie oglądam pierwszy raz w życiu.
A zawilec Narcyzowy także śliczny, myślałam, że ten sam, co wielkokwiatowy, a one zupełnie się różnią.
Wiele roślin u Ciebie oglądam pierwszy raz w życiu.
A zawilec Narcyzowy także śliczny, myślałam, że ten sam, co wielkokwiatowy, a one zupełnie się różnią.
- magry

Tajka- Jak wcześniej powiedziałem,mój ogródek,nie samym skalniakiem stoi.Tych większych też trochę znajdzie się.Tego
jegomościa na pewno znasz.Szybko przyrasta i rozsiewa się a mrówki lub wiatr pomagają mu znależć się daleko od
mamusi.No,to trochę oddechu od skalniaków.
zdj.nr 68-Campanula latifolia var.macrantha.

jegomościa na pewno znasz.Szybko przyrasta i rozsiewa się a mrówki lub wiatr pomagają mu znależć się daleko od
mamusi.No,to trochę oddechu od skalniaków.
zdj.nr 68-Campanula latifolia var.macrantha.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Wspaniale masz tyle jeszcze niebieskości kwitnie, goryczki, dzwonki, ja dopiero kilka posadziłam,
muszę jeszcze dosadzić wiosną, szczególnie pełne dzwonki
muszę jeszcze dosadzić wiosną, szczególnie pełne dzwonki
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JANKU
Zachwycił mnie krzaczor erigeronu. Mój po ostatniej powodzi padł ale go zdobyłam.
Zachwycił mnie krzaczor erigeronu. Mój po ostatniej powodzi padł ale go zdobyłam.