Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
A propos Hajdrowskich,dzwoniłam ,wysłałam e-maila ,dostałam odpowiedź ...listę ,ale nic specjalnie nowego nie było... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Aniu Różana - wiosną... na Klimeckiego. Musisz przyjechać... to w porze, kiedy moje siewki ostróżek są akurat do wydania
A.... Igorku.... widzisz... Tak to jest jak się robi sto rzeczy na raz... Dorotka pisała o tym pełzającym, a ja myślałam o tym sterczącym. No, to tego mirtowatego jest nieco mniej... ale coś się znajdzie
Nelu - no... to byle do wiosny
A.... Igorku.... widzisz... Tak to jest jak się robi sto rzeczy na raz... Dorotka pisała o tym pełzającym, a ja myślałam o tym sterczącym. No, to tego mirtowatego jest nieco mniej... ale coś się znajdzie
Nelu - no... to byle do wiosny
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Myślę, że tym razem, to wielce prawdopodobne 
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i sypnęło. A ja mam opony nie zmienione. Róże będę mogła okopać dopiero w sobotę, bo jak tak po ciemku - z latarką by głupio wyglądało, nie?
Jak na listopad, to mieliśmy naprawdę fajną pogodę, a 14 to faktycznie pięknie było. Targi wiosenne to jeszcze dla mnie odległa przyszłość, ale listę zakupów to już można zrobić
.
Jak na listopad, to mieliśmy naprawdę fajną pogodę, a 14 to faktycznie pięknie było. Targi wiosenne to jeszcze dla mnie odległa przyszłość, ale listę zakupów to już można zrobić
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Znaczy w maju też jeszcze mogą byćaleb-azi pisze:... to w porze, kiedy moje siewki ostróżek są akurat do wydania![]()
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja całą zeszłą zime przejeździłam na letniakach.Zielona_Ania pisze:No i sypnęło. A ja mam opony nie zmienione.
Nie narzekałam, no ale w tym roku m. zmienił. Może jednak nie chce stracić żony
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Aniu Różana - czyli jesteśmy umówione
Aniu Zielona - co tam wyglądem się przejmować ... po nocy i tak nic nie widać, nawet przy latarce
A czas prędko zleci, ani się nie oglądniesz a tu sami znajomi na Klimeckiego
Lista zakupów już długa... co będzie do wiosny
No a do tego dochodzą impulsy, przymusy i niebywałe okazje
A poza tym czasem sobie trzeba humor poprawić
No, teraz to kolejki dłuższe do wymiany... Zmieniaj te opony, na drogowców nie masz co liczyć... nie jest zaskakujące, że są zaskoczeni
Joluś - pewnikiem będą, musiałby być pomór pomrowów, żeby je zgładzić, ale tego nie przewiduję. Tylko wiesz, będzie loteria z siewkami.... ale każdy los wygrany, bo niebieska
Białe i różowe nie chcą się same rozsiewać
Goś - przenikliwa analiza
Z pewnością nie chce stracić żony, cóż on biduś by począł sam...
Sezon na infekcje, grypy i przeziębienia rozpoczęty... Więc zaserwuję na dobranoc czosnek. Może być i na dzień dobry, tylko później lepiej trzymać bliźnich na dystans, dla ich dobra rzecz jasna.

Aniu Zielona - co tam wyglądem się przejmować ... po nocy i tak nic nie widać, nawet przy latarce
Joluś - pewnikiem będą, musiałby być pomór pomrowów, żeby je zgładzić, ale tego nie przewiduję. Tylko wiesz, będzie loteria z siewkami.... ale każdy los wygrany, bo niebieska
Goś - przenikliwa analiza
Sezon na infekcje, grypy i przeziębienia rozpoczęty... Więc zaserwuję na dobranoc czosnek. Może być i na dzień dobry, tylko później lepiej trzymać bliźnich na dystans, dla ich dobra rzecz jasna.

- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bardzo lubię czosnek i czosnki ozdobne. Posadziłam kilka gatunków w październiku.
Oj, lista będzie strasznie długa, ale te niebywałe okazje, to mnie bardziej jeszcze przekonują
Humor dobry na dobra noc -a sny jakie będą? Czosnek, to może być i horror z Transylwanii 
Oj, lista będzie strasznie długa, ale te niebywałe okazje, to mnie bardziej jeszcze przekonują
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Czosnki i ja sadziłam, tym razem niskie, do towarzystwa różom a jakże
Musze wymyślić jakąś zachętę-zanętę dla M. coby chciał mnie wiosną przywieźć do Krakowa samochodem. Podróż autobusem z krzakami róż to nie jest to co lubię najbardziej
Musze wymyślić jakąś zachętę-zanętę dla M. coby chciał mnie wiosną przywieźć do Krakowa samochodem. Podróż autobusem z krzakami róż to nie jest to co lubię najbardziej
- pamelka

Czy ten pierwszy to Hair
A ostatnie to raczej już nie czosnek
Ornithogalum arabicum pełną gębą
Nieprawdaż
Oj, to nie jest chyba śniedek, choć łudząco podobny...do tego mego zwisłogłowego, pamiętasz?
Jest tyle powodów, by kupować rośliny! A tak mało, by ich nie kupować...straszne...Ktoś kiedyś zapytał któregoś z alpinistów, dlaczego wspina się na te góry...Odrzekł : "Bo są..." No jak tego nie zastosować w ogrodnictwie? 
Iza, to straszne! Bo prawdziwe! Jaki trudny jest żywot ogrodnika! Ja to właśnie tak na sobie odczuwam!aleb-azi pisze: No a do tego dochodzą impulsy, przymusy i niebywałe okazjeA poza tym czasem sobie trzeba humor
![]()
poprawić
-
*aga*
- 50p

- Od: 20 wrz 2008, o 11:26
I jeszcze takim
- mam nadzieję, że taki widoki sprawi przyjemność gospodyni tego wątku...

pozdrawiam
Aga
Aga
- pamelka

No i znalazłam czosnek czarnyartam pisze:Oj, to nie jest chyba śniedek, choć łudząco podobny...do tego mego zwisłogłowego, pamiętasz?![]()
A mój śniedek taki podobny

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Świat czosnków ,pomijając te z ząbkami...
,miałam przyjemność poznać dopiero w tym roku... ,zapamiętałam tylko giganteum ...i sztyletowaty Allium siculum. Posadzone przy różach pewnie też mają właściwości odstraszające wszelkie żyjątka ,których nie znosimy...
Śniedek to ,czy czosnek ...piękny jest
Śniedek to ,czy czosnek ...piękny jest
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości