Kasiu czy Baywatch też masz od pana P.? W Jego katalogu wygląda zupełnie inaczej. Moja jeszcze inaczej
Ogródek wśród lasów i pól cz.2
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek wśród lasów i pól cz.2
Iza , nie dobijaj nas...Jesteś kolejną osobą , która "zgłasza" pomyłki u Pajdy.Czyżby jedyne nieomylne (do tej pory) źródło skończyło się? 
Sprawdziłam w katalogu - na zdjęciu rzeczywiście inaczej wygląda....Mnie podoba się bardziej ta Kasi, niż ta ze zdjęcia
Sprawdziłam w katalogu - na zdjęciu rzeczywiście inaczej wygląda....Mnie podoba się bardziej ta Kasi, niż ta ze zdjęcia
Pozdrawiam,Małgorzata
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje drogie liliomaniaczki to jest na pewno Baywatch. Mam ją od p. Pajdy i rośnie u mnie już 3 lata. Tak była wybarwiona w poprzednich latach

W tym roku niektóre moje lilie są słabo wybarwione, miedzy innymi Baywatch. To dziwne zjawisko w tym roku występuje nie tylko u mnie i nie wiem jaka jest tego przyczyna.
kaśka

W tym roku niektóre moje lilie są słabo wybarwione, miedzy innymi Baywatch. To dziwne zjawisko w tym roku występuje nie tylko u mnie i nie wiem jaka jest tego przyczyna.
No tak , teraz jest wzorcowa
Mam nadzieję,że słabsze wybarwienie nie jest przyczyną wyeksploatowania cebul.Ty je ,Kasiu, nawozisz , o ile dobrze pamiętam?Magiczna też to zjawisko u siebie zauważyła....
Mam nadzieję,że słabsze wybarwienie nie jest przyczyną wyeksploatowania cebul.Ty je ,Kasiu, nawozisz , o ile dobrze pamiętam?Magiczna też to zjawisko u siebie zauważyła....
Pozdrawiam,Małgorzata
-
babi52

Basóweczko lilia nie jest wyeksploatowana.Urosła wysoka, liście i kwiat ma dorodne, zdrowe tylko wybarwienie kwiatu dziwne blade.
kaśka
No to bardzo mnie to cieszy ,Kasieńko. Gdzieniegdzie na forum czytam,że cebule maleją z roku na rok , zamiast rosnąć...I zastanawiam się , czy ktoś ma lichą ziemię , czy sprowadzane cebule są do bani.Ale skoro Twoja rośnie u Ciebie 3 rok , jest wysoka i ładna - "znaczy się" pewnie ktoś , kto tak mówi ma gorszą ziemię , a może nie nawozi... Tak sobie tylko "głośno" myślę... 
Pozdrawiam,Małgorzata
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Ketmia

- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Kasiu, no coś pięknego!!!
Że też Ty je wszystkie spamiętasz i że Ci się nie pomylą... Ja mam kłopot, żeby zapamiętać kilka odmian na krzyż ;)
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Dotyczy to również lilii? Bo u mnie przybywa małych lilijek wokół starych, natomiast kolory tych starych jakoś tak bardziej się unifikują...basow@ pisze:[...]Gdzieniegdzie na forum czytam,że cebule maleją z roku na rok , zamiast rosnąć...[...]
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Zauważyłam podobne zmiany u tulipanów
Pokazałaś że lilie doskonale się komponują
Tak czy siak w sierpniu dosadzę kilka klejnotów Babisi
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kasiu, ale masz potężna kolekcję
Piękne wszystkie
Sporo roślin w tym roku się nie wybarwia, u mnie kwitną białe hortensje (zamiast niebieskich i różowych), białe róże, które mają mieć delikatny róż, itd.
Trzeba to chyba zgonić na pogodę?
Piękne wszystkie
Sporo roślin w tym roku się nie wybarwia, u mnie kwitną białe hortensje (zamiast niebieskich i różowych), białe róże, które mają mieć delikatny róż, itd.
Trzeba to chyba zgonić na pogodę?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Patrzę na ta olbrzymią kolekcję i tak siedzę,...... tak mnie w dołku ściska,..... tak mnie piecze......
Ręka sięga po długopis.....sama pisze....... i przychodzi......
OTRZEŻWIENIE - a gdzie ty to chcesz posadzić ? ....
Babiś , gratuluję nie tylko pięknych lilii, takich okazów, ciężkiej pracy ale przede wszystkim tak pięknego całego ogrodu.
W ciężkiej ziemi jak u mnie faktycznie lilie w trzecim roku mają mniej kwiatów niż na początku i nie są tak dorodne pomimo nawożenia.
Myślę, że jednak odpowiednie podłoże zrobione przed wysadzeniem cebul robi swoje, zwłaszcza przy tych, które nie wyjmuje się z ziemi każdego roku.
Ręka sięga po długopis.....sama pisze....... i przychodzi......
OTRZEŻWIENIE - a gdzie ty to chcesz posadzić ? ....
Babiś , gratuluję nie tylko pięknych lilii, takich okazów, ciężkiej pracy ale przede wszystkim tak pięknego całego ogrodu.
W ciężkiej ziemi jak u mnie faktycznie lilie w trzecim roku mają mniej kwiatów niż na początku i nie są tak dorodne pomimo nawożenia.
Myślę, że jednak odpowiednie podłoże zrobione przed wysadzeniem cebul robi swoje, zwłaszcza przy tych, które nie wyjmuje się z ziemi każdego roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
babi52

Kochani rzadko bywam na forum bo mam bardzo pracowite lato. Jesienią wam się pochwalę a teraz cicho sza
Małgoniu, Krzysiu lilie drobnieją jak się ich nie nawozi albo zagęszczą przez cebule przybyszowe.
Dzidziu pięknie to jest u Ciebie.
Ketmia nie pamiętam wszystkich nazw zwłaszcza jak rosną u mnie pierwszy rok.Sprawę rozwiązują znaczniki.
Smokini dosadzaj babisie ja pójdę w rewanżu w róże
Anulek dziwne to zjawisko wyblakłych kolorów. Przez moment zastanawiałam się czy to nie wina stosowanych nawozów ale występuje u wielu osób w ogrodzie więc przyczyna musi być inna.
Grażynko przy sadzeniu dodaj do gleby gruboziarnistego piasku, przekompostowanej kory i trochę podłoża do rododendronów a pod same cebule garść gruboziarnistego piachu i będą pięknie rosły.Ja w ogóle żadnych cebul lilii nie wykopuję na zimę- tylko okrywam.
Kwitną obecnie.
NN

Shocking, Touching

Małgoniu, Krzysiu lilie drobnieją jak się ich nie nawozi albo zagęszczą przez cebule przybyszowe.
Dzidziu pięknie to jest u Ciebie.
Ketmia nie pamiętam wszystkich nazw zwłaszcza jak rosną u mnie pierwszy rok.Sprawę rozwiązują znaczniki.
Smokini dosadzaj babisie ja pójdę w rewanżu w róże
Anulek dziwne to zjawisko wyblakłych kolorów. Przez moment zastanawiałam się czy to nie wina stosowanych nawozów ale występuje u wielu osób w ogrodzie więc przyczyna musi być inna.
Grażynko przy sadzeniu dodaj do gleby gruboziarnistego piasku, przekompostowanej kory i trochę podłoża do rododendronów a pod same cebule garść gruboziarnistego piachu i będą pięknie rosły.Ja w ogóle żadnych cebul lilii nie wykopuję na zimę- tylko okrywam.
Kwitną obecnie.
NN

Shocking, Touching

-
babi52