Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie widziałaś pewnie golda, rośnie w pełnym słońcu i nic mu nie dolega :wink: czekam na te fotki :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale ja mówię o cyprysiku japońskim Gracillis Nana, bo gold to wiem, że ładnie wygląda w pełnym słońcu (foty mu nie cyknęłam, zapomniałam :oops: )

No to jedziemy :wink:

Na początek trawnik - było tak (ze 2 - 3 dni po nawożeniu) - jeszcze mało intensywny kolor (choć już była poprawa), i słaby wzrost (w niektórych miejscach przed nawożeniem trawa w ogóle nie rosła):

Obrazek

A po kolejnych kilku dniach:
Obrazek

Obrazek

i winogrona z monetą dla porównania :D Ciekawe, kiedy dojrzeją :roll: :

Obrazek
Obrazek

A tak rosną krzewy:

Obrazek

Jeden, rosnący przy tarasie - chce wejść już do domu :shock: (zdjęcie bokiem, nie umiem go przekręcić teraz):

Obrazek

Pomidory koktajlowe dojrzewają bez przerwy :D

Obrazek

Maliny w tym roku zaczęły wcześniej dojrzewać (fota sprzed paru dni):

Obrazek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brzoskwinia Reliance powinna być dojrzała za jakiś tydzień - dwa. Niestety owoc jest od północnej strony, więc słabo się wybarwia:

Obrazek

Śliwka nie-wiadomo-jaka (Amers lub Lepotica):
Obrazek

Tak ostatnio spędzamy czas :D

Obrazek

Louise kwitnie ponownie i ma sporo pąków:
Obrazek
Obrazek

Clair też powtarza - będzie ponad 20 kwiatów:

Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No widzisz i od razu lepiej :) piękny trawnik, mój pies miałby radochę :D :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dominiko fajny trawniczek ale winogrona tym mnie zastrzeliłaś . U mnie takie wypierdki ,że nawet pochwalić się nie ma czym . Mój ogródek jest od północnej strony tak ,że u mnie jest trochę mało słońca . Też bym z chęcia tak się w ogródku pomoczyła . Dzieciom to dobrze . CLAIR ma piękny różowy kolor a śliwy i morele już też dojrzewają . Fajne wrzosowisko .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylweste pisze:No widzisz i od razu lepiej :) piękny trawnik, mój pies miałby radochę :D :D
:lol: Tylko czy ja później bym nie miała zgryzoty :lol: (pewnie temu "staremu" by nie zaszkodził, ale nowy jeszcze pod ochroną :wink: )
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:Dominiko fajny trawniczek ale winogrona tym mnie zastrzeliłaś . U mnie takie wypierdki ,że nawet pochwalić się nie ma czym . Mój ogródek jest od północnej strony tak ,że u mnie jest trochę mało słońca . Też bym z chęcia tak się w ogródku pomoczyła . Dzieciom to dobrze . CLAIR ma piękny różowy kolor a śliwy i morele już też dojrzewają . Fajne wrzosowisko .
Wiesz Jadziu, one chyba powinny być trochę większe. No ale do zbioru jeszcze z miesiąc, może urosną. Ten na pierwszej focie to Prim - jest raczej drobny (choć nie maleńki), ale ma duże grona (u mnie nie są duże, bo to pierwsze owocowanie), i jest bardzo dobry w smaku. Strasznie po macoszemu go traktowałam w zeszłym roku, bo myślałam, że skoro mały to po co mi taki :lol: Ale próbowałam rok temu na naszym winogronowym zlocie i byłam bardzo zaskoczona, jaki jest smaczny :D Więc teraz dbam o niego :wink: A on chyba wyczuwa, bo nie dość, że pięknie zaowocował, to ma latorośl prawie grubości mojego kciuka :shock:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominiko

mój cyprysik rośnie juz 4 lata....na patelni :lol: od południa zar leje się tam z nieba...rośnie i ma się dobrze, jutro ci wstawię fotkę....
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooooo, ty u mnie a ja u ciebie :lol:
Super, czyli jest szansa że mogę go przy tarasie posadzić na widoku? Fajnie :)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominika

on u mnie dobrze rosnie i nic mu nie jest na patelni.
Jutro zrobie ci fotkę, i zobaczysz...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetnie, czekam :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

pyszne masz te winogronka, :roll:
Clair u mnie też ma tyle pąków, dobre okazy nam wybrałaś :wink: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

AniaDS pisze:pyszne masz te winogronka, :roll:
Clair u mnie też ma tyle pąków, dobre okazy nam wybrałaś :wink: :lol: :lol: :lol:
oooo a moja w doniczce skonczyła kwitnienie :(
Czekamna koniec sierpnia i wsadzamdo gruntu!
Tam zdecydowanie lepiej różom :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - no najlepsze wybieralam 8) :lol: U mnie juz kilka kwiatow rozwinietych, ach ten zapach :D

Lisiu - wysadzaj, pewnie, ze w gruncie lepiej. Ja mam ogolnie jakies problemy z roslinami w doniczkach (zwlaszcza z rozami :roll: ). Bonite musze przesadzic wreszcie. Dobrze ze Elfy juz w gruncie (niedawno wysadzone, a juz widac, jak ruszyly).

Dziewczyny - mam taki problem - nie wiem, jaka roze kupic 8)
Juz wyjasniam - wymyslilam sobie (kilka lat temu), ze przy furtce posadze pnaca roze. Furtki jeszcze nie ma, ale roza moze byc, co tam :lol:
No i chcialabym, zeby to byla taka reprezentacyjna roza, wiecie o co chodzi :wink: Waham sie miedzy Edenem i Jasmina. Za Edenem przemawiaja piekne kwiaty, ale on nie pachnie (lub slabo), no i chyba slabiej (rzadziej) powtarza kwitnienie :roll: Poza tym wiekszosc skarzy sie na powolny wzrost :roll: . Teraz Jasmina - zapach podobno super, i z tego co wyczytalam mnostwo kwiatow (dobrze powtarza chyba), ale kwiaty sa stosunkowo niewielkie :roll:

I co tu wybrac? :roll: Musze szybko podjac decyzje :roll:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem wsciekla!!! Kupilam dzis nowy zraszacz (wahadlowy tym razem, bo ostatni taki kulisty mial jakas wade i sie czasem zatrzymywal (zawsze w tym samym miejscu). Ten nowy pochodzil ze 2 godziny najwyzej i sie zatrzymal kompletnie (znaczy leje wode, ale nie przesuwa sie). Probowalam mu pomoc (popchnac), wylaczylam i znow wlaczylam i nic - kompletnie nie reaguje. Jakis trybik w tym mechanizmie prawdopodobnie byl uszkodzony i strzelil. A gwarancja niby 2 lata - to myslalam, ze jakis wiarygodny :evil: Jutro ide wymienic :x

Jakby ktos mial sprawdzone zraszacze, to prosze - poleccie mi cos - zaraz będę szukac czegos na forum :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”