Mój pas startowy, czyli wąska działka :)
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ale ja mówię o cyprysiku japońskim Gracillis Nana, bo gold to wiem, że ładnie wygląda w pełnym słońcu (foty mu nie cyknęłam, zapomniałam
)
No to jedziemy
Na początek trawnik - było tak (ze 2 - 3 dni po nawożeniu) - jeszcze mało intensywny kolor (choć już była poprawa), i słaby wzrost (w niektórych miejscach przed nawożeniem trawa w ogóle nie rosła):

A po kolejnych kilku dniach:

i winogrona z monetą dla porównania
Ciekawe, kiedy dojrzeją
:

A tak rosną krzewy:

Jeden, rosnący przy tarasie - chce wejść już do domu
(zdjęcie bokiem, nie umiem go przekręcić teraz):

Pomidory koktajlowe dojrzewają bez przerwy

Maliny w tym roku zaczęły wcześniej dojrzewać (fota sprzed paru dni):

No to jedziemy
Na początek trawnik - było tak (ze 2 - 3 dni po nawożeniu) - jeszcze mało intensywny kolor (choć już była poprawa), i słaby wzrost (w niektórych miejscach przed nawożeniem trawa w ogóle nie rosła):

A po kolejnych kilku dniach:

i winogrona z monetą dla porównania

A tak rosną krzewy:

Jeden, rosnący przy tarasie - chce wejść już do domu

Pomidory koktajlowe dojrzewają bez przerwy

Maliny w tym roku zaczęły wcześniej dojrzewać (fota sprzed paru dni):

- dominikams

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dominiko fajny trawniczek ale winogrona tym mnie zastrzeliłaś . U mnie takie wypierdki ,że nawet pochwalić się nie ma czym . Mój ogródek jest od północnej strony tak ,że u mnie jest trochę mało słońca . Też bym z chęcia tak się w ogródku pomoczyła . Dzieciom to dobrze . CLAIR ma piękny różowy kolor a śliwy i morele już też dojrzewają . Fajne wrzosowisko .
- dominikams

- dominikams

Wiesz Jadziu, one chyba powinny być trochę większe. No ale do zbioru jeszcze z miesiąc, może urosną. Ten na pierwszej focie to Prim - jest raczej drobny (choć nie maleńki), ale ma duże grona (u mnie nie są duże, bo to pierwsze owocowanie), i jest bardzo dobry w smaku. Strasznie po macoszemu go traktowałam w zeszłym roku, bo myślałam, że skoro mały to po co mi takiJAKUCH pisze:Dominiko fajny trawniczek ale winogrona tym mnie zastrzeliłaś . U mnie takie wypierdki ,że nawet pochwalić się nie ma czym . Mój ogródek jest od północnej strony tak ,że u mnie jest trochę mało słońca . Też bym z chęcia tak się w ogródku pomoczyła . Dzieciom to dobrze . CLAIR ma piękny różowy kolor a śliwy i morele już też dojrzewają . Fajne wrzosowisko .
- dominikams

- dominikams

oooo a moja w doniczce skonczyła kwitnienieAniaDS pisze:pyszne masz te winogronka,![]()
Clair u mnie też ma tyle pąków, dobre okazy nam wybrałaś![]()
![]()
![]()
Czekamna koniec sierpnia i wsadzamdo gruntu!
Tam zdecydowanie lepiej różom
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- dominikams

Aniu - no najlepsze wybieralam 8)
U mnie juz kilka kwiatow rozwinietych, ach ten zapach
Lisiu - wysadzaj, pewnie, ze w gruncie lepiej. Ja mam ogolnie jakies problemy z roslinami w doniczkach (zwlaszcza z rozami
). Bonite musze przesadzic wreszcie. Dobrze ze Elfy juz w gruncie (niedawno wysadzone, a juz widac, jak ruszyly).
Dziewczyny - mam taki problem - nie wiem, jaka roze kupic 8)
Juz wyjasniam - wymyslilam sobie (kilka lat temu), ze przy furtce posadze pnaca roze. Furtki jeszcze nie ma, ale roza moze byc, co tam
No i chcialabym, zeby to byla taka reprezentacyjna roza, wiecie o co chodzi
Waham sie miedzy Edenem i Jasmina. Za Edenem przemawiaja piekne kwiaty, ale on nie pachnie (lub slabo), no i chyba slabiej (rzadziej) powtarza kwitnienie
Poza tym wiekszosc skarzy sie na powolny wzrost
. Teraz Jasmina - zapach podobno super, i z tego co wyczytalam mnostwo kwiatow (dobrze powtarza chyba), ale kwiaty sa stosunkowo niewielkie
I co tu wybrac?
Musze szybko podjac decyzje 
Lisiu - wysadzaj, pewnie, ze w gruncie lepiej. Ja mam ogolnie jakies problemy z roslinami w doniczkach (zwlaszcza z rozami
Dziewczyny - mam taki problem - nie wiem, jaka roze kupic 8)
Juz wyjasniam - wymyslilam sobie (kilka lat temu), ze przy furtce posadze pnaca roze. Furtki jeszcze nie ma, ale roza moze byc, co tam
No i chcialabym, zeby to byla taka reprezentacyjna roza, wiecie o co chodzi
I co tu wybrac?
- dominikams

Jestem wsciekla!!! Kupilam dzis nowy zraszacz (wahadlowy tym razem, bo ostatni taki kulisty mial jakas wade i sie czasem zatrzymywal (zawsze w tym samym miejscu). Ten nowy pochodzil ze 2 godziny najwyzej i sie zatrzymal kompletnie (znaczy leje wode, ale nie przesuwa sie). Probowalam mu pomoc (popchnac), wylaczylam i znow wlaczylam i nic - kompletnie nie reaguje. Jakis trybik w tym mechanizmie prawdopodobnie byl uszkodzony i strzelil. A gwarancja niby 2 lata - to myslalam, ze jakis wiarygodny
Jutro ide wymienic :x
Jakby ktos mial sprawdzone zraszacze, to prosze - poleccie mi cos - zaraz będę szukac czegos na forum
Jakby ktos mial sprawdzone zraszacze, to prosze - poleccie mi cos - zaraz będę szukac czegos na forum