Lucynko, Stasiu
Ewelinko, Megi tak naprawdę przy piaskownicy tylko skalniak ma jakieś szanse na przetrwanie, wszystkie inne kwiaty wylądowałyby w córcinym obiedzie.
Elila, widzę że w ostatnim czasie poczyniłaś bardzo fajne zakupy Skalniak przy piaskownicy wygląda bardzo ładnie tylko nie wiem co będzie jak mały brzdąc dojdzie do wniosku że lepiej zostać ogrodnikiem niż klepać babki z piasku i zastosuje przesadzanie Pod domkiem to w ogóle bym nic nie sadziła. Dzieci lubią wchodzić wszędzie wiec myślę że zabawa pod domkiem też może być atrakcyjna Oczywiście wnioski wyciągam z obserwacji na lokalnym placu zabaw i z własnego dzieciństwa
Przedstawię wam osiągnięcia moich sadzonek
Lilie, 2 na wierzchu a jedna nieśmiała strasznie...
Hosty szaleją
I poziomeczki, myślicie, że jak je posadzę w nogach clematisa jako zasłonę korzeni to będzie dobrze???
no i biała dama
Poziomki pod klematisem mogą być przenawożone czyli trujące.
Posadź tam coś co szybko zrobi ochronną poduchę: floks szydlasty (kwiat różowy, fioletowy), rogownica (kwiat biały), żagwin (kwiat fioletowy).
Witam wieczorową porą!
Przez świąteczne porządki nie mam czasu na forum Od ostatniego wpisu trochę się u mnie podziało, oto krótka fotostory:
Migdałek za chwilę buchnie kwieciem
Magnolia powoli zrzuca kwiaty, pojawiają się młode zieloniutkie listki
Prymulki w końcu pokazały kolorki, to chyba miniaturki
Fiołki samosiejki też już kwitną
No i nareszcie powstało moje upragnione hostarium, nie jest jeszcze wysypane korą ale roślinki już sobie rosną
Wesołego zająca, co śmieje się bez końca. Szczerbatego barana, co beczy od rana. Radości bez liku, pisanek w koszyku. I wielkiego lania w Dniu Mokrego Ubrania
Zdrowych i wesołych Świąt zyczy Dana z rodzinką