Gryzłem się długo. WIem, że w Rosarium mają taniej ale dochodzą do tego koszty przesyłki no i tutaj widzę co kupuję. Mogłem pogrzebać, wyciągnąć najładniejszy krzaczek, obejrzeć, powybrzydzać. A kupując przez internet (nawet w porządnej szkółce) zamawiamy w ciemno. No i różnie to bywa.
Dookoła domu - raistand - 2009
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No niestety zapłaciłem normalną sklepową cenę 59 zł. 65 upustu na karcie więc ciut, ciut mniej. 
Gryzłem się długo. WIem, że w Rosarium mają taniej ale dochodzą do tego koszty przesyłki no i tutaj widzę co kupuję. Mogłem pogrzebać, wyciągnąć najładniejszy krzaczek, obejrzeć, powybrzydzać. A kupując przez internet (nawet w porządnej szkółce) zamawiamy w ciemno. No i różnie to bywa.
"na betonie kwiaty nie rosną" jak mówi tekst piosenki- a tu proszę u dobrego ogrodnika nie ma problemu hihi.
Andrzeju tej nostalgii też b ym się nie oparła.
Andrzeju tej nostalgii też b ym się nie oparła.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- raistand

AniaDS - Po prostu Twoje później zakwitną. Ja byłem bliski zamówienia z Rosarium ale nie mieli już Golden Celebration, a samej Nostalgii nie chciałem zamawiać.
liska - Jest duża różnica cenowa między różami "rabatowymi, pnącymi, itp... " a odmianowymi z licencją. Potem te licencjonowane straszą w marketach. Ja zaglądam do OBI bo liczę (naiwnie), że może zrobią przecenę na jakieś pnące które teraz są po 70 zł. Chociaż oni chyba wolą wyrzucic niż sprzedać taniej
an-ka - milin jak już się zadomowi to... masakra normalnie

liska - Jest duża różnica cenowa między różami "rabatowymi, pnącymi, itp... " a odmianowymi z licencją. Potem te licencjonowane straszą w marketach. Ja zaglądam do OBI bo liczę (naiwnie), że może zrobią przecenę na jakieś pnące które teraz są po 70 zł. Chociaż oni chyba wolą wyrzucic niż sprzedać taniej
an-ka - milin jak już się zadomowi to... masakra normalnie
- raistand

Dzisiaj wyglada tak:Akhia pisze:
Andrzeju, jak rośnie twoja Amber Cover? Bo chyba u tego samego sprzedawcy na Allegro kupowaliśmy![]()
Moja z braku innych możliwości rośnie w donicy (ma już sporo pączków - aż się nie mogę doczekać kwiatów...) i jestem ciekawa jak będzie wyglądać ta sama róża posadzona w gruncie.

Jak widać listki urosły ale szaleństwa raczej nie ma.
Zresztą równie spokojnie zachowuje sie posadzona wiosną do ziemi Red Eden Rose. W ogóle wszystkie sadzone wiosną do gruntu nie śpieszą się, a sadzone do donic mają już pączki kwiatowe.
- raistand

I zdjęcia po burzy

Najbardziej oczywiście ucierpiały hosty. Pełen obraz zniszczeń ujawni sie za kilka dni gdy pociete liście zaczną zasychać
Natomiast z host najbardziej ucierpiała Stained Glass. Chyba jakieś fatum nad nia ciąży. Zimą przemrożona, a teraz... zobaczcie sami...

Poobcinałem połamane liście...
Na szczęście na różach czy liliowcach grad wrażenia robi.
Róze zaczynają już kwitnąć. Oto pierwsza z nich

Mme Issac Pereire
A w kolejce juz czeka m.in. renesansowa Ghita

Najbardziej oczywiście ucierpiały hosty. Pełen obraz zniszczeń ujawni sie za kilka dni gdy pociete liście zaczną zasychać
Natomiast z host najbardziej ucierpiała Stained Glass. Chyba jakieś fatum nad nia ciąży. Zimą przemrożona, a teraz... zobaczcie sami...

Poobcinałem połamane liście...
Na szczęście na różach czy liliowcach grad wrażenia robi.
Róze zaczynają już kwitnąć. Oto pierwsza z nich

Mme Issac Pereire
A w kolejce juz czeka m.in. renesansowa Ghita

- raistand

Straty... Hosty. Tylko i aż...
Wyglądają jakby po nich czołg przejechał...
Dopiero mamy maj wiec może jeszcze coś wypuszczą świeżego

Z tego co widzę w lokalnej gazecie to i tak "bokiem przeszło"
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/gallery ... 542&Ref=pH
Wyglądają jakby po nich czołg przejechał...
Dopiero mamy maj wiec może jeszcze coś wypuszczą świeżego

Z tego co widzę w lokalnej gazecie to i tak "bokiem przeszło"
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/gallery ... 542&Ref=pH