Nie ma róży bez kolców... różanka u Ewy.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AniaDS-nie mogę dziś spać
,zatem odpowiem na twoje pytanko .Kupiłam Chopina i również Mainzer Fastnacht u mnie w ogrodniczym ,w doniczkach po 8 zł..ładnie rozkrewione,ładne pędy ok 30 cm.Poprzedniego Chopina kupiłam wczesną wiosną u p.Bogdana z all...W sumie od niego padnie również Alinka(puściła 2 pędy ale już są czarne),Modelon jeszcze walczy,Elmshon pięknie pędzi jak i G.Tomas, i A. Darby.Kupiłam również inne róże z all...5 szt. i z nich również 1 na pewno padła(angielka) i dwie okrywowe walczą
Jednak zakupy wiosenne to nie to.Napaliłam się na te róże bo całą zimę biegałam po róznych wątkach i chciałam mieć już.Teraz wiem że nie ma co się śpieszyć.Ach gdzie ten deszcz!!!

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Aniu dziękuję w sumie powinnam być zła ale się i tak cieszę może być fioletowa też ładna .AniaDS pisze:ale Maizner Rose przecież nie jest bordowamaria5 pisze:Dziękuję Andrzeju, i Ewo bo od sprzedawcy tylko dowiedziałam się że jest bardzo ciemno bordowa.![]()
tylko fioletowa...![]()
oczywiście przez niektórych zwana niebieską

- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Sterlizjo, ja kupuję rośliny i róże cały rok, niezależnie od pory roku
Jestem nową, zapalczywą ogrodniczką i biorę wszystko co napotykam na swojej drodze..
nawet gałązki zrywam jak mi coś wpadnie w oko 8)
róże kupowałam w różnych źródłach, z gołym okrzeniem i w doniczkach (w okresie letnim) i wszystko żyje
Na szczęście 8)
I ja to jednak wolę sadzić róże na wiosnę, żeby zdążyły się zaklimatyzować zanim przyjdzie zima.
Może posadziłaś je za wcześnie i były przymrozki??

Jestem nową, zapalczywą ogrodniczką i biorę wszystko co napotykam na swojej drodze..

nawet gałązki zrywam jak mi coś wpadnie w oko 8)
róże kupowałam w różnych źródłach, z gołym okrzeniem i w doniczkach (w okresie letnim) i wszystko żyje

Na szczęście 8)
I ja to jednak wolę sadzić róże na wiosnę, żeby zdążyły się zaklimatyzować zanim przyjdzie zima.
Może posadziłaś je za wcześnie i były przymrozki??
-
- 100p
- Od: 9 kwie 2009, o 12:46
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
ja kupuję cały rok, jeśli tylko trafi mi się coś fajnego
sprzedawcy tak mówią dlatego, że większość róż już została wykupiona i dopiero oferty będą uzupełniać na jesień, ale to nie znaczy, że już nic nie można wsadzić o tej porze
nawet w środku lata zdarzało mi się kupować róże, oczywiście wówczas w doniczkach

sprzedawcy tak mówią dlatego, że większość róż już została wykupiona i dopiero oferty będą uzupełniać na jesień, ale to nie znaczy, że już nic nie można wsadzić o tej porze

nawet w środku lata zdarzało mi się kupować róże, oczywiście wówczas w doniczkach

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Tak, jak już gdzieś pisałam, staram się kupowac róże na jesieni.
Wtedy jest największy wybor, bo jesienią szkółkarze kończą produkcje sadzonek i wystawiają do sprzedaży.
Sadzonki są świeże, nie przesuszone ( co zdarza się wiosną).
Jesienią warunki pogodowe bardziej sprzyjają przyjęciu sadzonek: niższe temperatury, wilgoć w glebie itd.
Zatem jolusiek123, radziłabym poczekac do jesieni
Wtedy jest największy wybor, bo jesienią szkółkarze kończą produkcje sadzonek i wystawiają do sprzedaży.
Sadzonki są świeże, nie przesuszone ( co zdarza się wiosną).
Jesienią warunki pogodowe bardziej sprzyjają przyjęciu sadzonek: niższe temperatury, wilgoć w glebie itd.
Zatem jolusiek123, radziłabym poczekac do jesieni

-
- 100p
-
- 100p