Mam bardzo podobne zakupy...Igor944 pisze:Co ja mam
Moje to Carex comans Amazon Mist i Stipa lessigniana Capriccio.
Mam bardzo podobne zakupy...Igor944 pisze:Co ja mam

Ma ktoś może doświadczenia z którąś w poniższych traw- chodzi mi głównie o to czy nie są ekspansywne i jak sobie poradzą w pełnym słoneczku
 Ma ktoś może doświadczenia z którąś w poniższych traw- chodzi mi głównie o to czy nie są ekspansywne i jak sobie poradzą w pełnym słoneczku   

To by znacznie też poprawiło obecny efekt wizualny, bo teraz z ziemi wystaje kilka źdźbeł i mam mieszane uczucia, gdy na to patrzę.
 To by znacznie też poprawiło obecny efekt wizualny, bo teraz z ziemi wystaje kilka źdźbeł i mam mieszane uczucia, gdy na to patrzę.   Proszę o pomoc.
 Proszę o pomoc.  
Zgadza się. U mnie przeżyła tylko tę zimę gdy miała zapewnione solidne okrycieellap75 pisze:Igor, czy to pierwsze to nie ostnica Stipa tenuissima? Ciężko poznać jak nie kwitnie.
 Może ktoś się podejmie odpowiedzi?
 Może ktoś się podejmie odpowiedzi?Na moje oko nie jest to śmiałek darniowy, ale stipa gigantea.fogrod pisze:Mam prośbę o identyfikację jednej trawy w wątku, do którego zagląda mniej osób niż tutajMoże ktoś się podejmie odpowiedzi?
hmm ta ostnica wygląda jak nieco większa wersja śmiałka darniowego. Zważywszy, ze ten drugi rośnie pospolicie na łąkach i w przydrożnych rowach stanowi on tani substytut stipy gigantei do ogrodów naturalistycznychselli7 pisze:Na moje oko nie jest to śmiałek darniowy, ale stipa gigantea.fogrod pisze:Mam prośbę o identyfikację jednej trawy w wątku, do którego zagląda mniej osób niż tutajMoże ktoś się podejmie odpowiedzi?
 Z resztą widziałem go w ciekawych kompozycjach np tutaj
 Z resztą widziałem go w ciekawych kompozycjach np tutaj