Byłam dzisiaj rano w kaufandzie i były fikusy gold duże metrowe ponad przecenione na 8,99 nie kupiłam sobie i potem postanowiłam po niego wrócic wieczorkiem i juz go nie było, więc kupiłam sobie Cambrie:) Czy ktoś może wie jakie ma wymagania? i Jak się nią opiekować??
A tutaj mój storczyk kwitnie od końca maja początek czerwca jakoś tak i chyba zaczyna przekwitać:(
Asiu
ale śliczna ta Cambria.A ten Twój jeszcze Ci trochę pokwitnie.Ja swoje zmuszam do kwitnienia i widzę że juz coś się zaczyna dziać.Pojawiają się wypusteczki takie malutkie,chyba na pęd kwiatowy(mam taką nadzieję)
Widzę kwiatków ci przybywa i to bardzo ładnych...a jak radzisz sobie z miejscem na nie?.Najgorsze to że prawie wszystkie lubią dużo światła...a jak je wszystkie wepchnąć w te okna bądż przy oknie?.
Dorelo Cambrie mam podlewać tak samo jak storczyka? raz na 2 tygodnie albo na 3 czasami raz w miesiacu wkładam storczyka do garnka z przegotowaną odstaną wodą. Raz na miesiąc dlatego ze mam straszną wilgoć w mieszkaniu, ale teraz właczyli ogrzewanie więć będzie inaczej:)
Zeniu staram się je jakoś poupychać już pokazywałam moje zapchane parapety, Mam w mieszkaniu 88 doniczek, I od chłopaka już dostałam zakaz przynoszenia kwiatków do domu:( Ale Cambrie skrzętnie ukryłam na parapecie z innymi kwiatkami więc się nie zorientuje:)
Już tylko parę miesiecy i przeprowadzimy się do innego mieszkanka, To tam na pewno będe miała więcej miejsca, Ale na przedszkolaki od was zawsze znajdę miejsce:)
O rany........88 doniczek. Zatkało mnie..wręcz nie wierzę.No ale skoro tak piszesz...zaraz mojemu M pokażę ile inni mają. Czyli że ja mam w sam raz albo i za mało.Niech przeczyta i nosem nie kręci.