Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Joasiu u Ciebie gdzie nie gdzie pachnie przedwiośniem .U mnie niestety wszechobecna zima .Ciekawe jakie temperatury zapowiadają na luty, bo gorzej jak śnieg zniknie a wrócą mocne przymrozki ,a tak to zawsze jakaś tam ochrona
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki ładny ogród u Ciebie, choinki w śniegu ;:333 O tak brak czasu ciągle odczuwam.Na szczęście dni są coraz dłuższe.
Na nocnik przyjdzie czas ;:108
Nie mogę się napatrzeć na noski wychodzące u Ciebie z ziemi ;:215 Ja już tak dawno na działce nie byłam ;:202
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Asiu! widzę, że i ja muszę przyjrzeć się moim cebulom przechowywanym w domu. ;:108 Wprawdzie mieszkają sobie na balkonie, mróz im ani raz jeszcze nie dokuczył ;:185 i mają tam dość przytulne lokum ;:333 , nie mniej jednak też mogły już poczuć zew natury i rwać się do życia. ;:7
Trzymaj się, kochana ;:196 i niech się Szymuś przekona do nocniczka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
DzonaK

Post »

:wit

anabuko1 dziękuję , dziś już śniegu nie ma ani grama ot i cała pogoda lekko mróz trąca byliśmy z Szymkiem dziś na działce wszystko zmrożone .

JAKUCH Jadziu to samo pomyślałam drzew nie pobieliłam ale w sumie dwa lata nikt na działce nic nie robił więc nie wiem czy już by to co dało . Temperatura jest zmienna jednego dnia na plusie i śnieg na drugi dzień minus i albo śnieg jest albo nie ma . Wychodzą chyba tak mi się wydaję krokusy ale nie jestem pewna .

Annes 77 może i u Ciebie zaczyna coś wychodzić musisz pojechać na kontrolę i sprawdzić :tan

plocczanka Lucynko też przez przypadek zobaczyłam nie wiem co z nimi teraz zrobić do wysadzenia jeszcze daleko a tu już zaczynają rosnąć . Zastanawiam się czy ich nie wsadzić do ziemi i na parapet . Za to z dalii chyba nic nie będzie jakieś suszki się zrobiły ale zobaczymy . ;:196

Domowe kwitną , grudnik chyba się trochę spóźnił :lol:

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Joasiu, śliczna ogrodniczko ;:196

Przyjechałam na łyżwach z rewizytą. Piękne miejsce wybraliście. Działka chyba jest dość duża ? Masz sporo starych drzew, które robią fajny klimat i co najważniejsze dają cień. Masz spore pole do popisu i jak widzę będzie u Ciebie bardzo kolorowo - tyle nasion. ;:oj

Masz też drzewa i krzewy owocowe i pierwsze z nich przetwory. Co najważniejsze, to syn będzie dorastał w pięknym miejscu i w tym ogrodzie będzie miał co robić.

Pokazywałaś, że z ziemi wychodzi Ci różyczka. Ciekawa jestem, czy to będzie odmianowa, czy to nie jest jednak podkładka róży szlachetnej. Oby nie.

Pozdrawiam :wit
DzonaK

Post »

Pashmina Witaj kochana , to fakt ogród ma swój klimat jeszcze jak dojdą kolory i zrobimy to co chcemy to będzie przepięknie . Ale póki co kołderka przykryła wiosenne kwiaty więc jeszcze trzeba będzie poczekać ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Asiu! U mnie też pięknie pobieliło, choć znacznie mniej śniegu spadło niż u Ciebie. Niestety cały ten puch zamienia się w wodę i powstaje potworna breja. ;:222 ;:222
Cudnie prezentują się Twoje drzewa pod bielutką czapą. ;:138 ;:138 Kocham takie widoki. ;:215
Pozdrawiam cieplutko i dobrego tygodnia życzę. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
DzonaK

Post »

Wita Lucynko
Powiem Ci że ta pogoda nie sprzyja drzewom , śnieg zamienia się w lód musiałam część gdzie dałam radę strząsnąć śnieg bo zaczęły się uginać pod ciężarem śniegu . Zaczyna się robić lód oby tylko mróz nie ścisnął bo połamie gałęzie :roll:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zima wszędzie powróciła, śnieg mokry także szybko spłynie. Szkoda tylko jak nam rozłamie krzewy, dlatego ja każdej jesieni iglaki wiążę sznurkiem.
Wiosenne klimaciki już masz w domku, od razu lepiej się czujemy jak kwitnące kwiatuszki są ozdobą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu ale macie kołderkę puchową...a ja wyobrażam sobie jak teraz krokusy wystawiają łepki spod śniegu.
Koniecznie to uwiecznij na fotkach :D Ja nie mam tej możliwości, auto u mechanika, na razie wizyta na działce odłożona w czasie.

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Asieńko :wit
Fantastyczna zima w Twoim ogrodzie i świetnie, że to utrwalasz i nam udostępniasz.Będziesz miała na przyszłość kalejdoskop kolejnych zim i ogrodowych przemian - świetna dokumentacja a chciałaś zamykać wątek. ;:138 ;:63
Zygokaktus i u mnie dopiero teraz zdecydował się na kwitnienie, był obrażony bo ruszyłam go przy myciu okien.Taki łobuz. ;:224
Podziwiałam świąteczne cuda, jakie stworzyły Twoje zdolne rączki. ;:215 A Szymuś, jak wszystkie dzieci w końcu zaakceptuje własny tron. ;:306
Zapisałam i tego maila,choć zachowałam poprzedni, może się przydać żeby kontakt utrwalić.
Coraz bliżej do wiosny i zanurzenia łapek w wygrzanej słonkiem ziemi, niech ten sezon będzie dla Was szczęśliwy i urodzajny a zdróweczko cały czas dopisuje. ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Miałaś przepiękne widoki za oknem
I jak można mówić, że zima nie jest piękna?
Niestety chłopcy tak mają z tymi nocnikami
Ja swojego też uczyłam na siłę, ale to niezbyt dobra metoda
Czy Szumek szedł by do żłobka, czy do przedszkola? Sorki nie kojarzę
Jeśli żłobek to nie ma problemu.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Asiu musiałam się wrócić parę stron wstecz aby nadrobić, jakie superaśne ozdoby świąteczne ;:138 ja też kiedyś robiłam jak dzieciaki były małe i siedziałam z nimi w domku, teraz czasu trochę mało, ale zawsze coś się samemu wymyśli i zrobi to człowieka duma rozpiera,że to jego dzieło :) Lubię zdjęcia zimowe jak biały puszek okrywa kołderką roślinki, u mnie dziś cały dzień padał, a ja już wiosny wypatruję, grudniki lubię u mnie już przekwitły. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Dorja
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45

Post »

Popatrzyłam, powzdychałam. Jedno narzekają na swoje duże drzewa, a mi tego w ogrodzie i koło domu bardzo brakuje. Mogę posadzić, ale co zostanie- ścieżka do przejścia koło domu :). U ciebie to mi się własnie podoba- dużo miejsca na chciejstwa, i świerki ;:167 .
Wątki ogrodowe powoli budzą się, każdy wiosny wypatruje ;:204
Wpadnę później :)
aha! Jeszcze tylko powiem, że powala mnie perspektywa w twoim ogrodzie. Jeszcze tylko z prawej ja czymś uzupełnić i bosko!
Miejscówa godna pozazdroszczenia. Mało już takich miejsc, albo ty je tak wyjątkowo pokazujesz :)
DzonaK

Post »

Witajcie
Ja jak zwykle wpadam na chwile i uciekam . Ciągle mam coś do zrobienia wczoraj cały dzień wojowałam się z akwarium , dziś sprzątanie auta generalne po zimie i trochę zgrabiłam na wjeździe ale słońce zaszło zaczęło wiać i troszkę noski nam zmarzły .

korzo_m Dorotko no tych dużych iglaków nie jestem w stanie powiązać jedyne co mogłam zrobić to otrzepać z gałęzi śnieg . Po śniegu nie ma już nawet śladu za to na ten weekend zapowiadają ciepło więc mamy zamiar iść uprzątnąć gałęzie .

Annes 77 udało mi się jeszcze jedne zdjęcie zrobić jak wystawiają te swoje łepki spod puchowej pierzynki , która już odeszła jak na razie .

stasia_ogrod dziękuję kochana Wam również życzę dużo zdrówka . Miałaś rację z wątkiem bo faktycznie zima bywa cudna . Zdjęcia cały czas kataloguję żeby za parę lat mieć porównanie . Mam cichą nadzieję że nie zamkną forum bo fajny jest tutaj klimat .

Margo2 no właśnie Szymon jest uparty i u niego na siłę nic się nie da . U nas jest przedszkole właśnie w nim wymagają żeby dziecko umiało się załatwiać , ale jeśli nie da rady nauczyć to poszukam takiego gdzie go przyjmą i z pieluchą

Krychna Krysiu pewnie i ja za niedługo nie będę miała czasu na ozdoby świąteczne jak jeszcze pójdę do pracy to już w ogóle . U mnie już nie ma śladu po zimie szybko przyszła i również szybko odeszła.

Dorja Kasiu działka faktycznie ma swój klimat jeszcze jak będą w nim kwiaty to będzie to mój raj . Usuwamy tylko chore drzewa i takie jak bzy czy leszczyny , które rozpanoszyły się dosłownie wszędzie . Większość drzew zostaję bo bez nich nie było by takiego uroku .

Obrazek

Takie kwiatki mi wychodzą , ale w miejscu gdzie ja tego nie sadziłam i zastanawiam się co to może być , wygląda mi to na tulipany , ale czy na pewno :?: :?:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”