Oby tylko zdążyć posadzić czosnek , bo wypraktykowałam , że sadzony w naszym rejonie około 1 listopada dobrze rośnie, a ja bez czosnku nie wyobrażam sobie swojej kuchni .
Moja działeczka :) cz2.
- ewaidc1198
- 200p

- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działeczka :) cz2.
Piotrek ! Prześlicznie Ci się chryzki udały, gratuluję
I soczek jeszcze też masz z czego robić, aż żal ścinać malinki, ja nie będę się spieszyć, zresztą siedzę w Koszalinie i obrabiam działkę Mamy. Skoro zapowiadasz zimna to nie wiem czy ze swoją zdążę w tym roku. Trudno, może listopad i grudzień pozwolą jeszcze trochę pokopać 
Oby tylko zdążyć posadzić czosnek , bo wypraktykowałam , że sadzony w naszym rejonie około 1 listopada dobrze rośnie, a ja bez czosnku nie wyobrażam sobie swojej kuchni .
- buum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ewaidc1198
Malinki ścinam powoli. Nie które łodygi jeszcze kwitły
Taka pogoda i roślinki wariują. Tak mi się wydaje:D
Zimniej będzie ale to nie znaczy ,że zima przyjdzie. Dziś i jutro do +22st a w piątek już tylko lub aż +15st. Po niedzieli poniżej nawet 10st w dzień. Niestety druga połowa października już. Więc trzeba się liczyć,że zimno kiedyś przyjdzie. Spokojnie posadzisz czosnek
Malinki ścinam powoli. Nie które łodygi jeszcze kwitły
Zimniej będzie ale to nie znaczy ,że zima przyjdzie. Dziś i jutro do +22st a w piątek już tylko lub aż +15st. Po niedzieli poniżej nawet 10st w dzień. Niestety druga połowa października już. Więc trzeba się liczyć,że zimno kiedyś przyjdzie. Spokojnie posadzisz czosnek
- ewaidc1198
- 200p

Dzięki Piotrek, że zawsze można wpaść do Ciebie po aktualną prognozę pogody. Przydatna rzecz
A do kopania aż takiego ciepła nie trzeba , robota rozgrzewa hihihi
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Piotruś ;)
Nie przepadam za chryzantemami ale muszę pochwalić,że piękne.
Nie masz zamiaru tych dalej rozsadzać? To chyba łatwe. Gorzej z przetrzymywaniem ,hehe.
Działeczka odpicowana jak zwykle . Brawo ;)
Nie przepadam za chryzantemami ale muszę pochwalić,że piękne.
Nie masz zamiaru tych dalej rozsadzać? To chyba łatwe. Gorzej z przetrzymywaniem ,hehe.
Działeczka odpicowana jak zwykle . Brawo ;)
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Piotrze oglądałam i nie mogłam oderwać oczu cudne te chryzantemy zwłaszcza te żółte czerwone i białe oj muszę takie mieć. Jednak jesień tez ma swoje uroki. Pozdrawiam życzę miłego popołudnia 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- ewaidc1198
- 200p

Święta prawda ! Jesień z chryzantemami ma swoje uroki. Nawet marcinki już dały za wygraną , kwitna jakieś pojedynczaki, a chryzantemy teraz brylują i aż błyszczą w ogródku na jesiennym słoneczku. Bez nich było by już bardzo szaro i smutno, a tu proszę!!! Wszystkie możliwe kolorki rozweselają nam humorki 
- buum

- Kontakt:
Witam
ŚWIĘTA ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH .....
Ale mamy nowy rok 2019
WIĘC WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU
Jak u Was pogoda ??? Zimowa czy jesienna??? U mnie jesień z odrobiną zimy
Byłem na koniec roku na działce zobaczyć co słychać. A tak zimy brak i takie widoki:

Jutro planuje pojechać na działkę i trochę porządków porobić
Przy okazji włączyć ogrzewanie w altance. Oby tylko nie padało
Jednym słowem powoli zaczynam nowy sezon
No chyba że pod koniec stycznia zima przyjdzie to znowu mnie zatrzyma. Zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich. Będę coraz częściej znowu zaglądać 
ŚWIĘTA ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH .....
Ale mamy nowy rok 2019
WIĘC WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU
Jak u Was pogoda ??? Zimowa czy jesienna??? U mnie jesień z odrobiną zimy
Byłem na koniec roku na działce zobaczyć co słychać. A tak zimy brak i takie widoki:

Jutro planuje pojechać na działkę i trochę porządków porobić
Jednym słowem powoli zaczynam nowy sezon
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Takie przemieszanie jesieni z zimą u mnie, a jeszcze wczoraj była zima
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- buum

- Kontakt:
Blueberry
Dzięki
Byłem wczoraj na działce. Choć dopiero popołudniu gdy się rozpogodziło. Było super. Trochę się napociłem tymi porządkami ale szybka akcja na działce i od razu widać efekt
Koło 10 wiader 25l wyniesionych liści i innych rzeczy. A na jesień wysprzątałem dość porządnie. Jeszcze przed wiosną planuje pojechać i dokładnie z zakamarków wysprzątać. U mnie w mieście jesień. Szaro buro i ponuro. Śniegu nie ma i na razie nie będzie. Niestety huśtawka w pogodzie będzie dalej......
Nie wiem jak Wy ale mnie już ciągnie na działkę robić
Ale spokojnie....jeszcze w kość dostanę
Miłej niedzieli
Dzięki
Byłem wczoraj na działce. Choć dopiero popołudniu gdy się rozpogodziło. Było super. Trochę się napociłem tymi porządkami ale szybka akcja na działce i od razu widać efekt
Nie wiem jak Wy ale mnie już ciągnie na działkę robić
Miłej niedzieli
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Mnie też na działkę ciągnie ,ale ponieważ u mnie co chwilę pada i tak od świąt to nie będę w błocie chodzić,wykorzystuję wolne popołudnia na planowanie zakupów roślinnych 
- buum

- Kontakt:
dorcia7
Haha no widzisz
Ja również zaczynam powoli planowanie co i jak a także gdzie
W głowie rodzą się nowe pomysły. Oczywiście które będę realizować 
Haha no widzisz
- buum

- Kontakt:
Witajcie. Ale u mnie syfna pogoda....pochmurno , wietrznie i leje. Padać tak będzie aż do jutra.... Oby do wiosny
Ale zimy ale mroźnej
Byłem wczoraj na działce wieczorem, zawieźć dwie szafki z kuchni. Było ciemno ale bezwietrznie i nie padało. Odczucie ciepełka było cudne. Dziś pogoda odmienna od tej co wczoraj o 180st.....
Ale zimy ale mroźnej
Byłem wczoraj na działce wieczorem, zawieźć dwie szafki z kuchni. Było ciemno ale bezwietrznie i nie padało. Odczucie ciepełka było cudne. Dziś pogoda odmienna od tej co wczoraj o 180st.....
- ewaidc1198
- 200p

Witaj Piotrze ! Dzielę z Tobą wszystkie odczucia i działkowe ciągoty
Trudno w domu usiedzieć. Ale pogodę także z Tobą dzielę i to dokładnie hihihi
Przed Nowym Rokiem w Koszalinie widzałam przy cmentarzu na straganie kępy kwitnących ciemierników w doniczkach. Gdyby nie ta cena (40 zł) i Mama to pewnie bym się nie powstrzymała
. Przyjechałam już do domu i odrazu na poszukiwania do O..I , może u nas już też są? Ale niestety, pustki i smutek hahaha !. Daj znać jak już spotkasz gdzieś w Gorzowie coś fajnego do ogrodu, chciało by się już nie tylko planować , ale i kupować. No jeszcze trochę. Z każdym miającym , bezmroźnym dniem mówię sobie, że już o jeden dzień krótsza zima
i tym się cieszę
Przebieg tzw zimy w Gorzowie spowodował, że zamiast II/III moja KALINA BODNANTSKA zakwitła już teraz . A Ty Piotrze czy masz może ciemierniki na działce? Czy widać już , że chca kwitnąć , czy jeszcze poczekamy ? Pozdrawiam
Przebieg tzw zimy w Gorzowie spowodował, że zamiast II/III moja KALINA BODNANTSKA zakwitła już teraz . A Ty Piotrze czy masz może ciemierniki na działce? Czy widać już , że chca kwitnąć , czy jeszcze poczekamy ? Pozdrawiam
- buum

- Kontakt:
ewaidc1198
Hejka. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje
Ale mam mały remont mieszkania
Bardziej kuchni. I wykorzystuje fakt, że jeszcze na działce nie ma za dużo roboty i pogoda paskudna.
Ale niedługo się to zmieni. Bo od soboty słoneczko wyjdzie i mrozy przyjdą na dłuższy czas. Mówiłem o tym już dawno
Tak naprawdę w Gorzowie to pierwszy tak długi okres zimna się szykuje tej zimy. Muszę pomalować drzewa
Ciemierniki... ja pamięć do nazw mam dobrą ale krótką
Mam trochę kwiatów od mamy ale nie wiem jak się zwą
Właśnie przeglądałem moje zdjęcia z działki i ciśnienie wyższe
Jak widzę roślinki ..... Ale jeszcze trochę poczekamy na takie widoki. Oby tylko zima nie przeciągła się do wiosny
Pozdrawiam
Hejka. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje
Ale niedługo się to zmieni. Bo od soboty słoneczko wyjdzie i mrozy przyjdą na dłuższy czas. Mówiłem o tym już dawno
Ciemierniki... ja pamięć do nazw mam dobrą ale krótką
Pozdrawiam
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Piotruś, ta pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie. Strasznie nieprzyjemnie. U nas sporo roślin zwariowało i puszcza pąki.
Prawdę m?wiąc już w te prognozy nie wierzę, tak ściemniają, śniegu nasypie jednego dnia A drugiego już wszystko topnieje.
Ciemiernika ostatnio pokazywałam u mnie to sobie możesz zerknąć jak wygląda. Ładny kwiatuszek, wystawał spod śniegu.
Masz już jakieś plany siania?
Prawdę m?wiąc już w te prognozy nie wierzę, tak ściemniają, śniegu nasypie jednego dnia A drugiego już wszystko topnieje.
Ciemiernika ostatnio pokazywałam u mnie to sobie możesz zerknąć jak wygląda. Ładny kwiatuszek, wystawał spod śniegu.
Masz już jakieś plany siania?