Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Lucynko nieskromnie powiem, że sama jestem zadowolona z tego duetu ;:108 . Jak widać powojniki chyba się polubiły bo pięknie razem wyglądają i pozują . Bardzo dziękuję i wzajemnie dużo słoneczka życzę ;:196 .

Obrazek

Mati hotele wynajęte ;:333 . Kilka słomek jest zamurowanych a z kilku chyba wylazło już potomstwo bo są przegryzione ;:oj . Hanna to genialny powojnik . Mam dwa ale tylko ten jeden tak szaleje. Najwidoczniej dobrze mu przy ścianie.

Obrazek

Agnieszko z tym pieleniem to różnie bywa. Ostatnio w sobotę trochę plewiłam to miejscami jest czysto ;:173 . W dalszym ciągu część rabat jest zarośnięta i nie pokazuję ich nawet ;:306 . Córka to mały urwis więc niech nie zwiodą Cię te Jej anielskie uśmieszki :lol: .

Czekam ;:65 .

Obrazek

Dominiko lawenda jest uniwersalna i do wszystkiego chyba pasuje :lol: . Warto ją mieć a mi udało się za grosze kupić kilkadziesiąt sadzonek z gołym korzeniem tutaj na forum. Ja też mam cięższą ziemię ale jak sadziłam lawendę to mieszałam ziemię z piaskiem i najwidoczniej jej to pasuje. Trzymam kciuki za Twoją przyszłą lawendę ;:215 . Dziękuję i wzajemnie słoneczka ;:196 .

Obrazek

Karolino dziękuję za wszystkie dobre słowa ;:196 . Skoszona trawa sprawia wrażenie porządku ;:108 . Uwielbiam zapach świeżo skoszonej trawki ;:173 . No cóż, Emilka czasami zrywa kwiaty chociaż muszę przyznać, że nie robi tego nagminnie ( na szczęście ).

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Cóż jak zwykle bajecznie i kolorowo u Ciebie ;:oj
Tak podglądam to połączenie lawendy i róż , super mi też się to strasznie spodobało gdzieś nawet miałam to w planach ale jakoś nie wypaliło u Ciebie natomiast rewelka ;:138
Zazdroszczę jeżówek, czy ta jasna to White Double Delight czy Milkshake ? czy to aby nie to samo?
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lenko jest sporo odmian białych jeżówek i różnią się od siebie w zasadzie tylko trochę. Ta moja to White Double Delight ale mam też Coconut Lime i jakąś jeszcze jedną tylko nie pamiętam jaką ;:223 . Lawenda jest bardzo uniwersalna a z białym i różowym kolorem komponuje się zjawiskowo ;:333 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko! jak liliowce przyspieszają bicie serca to przepadłaś :;230 Ja je pokochałam miłością chyba dozgonną ;:306 Jednak w pewnym momencie zaczęłam kupować coraz drożdże odmiany i niestety sprzedawcy nie są uczciwi, a liliowce podobne do siebie i po kilku porażkach zrezygnowałam z kupowania patrząc na katalog ;:oj Życzę Ci lepszych zakupów :D No to żeby rehabilitacja szybciutko przeleciała, a dziewczynki jak skowronki rano wstawały ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, niby to wakacje, więc niby to masz wolne, ale jednak nie do końca. ;:131 Cóż, nie zawsze mamy to, czego najbardziej pragniemy. ;:185 Współczuję porannego budzenia dzieci, bo wiem, jakie to trudne a jednocześnie przykre dla matki. ;:168
Czas na szczęście szybko leci i nawet się nie obejrzysz, a poranne wyjazdy dobiegną końca i będziesz mogła robić to, co najbardziej lubisz, a czego życzę Ci z całego ;:167
Ogród bardzo kolorowy i każde spojrzenie na rabatki daje Ci powody do radości. ;:63
Spokojnego tygodnia życzę. ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko, to dałaś czadu tym swoim grodem na zdjęciach ! ;:oj Robi wrażnie, wszystkie roslinki jak zaczarowane, mamo, jak one Ci rosną. Te lilie, powojniki, jeżówki, róże etc. , etc
Podziwiam i gały mam jak złotówki :))
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Muszę swój hotel farbą ochronną pomalować i też będą się mogły powprowadzać ;:215
Hannę chyba mam, zobaczę jakoś na dniach, jak to u mnie się ona ma ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiedziałam, że jak wejdę po miesiącu to będę miała dużo do czytania,dlatego czytałam, ale wybiórczo ;:306
Czytałam na przykład o sąsiedniej działeczce, że pracowaliście na niej, ale zdjęć nie widziałam
A tak w ogóle to co z nią? Jakieś widoki się szykują?
Czytałam też, że dzielnie chcesz sąsiadce podarować róże i byliny w żółtym i czerwonym kolorze
Wyobraź sobie, że ja wczoraj wykopałam nachyłki i rudbekie. Idziemy w tym samym klierunku, chociaż na razie nie jestem w stanie pozbyć się żółtych liliowców
Mam już nawet inne w ich miejsce, ale tutaj odezwała sie stara natura, która nie pozwalała do tej pory wyrzucać żadnej rosliny.
Ale postęp już jest.
Twoje rabaty kipią kwieciem. Własnie takiego efektu oczekuję u siebie, ale na taki jeszcze musze poczekac o tej porze roku. Dopiero w tym roku dosadziłam kilka bylin, które będą kwitły w tym czasie.
A poza tym nie mam już gdzie sadzić. I to jest moja tragedia ;:145
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko dzięki za poradę co do powojników :) ... A jeżówka purpurowa faktycznie piękna i nie do zdarcia... tez mam , choć i te puchate są fajne, ale ja mam sentyment do kwiatów w kształcie rumianu ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie przy popołudniowej kawce :wit .

Dzisiaj byłam z Weroniką na zajęciach i standardowo przy okazji musiałam wpaść w różne miejsca ;:173 . Zahaczyłam o targowisko z nadzieją na jakieś fajne bylinki ale niestety nie kupiłam nic poza złocieniem. Nie jestem pewna na 100 % ale wydaje mi się, że to Złocień wielki La Spider . Sami oceńcie :

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj zakwitła mi kolejna róża, którą sadziłam w drugiej połowie kwietnia . To miała być róża Coral Dawn ale coś mi się tutaj nie zgadza ;:185 . Kolor inny, kształt kwiatu też :roll: . Poczekam aż kwiat otworzy się bardziej i ocenię. Róża ma kilka pąków więc może uda się zidentyfikować. Nie powiem bo róża prezentuje się całkiem ładnie ale czy będzie pnąca ?? Przecież miała rosnąc przy pergoli ;:223 .

Obrazek

Obrazek

No i co myślicie ?? Coral Dawn to nie jest na pewno .

Marysiu przepadłam mówisz ;:173 ?? Ale przynajmniej będzie kolorowo ;:306 . Szkoda, że jest tylu nieuczciwych sprzedawców . Trzeba kupować z pewnego źródła albo na forum ;:108 . Ja na razie czekam na dodatkowe miejsce ale będę po trochu dosadzała kolejne odmiany . Dziękuję ;:196 , dzisiaj dziewczynki wstały całkiem znośnie . Jutro mamy na godzinę później więc dłużej pośpią . Pozdrawiam :wit .

Butterfly Kisses.

Obrazek

Lucynko wakacji nie mamy jeszcze ale już nie długo :wink: . Emilka do końca tygodnia jeszcze chodzi do przedszkola ale od weekendu ma już wolne do września ;:oj . Trzeba będzie zorganizować Jej jakoś czas . W przedszkolu to jednak mogła pobawić się z rówieśnikami i Pani wymyślała im różne ciekawe zabawy i zajęcia. Z Weroniką będę jeździła na rehabilitację dwa,trzy razy w tygodniu tak więc odrobina wolnego będzie . Mam nadzieję, że znajdziemy czas na odrobinę odpoczynku nad wodą . Rabatki teraz cieszą bardzo. Jest sporo koloru a lilie tak cudnie pachną. Bardzo dziękuję i wzajemnie spokojnego tygodnia życzę ;:196 .

Obrazek

Asiu sama dziwię się, że rośliny tak świetnie sobie radzą . Najwidoczniej pasuje im u mnie . Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Lidlowska liatra .

Obrazek

Mati sam robiłeś hotele dla owadów ?? Niby to bardzo proste ale łatwiej było kupić ;:306 . Sprawdź jak Hanna bo może już kwitnie Ci jak szalona i nawet nie wiesz :wink: . Pozdrawiam .

Obrazek

Małgosiu cieszę się, że trochę poczytałaś ;:173 . Sąsiednia działka już niebawem będzie nasza. Niedługo postanowienie się uprawomocni i będziemy mogli iść do notariusza :tan . Tak, chcę oddać sąsiadce przede wszystkim żółte i czerwone róże . Lilie też Jej oddam a z niektórymi bylinami nieco się waham bo tak jak Ty jakoś nie mogę wyrzucić liliowców . Nie jestem w stanie zrezygnować z żółtego w 100% ale z czerwieni już tak . Mam czerwone jeżówki i najprawdopodobniej tutaj na forum zaproponuję może ktoś zechce się wymienić np za zwykłe purpurowe . No jeszcze pomyślę ;:306 . Bardzo mi przykro, że nie masz już gdzie sadzić. W pewnym momencie nasz ogród staje się już zapełniony i nic na to nie poradzimy. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Ewo rozumiem Twój sentyment do takich kształtów. Mam nadzieje, że powojniki zadomowią się u Ciebie i będą cieszyły oczy.

Pretty Woman .
Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia Wam życzę.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ta latria to przy jakie róży ci rośnie? ?
Cudna wielka i całą tonie w kwiatach.
Bardzo ciekawy I ładny ten pierzasty zlocien. Jeszcze takiego nie widziałam . Lilie piękne ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Złocien to powinien być La Spider. Bardzo ładna odmiana.
Pięknie wszystko kwitnie u Ciebie ;:215 Śliczny ten liliowy flox. Znasz może jego nazwę?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękny ten złocień!
Tępisz żółty i czerwony z ogrodu... A ja tak lubię kwiaty w tych kolorach! W ogóle chyba tylko fioletowe róże mi zbyt ostatecznie się kojarzą.
Wspaniale wszystko u Ciebie się prezentuje!
Jest pięknie!
Ps. Nie za wcześnie na te popołudniową kawę :?:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ach te lilie ;:173 Różne mi się podobają, ale najbardziej chyba takie typu Friso...
33 liliowce? Gdzie ty to wszystko mieścisz...
Rabaty wypełnione kolorami po brzegi, aż miło popatrzeć ;:215
Przy wyrzucaniu jakichś klorów pamiętaj, że nasze gusta jednak dość często się zmieniają i skoro te kolory nagle ci się "odwidziały", to równie prawdopodobne jest, że mogą ci się "przywidzieć" na nowo :lol:
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Pisałaś, że kwiaty funkii lubią mszyce, a ja u siebie nigdy tego nie zauważyłam na szczęście. I oby tak zostało. Pewnie wolą co innego. U nas jest sporo roślin łąkowych, na których mszyce lubią się ?paść?. :wink:
Lawenda, która u Ciebie czuje się bardzo dobrze, u mnie w zimie regularnie gnije. Posadziłam ją na małej górce, pośród kamieni, żeby miała lepszy drenaż, pod korzeniami ma dodatkowo rozluźnioną ziemię, może jakoś wreszcie da radę.
Świetne połączenie powojników: https://images81.fotosik.pl/699/9730205e5d60822d.jpg

Chciałam spytać, czy robiliście jakiś remont w budynku gospodarczym? Podoba mi się on od samego początku, a chyba już jakieś pomieszczenie w nim wyremontowaliście i wykorzystujecie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”