Witajcie przy popołudniowej kawce

.
Dzisiaj byłam z Weroniką na zajęciach i standardowo przy okazji musiałam wpaść w różne miejsca

. Zahaczyłam o targowisko z nadzieją na jakieś fajne bylinki ale niestety nie kupiłam nic poza złocieniem. Nie jestem pewna na 100 % ale wydaje mi się, że to Złocień wielki La Spider . Sami oceńcie :
Dzisiaj zakwitła mi kolejna róża, którą sadziłam w drugiej połowie kwietnia . To miała być róża Coral Dawn ale coś mi się tutaj nie zgadza

. Kolor inny, kształt kwiatu też

. Poczekam aż kwiat otworzy się bardziej i ocenię. Róża ma kilka pąków więc może uda się zidentyfikować. Nie powiem bo róża prezentuje się całkiem ładnie ale czy będzie pnąca ?? Przecież miała rosnąc przy pergoli

.
No i co myślicie ?? Coral Dawn to nie jest na pewno .
Marysiu przepadłam mówisz

?? Ale przynajmniej będzie kolorowo

. Szkoda, że jest tylu nieuczciwych sprzedawców . Trzeba kupować z pewnego źródła albo na forum

. Ja na razie czekam na dodatkowe miejsce ale będę po trochu dosadzała kolejne odmiany . Dziękuję

, dzisiaj dziewczynki wstały całkiem znośnie . Jutro mamy na godzinę później więc dłużej pośpią . Pozdrawiam

.
Butterfly Kisses.
Lucynko wakacji nie mamy jeszcze ale już nie długo

. Emilka do końca tygodnia jeszcze chodzi do przedszkola ale od weekendu ma już wolne do września

. Trzeba będzie zorganizować Jej jakoś czas . W przedszkolu to jednak mogła pobawić się z rówieśnikami i Pani wymyślała im różne ciekawe zabawy i zajęcia. Z Weroniką będę jeździła na rehabilitację dwa,trzy razy w tygodniu tak więc odrobina wolnego będzie . Mam nadzieję, że znajdziemy czas na odrobinę odpoczynku nad wodą . Rabatki teraz cieszą bardzo. Jest sporo koloru a lilie tak cudnie pachną. Bardzo dziękuję i wzajemnie spokojnego tygodnia życzę

.
Asiu sama dziwię się, że rośliny tak świetnie sobie radzą . Najwidoczniej pasuje im u mnie . Dziękuję i pozdrawiam

.
Lidlowska liatra .
Mati sam robiłeś hotele dla owadów ?? Niby to bardzo proste ale łatwiej było kupić

. Sprawdź jak Hanna bo może już kwitnie Ci jak szalona i nawet nie wiesz

. Pozdrawiam .
Małgosiu cieszę się, że trochę poczytałaś

. Sąsiednia działka już niebawem będzie nasza. Niedługo postanowienie się uprawomocni i będziemy mogli iść do notariusza

. Tak, chcę oddać sąsiadce przede wszystkim żółte i czerwone róże . Lilie też Jej oddam a z niektórymi bylinami nieco się waham bo tak jak Ty jakoś nie mogę wyrzucić liliowców . Nie jestem w stanie zrezygnować z żółtego w 100% ale z czerwieni już tak . Mam czerwone jeżówki i najprawdopodobniej tutaj na forum zaproponuję może ktoś zechce się wymienić np za zwykłe purpurowe . No jeszcze pomyślę

. Bardzo mi przykro, że nie masz już gdzie sadzić. W pewnym momencie nasz ogród staje się już zapełniony i nic na to nie poradzimy. Pozdrawiam

.
Ewo rozumiem Twój sentyment do takich kształtów. Mam nadzieje, że powojniki zadomowią się u Ciebie i będą cieszyły oczy.
Pretty Woman .
Pozdrawiam i udanego popołudnia Wam życzę.