Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Witaj Aniu :wit
dotarłam wreszcie do Twoich wątków! Musiałam zarezerwować sobie więcej czasu na obejrzenie Twojej pięknej działeczki, a jest to możliwe tylko kiedy moje maleństwo już śpi :)
Rzeczy, które utkwiły mi najbardziej w pamięci to zjawiskowa wiosna u Ciebie! Duże kępy tulipanów dają niesamowity efekt. Hiacynty wyglądające jak smukłe bladoróżowe waty cukrowe. Piękna pnąca czerwona róża na pergoli ....i to co kiedyś zrobię sobie u siebie.. a mianowicie dzban!! super to wygląda.. w ogóle cała kamienista rabata!
Powojniki i róże to oddzielny "konik".. ;) u mnie z róż prym wiodą wielkokwiatowe i kilka powojników posadzone wszystko w tym roku.. ciekawe co to z tego urośnie..
Do tego czasu będę "odwiedzać" Twoją działeczkę i oglądać te piękności ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu pochwal się nowymi różyczkami,dojechały już? ;:303
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja się załamałam i też kupiłam różyce, a już w tym roku miałam nie szaleć. Gdy widzę w wątkach, jak się cieszycie z nowych nabytków, to i mnie się zachciało ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ano. Dziwne by było Wandziu gdybyś nie uległa "forumowej magii". :lol: Zamówiłaś te na pomarańczową rabatę?

Aniu -Annes77 no wyobraź sobie, że nadal na nie czekam. ;:65 ;:65 ;:65 Dziś na pewno dotrą. :tan Oczywiście zrobię im zdjęcie.
Jestem tak różanie napalona, że jeszcze w dzień wysyłki domówiłam jedną sztukę. A teraz żałuję, że tylko jedną... ;:131 Oszalałam! A raczej się zakochałam. ;:131

AguJa witaj u mnie. :wit Cieszę się, ze spacerek po moich malutkich włościach się podobał. ;:196
Skalniak był jednym z pierwszych pomysłów na działce. Też bardzo go lubię, ale na wiosnę muszę go solidnie uporządkować.
Starałam się sadzić tulipany w grupie, bo tak najbardziej mi się podoba. I rzeczywiście osiągnięty efekt mnie zadowolił. A nadchodzącej wiosny powinno być jeszcze fajniej, bo grupy tulipanów są jeszcze większe. ;:65 Ach, byle do wiosny...
Temat: "powojniki + roże" też zaczęłam od tego sezonu. I też bardzo ale to bardzie jestem ciekawa jak to będzie gdy się jedne i drugie trochę rozrosną. Oczywiście marzy mi się efekt "klękajcie narody"Obrazek, a w sumie to wystarczy mi "klękaj Ania" :wink: Mam nadzieję, że będę zadowolona.

Zuziu i ja razem z Moniką chętnie posłucham, jak najlepiej zadbać o cebulowe, by każda cebulka nie była jednoroczną przygodą. Gadaj nam tu szybko! ;:65
Oczywiście, że z czasem takie cebule mogą zrobić miejsca kolejnym pięknym, nowościom. Ja na przykład nie pogniewam się wcale a wcale, jak już tej zimy wszystkie zeszłoroczne czerwieńce i żółciaki ustąpią miejsca bielom, fioletom i różowościom. ;:215 :twisted:

Zaraz lecę na działeczkę. Obrazek Posadzę resztę cebul. Zobaczę co w trawie piszczy. No i oczywiście najpierw zahaczę o Ciastoramę, by przygarnąć jeszcze parę czosnków. Obrazek

Paczka z różami od Ewy jest już w drodze. Dziś powinna być u mnie. ;:65
Przyjadą do mnie:

Pastella
Artemis
First Lady
Garden of Roses
Acropolis
James Galway
Colette
William & Catherine
Princess Anne
2 x Pashmina
Wedding Piano
i w ostatniej chwili domówiona Aspiryne Rose

A od jakiegoś czasu siedzą już w mojej ziemi 3 x Ashmed Fairy i Eskimo od Moniki.
Co daje razem 17 sztuk z jesiennego zamówienia. Hah! A zamawiając wiosną swoje 17 sztuk, byłam PEWNA że to mi wystarczy. I więcej nie będzie. Ależ byłam głupia. He he he. Teraz już tylko różany chochlik siedzi w mojej głowie i się ze mnie naśmiewa. Obrazek
Co więcej już mam plan, czego mogę pozbyć się wiosną, by jeszcze jakąś pannice wcisnąć. ;:183

O ile dobrze na szybko policzyłam to miałam 33 róże. Teraz doszło 17. Daje nam to piękną czterdziestkę. :D
Boże zachowaj mnie przy zdrowych zmysłach, bym nie zmieniała zbyt szybko tej okrąglutkiej liczby.

Pozdrawiam Was serdecznie i cieplutkiego weekendu Wam życzę! :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania....
33+17=40?
Chyba 33+7=40....
Ale rozumiem że nie chciałaś mieć wstrząsu od wiadomości że masz 50 :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Ty czekasz na swoje róże,a ja już obmyślam plan coby przemycić ze 3 róże ;:303
Ładne odmiany wybrałaś ;:215 Wiesz ...ja mam problem bo dane róże są dostępne w różnych szkołkach ;:224
A to Ci dopiero mam zagwozdkę ;:218
Aspiryne Rose dobrze,że zamówiłaś,to żelazna róża,właśnie u mnie nadal kwitnie :D
Z Twoich wyliczeń wychodzi,że jesteś posiadaczką 50 róż,no nieźle zaczynasz ;:303

Czekam na foto krzaczorów,a ja nadal wertuję szkółki ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No to jak to jest w końcu z tą posiadaną ilością róż? Już się pogubiłaś z nadmiaru? ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha ha ha!!! Widzicie jakie emocje budzą we mnie te kolczaste panny?! :lol: Zdrowo -rozsądkowe myślenie mi odbierają. ;:306
Oczywiście, że 51! :roll: Ale wstyd! Obrazek
A dlaczego jednak 51 to już za chwilę. :wink:

Mati dzięki Tobie ten wstrząs nadszedł. ;:306

Aniu myślę, że jednak się skusisz... ;:224
Ja przy takiej ilości jeszcze miałam możliwość wybierać z dwóch źródeł. Choć jeszcze we Flo...ndzie mam koszyk upchnięty na 180zł. Jednak tę przyjemnośc zostawiam już sobie na wiosnę. A może się oprę pokusie..? ;:224

Olu tak naprawdę to jest jeszcze inaczej. Muszę jeszcze raz skorygować listę, bo zapomniałam o jednej. :oops:

Graham Thomas
Pastella
Artemis
First Lady
Garden of Roses
Acropolis
James Galway
Colette
William & Catherine
Princess Anne
2 x Pashmina
Wedding Piano

i w ostatniej chwili domówiona Aspiryne Rose

To daje liczbę 51 róż.

Martwię się, bo kurier nie dojechał. :oops: Były wysłane w we wtorek. A róż jak nie ma, tak nie ma.Obrazek Dawać mi je i to szybciutko!!! Obrazek

Tymczasem w Ciastoramie kupiłam czosnki:

Obrazek

I posadziłam! Obrazek Tak samo jak resztę cebulowych. Obrazek Zostało mi kilkanaście sztuk do donicy. Jestem z siebie dumna! Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jak to nie dojechał? ja tu czekam jak na szpilkach ;:303 Od wtorku i jeszcze nie ma? No dziwne ;:224
Czosnki z Casto? Sporo ich nakupiłaś,a tak w ogóle to nasza Aneczka wszystko hurtem bierze ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

160 nowych cebul ;:oj
Ludzie,kto Was tak zaraził cebulami :?:
Ale wiesz...
Na wiosnę jak będzie pięknie to się będzie chciało jeszcze piękniej,to jest chore koło,niedługo na poboczach dróg będziemy sadzić :;230
A widziałaś różę Weeding Beels?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za fotkę ;:333 Piękne krzaczorki ;:215
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kto się zakłada, że Ania je już wkopuje?
Można mieć tylko nadzieję, że to robi sama bo Em będzie przy okazji zakopany :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, ja też mam dyskalkulię jak przychodzi do liczenia róż w moim ogrodzie. Dostałam paczusię z różami we wtorek, M nic jeszcze nie krakał. Ale wczoraj mailowałam do F kiedy mi podeślą moje zamówienie, i M już zaczął węszyć. I oczywiście padło sztandarowe pytanie: ile masz róż? Ja oczywiście nie wiem, bo nie umiem liczyć. :D Ale zawsze mu odpowiadam, że w tej chorobie nie chodzi o ilość. Nie o to chodzi....
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anka no to poszalałaś ;:oj cóż ja czytam graham thomas :;230 różyce dorodne - życzę miłego sadzenia. Wiosna u Ciebie zapowiada się oględnie :lol:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”